Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Οι εξωγήινοι στη Νεβάδα έγιναν... εβδομήντα ετών!




Οι εξωγήινοι στη Νεβάδα έγιναν... εβδομήντα ετών!

Φούντωσαν άλλη μια φορά οι θεωρίες συνωμοσίας για την περιβόητη «Area 51», από τις πιο καλά φυλασσόμενες περιοχές στον πλανήτη, μετά τα νέα «ντοκουμέντα» που είδαν το φως της δημοσιότητας. Έως το 1988 κανείς δεν γνώριζε πού βρίσκεται η βάση.  Όσοι έχουν προσεγγίσει  αντιμετωπίζουν οπλισμένους στρατιώτες

Από τη Νεκταρία Καρακώστα
nkarakosta@dimokratianews.gr

Μια σειρά από νέα «ντοκουμέντα» από τη μυστηριώδη «Area 51», στην καρδιά της ερήμου της Νεβάδας, που έδωσε πριν από λίγες μέρες στη δημοσιότητα ένα παράτολμο ζευγάρι «κυνηγών εξωγήινων», φούντωσε για ακόμη μια φορά τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη συγκεκριμένη βάση, μία από τις πιο καλά φυλασσόμενες όλων των εποχών, τροφοδοτώντας εκ νέου τα σενάρια για το τι πραγματικά συμβαίνει εκεί
Είναι χαρακτηριστικό ότι η αμερικανική κυβέρνηση αρνούνταν επί δεκαετίες ολόκληρες την ύπαρξη της μυστηριώδους περιοχής κοντά στο Λας Βέγκας - η πρώτη επίσημη παραδοχή για την ύπαρξη της, που είναι γνωστή από το 1947, ήλθε από τη CΙΑ με καθυστέρηση... 66 ετών, τον Αύγουστο του 2013, καθώς οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παραδέχτηκαν ότι υπάρχει, χωρίς όμως να αποκαλύψουν την αποστολή της! Ακολούθησε, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαρόκ Ομπάμα, ο οποίος παραδέχτηκε την ύπαρξη της, αλλά εμμέσως! Είναι χαρακτηριστικό ότι έως το 1988 δεν γνώριζε κανείς πού βρισκόταν η βάση, μέχρι που μια φωτογραφία υψηλής ανάλυσης από σοβιετικό κατασκοπευτικό δορυφόρο έδωσε την απάντηση.
Σχεδόν 30 χρόνια αργότερα οι φωτογραφίες και το βίντεο που τράβηξαν οι εξερευνητές Τιμ και Τρέισι Ντόιλ από την κορυφή του βουνού Τικαμπού και από ύψος 2.348 μέτρων, χρησιμοποιώντας έναν τελευταίας τεχνολογίας τηλεσκοπικό φακό, είναι οι πιο καθαρές που έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα από τη συγκεκριμένη περιοχή - η δημοσιοποίηση τους, όπως ήταν φυσικό, «γκρέμισε» τα social media.


Οι επικρατέστερες θεωρίες
Στην ομώνυμη αεροπορική βάση, που ιδρύθηκε το 1955 για να δοκιμαστεί το αναγνωριστικό αεροσκάφος Lockheed U-2, φαίνονται να κινούνται οχήματα και SUV αλλά και κάποιες παράξενες μηχανές, φουντώνοντας τις θεωρίες συνωμοσίας για το τι συμβαίνει στη μυστηριώδη περιοχή για τη χρήση της οποίας καμία επίσημη απάντηση δεν έχει δοθεί έως σήμερα.
Σύμφωνα με τους λάτρεις της συνωμοσίας, η Περιοχή 51 είναι μία στρατιωτικά βάση, όπου φυλάσσονται όλα τα μυστικά του αμερικανικού στρατού για την εξωγήινη ζωή Οι θεωρίες αναφέρουν ότι Αμερικανοί ειδικοί μελετούσαν και έκρυβαν εκεί ιπτάμενους δίσκους και εξωγήινους. Τις θεωρίες αυτές τροφοδότησε και ο Μπομπ Λαζάρ, ένας φυσικός που ισχυρίστηκε ότι είχε δουλέψει στη φύλαξη ενός ιπτάμενου δίσκου που είχε στην κατοχή του ο αμερικανικός στρατός. Εκεί θεωρείται ότι φυλάσσονται και τα απομεινάρια του διαστημικού σκάφους που υποτίθεται ότι έπεσε στο Ρόζγουελ του Νέου Μεξικού τον Ιούλιο του 1947.
Στις 8 Ιουλίου 1947 μία ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού έβαλε πρώτη φορά στο λεξιλόγιο των Αμερικανών (αλλά και ολόκληρου του πλανήτη) τον όρο «ιπτάμενος δίσκος», καθώς ανακοίνωνε πως στρατιώτες είχαν εντοπίσει τα απομεινάρια ενός ιπτάμενου δίσκου. Μόλις λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, ο στρατός έσπευσε να διαψεύσει τη δική του ανακοίνωση, αναφέρονται πως τελικά επρόκειτο για ένα κατεστραμμένο αερόστατο της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.
Για πολλά χρόνια η βάση δεν περιλαμβανόταν σε κανέναν χάρτη. Πολλοί πιστεύουν πως η βάση συνιστά σημείο συνάντησης μεταξύ γήινων και εξωγήινων, ενώ και οι πολλοί κάτοικοι της περιοχής έχουν κατά καιρούς αναφερθεί στην «παράξενη δραστηριότητα» στην περιοχή - αυτό που ονόμαζαν παράξενη δραστηριότητα θα μπορούσε βέβαια να είναι η δοκιμή των τελευταίας τεχνολογίας αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας. Εκατοντάδες άνθρωποι δηλώνουν πως έχουν δει παράξενα ιπτάμενα αντικείμενα, ενώ πολλοί φτάνουν στην Περιοχή 51 με αυτόν τον σκοπό: να δουν εξωγήινους! Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι αεροσκάφη χάνονται ξαφνικά μέσα στο έδαφος, «γεννώντας» θεωρίες για την ύπαρξη στην περιοχή μιας γιγάντιας υπόγειας αεροπορικής βάσης.
Για άλλους η περιοχή είναι ο τόπος των πιο παράτολμων τεχνολογικών πειραμάτων της Αμερικής, όπου δοκιμάζονται όπλα μαζικής καταστροφής, προχωρημένες τεχνολογίες, όπως αυτή του ταξιδιού στον χρόνο, του ελέγχου του καιρού και της τηλεμεταφοράς!
Τουρίστες, υποκινούμενοι από την περιέργεια τους, έχουν επανειλημμένως επιχειρήσει να παραβιάσουν την περιοχή μέσα σε λίγα λεπτά όμως έρχονται αντιμέτωποι με βαριά οπλισμένους στρατιώτες, καθώς η περίμετρος της μυστικής βάσης ελέγχεται διαρκώς από κάμερες και αισθητήρες.


Οι προεκλογικές υποσχέσεις της Χίλαρι Κλιντον για αποκαλύψεις
Η μυστηριώδης Περιοχή 51 έγινε τον Μάρτιο του 2016 αντικείμενο της προεκλογικής ρητορικής στην κούρσα για την αμερικανική προεδρία, όταν η υποψήφια -τότε- για το χρίσμα των Δημοκρατικών και την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε, στο τοκ σόου του Τζίμ Κίμελ, ότι, αν γίνει πρόεδρος, οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες για οτιδήποτε υπάρχει στα απόρρητα έγγραφα που φυλάσσουν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας και όλη την αλήθεια για τους εξωγήινους και την Περιοχή 51, που αποτελεί μυστήριο - υπό την αίρεση ότι η αποκάλυψη όσων βρίσκονται εκεί «δεν αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια». «Θα ήθελα να μελετήσω τα αρχεία και να δημοσιεύσω όσο περισσότερα στοιχεία γίνεται. Αν υπάρχει κάτι εκεί και δεν απειλεί την εθνική ασφάλεια, νομίζω πως οφείλω να το μοιραστώ με τους πολίτες» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. Τότε είχε παραδεχτεί μάλιστα ότι είχε ρωτήσει για τη συγκεκριμένη περιοχή και τον Μπιλ Κλίντον, ο οποίος της είχε πει «πως δεν υπάρχει τίποτε ενδιαφέρον εκεί».
Έναν χρόνο νωρίτερα, για την Περιοχή 51 είχε τοποθετηθεί και ο διοικητής της ΝΑSΑ Τσαρλς Φρανκ, λέγοντας: «Έχω επισκεφτεί αυτό το μέρος και θέλω να πω ότι είναι απλά ένα φυσιολογικό ερευνητικό κέντρο. Δεν έχω δει ποτέ εξωγήινους ή διαστημόπλοια ή οτιδήποτε περίεργο».

Πηγή:
"κυριακάτικη δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: