Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Οι δολοφονίες των Κένεντι και τα απόρρητα έγγραφα

Οι δολοφονίες των Κένεντι και  τα απόρρητα έγγραφα

Η δολοφονία του Τζον Κένεντι το 1963 συγκλόνισε τον πλανήτη και αποτέλεσε τα επόμενα χρόνια μέχρι και σήμερα πηγή για τη δημιουργία διαφόρων συνωμοσιών σχετικά με τα κίνητρα, τους ηθικούς αυτουργούς κλπ. του εγκλήματος.
Πενήντα τέσσερα χρόνια μετά κι δίνονται στη δημοσιότητα απόρρητα αρχεία σχετικά με τη δολοφονία Κένεντι.  Έτσι έρχονται στο φως 3.000 έγγραφα που ναι μεν «ρίχνουν» περισσότερο φως στην υπόθεση, αλλά και πάλι δε διαλευκάνουν απόλυτα υπό ποιες συνθήκες πραγματοποιήθηκε η εν λόγω δολοφονία. 
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα τον Οκτώβριο  2.891 έγγραφα, με τον Ντόναλντ Τραμπ να καθυστερεί τη δημοσιοποίηση περαιτέρω εγγράφων, λέγοντας πως δεν είχε άλλη επιλογή, αναλογιζόμενος τις ανησυχίες του FBI και της CIA για την «εθνική ασφάλεια, την επιβολή του νόμου και τις εξωτερικές υποθέσεις».
Ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα έγγραφα συνιστά υπόμνημα του διοικητή της Αστυνομίας του Ντάλας, J. Edgar Hoover, που αναφέρει ότι το FBI ήταν ενήμερο ότι ο δολοφόνος του Κένεντι, Lee Harvey Oswald, δεχόταν απειλές για τη ζωή του, όσο βρισκόταν υπό κράτηση στη φυλακή.
 «Δεν υπάρχει τίποτα άλλο στην υπόθεση Oswald πέρα από το ότι είναι νεκρός», δήλωσε ο Hoover το Νοέμβριο του 1963. «Χθες το βράδυ λάβαμε ένα τηλεφώνημα στο γραφείο μας στο Ντάλας από έναν άγνωστο άντρα που μιλούσε με ήρεμη φωνή και είπε ότι ήταν μέλος μιας ομάδας που δημιουργήθηκε για να σκοτώσει τον Oswald. Καλέσαμε τον αρχηγό της Αστυνομίας και μας διαβεβαίωσε ότι ο Oswald θα έχαιρε επαρκούς προστασίας. Ωστόσο αυτό δεν έγινε», συμπληρώνει.


Στο ίδιο υπόμνημα, ο Hoover σημειώνει ότι ο ίδιος και ο Nicholas Katzenbach, αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας, είχαν φόβους για την εξάπλωση θεωριών συνωμοσίας, αρχής γενομένης από το γεγονός ότι ο Oswald είχε επισκεφθεί την πόλη του Μεξικού και από εκεί κάλεσε την πρεσβεία της Κούβας και έστειλε μέσω αυτής μια επιστολή στην πρεσβεία της Σοβιετικής Ένωσης σχετικά με μία βίζα. «Εκείνο που με ανησυχεί κι ανησυχεί εξίσου και τον κύριο Katzenbach είναι να παρουσιάσουμε κάτι ώστε να πείσουμε τον κόσμο ότι ο Oswald είναι ο δολοφόνος.
Τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν ότι αξιωματούχοι της Σοβιετικής Ένωσης αντιλαμβάνονταν τον Oswald ως ένα «νευρωτικό μανιακό που υπήρξε άπιστος στην ίδια του την πατρίδα και οτιδήποτε άλλο», και πως φοβούνταν ότι η δολοφονία Κένεντι οργανώθηκε στα πλαίσια ενός «δεξιού πραξικοπήματος» ή από το διάδοχο του Κένεντι, Lyndon Johnson.
Επιπλέον, τα αρχεία αυτά αναφέρουν λεπτομέρειες για πολυάριθμες προσπάθειες της CIA να δολοφονήσει ηγέτες ξένων κρατών, κυρίως του Κάστρο της Κούβας.
Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Εγγράφων, το 88% των αρχείων που σχετίζονται με τη δολοφονία Κένεντι έχουν πλήρως αποκαλυφθεί και ένα επιπλέον 12% έχει μερικώς εκδοθεί. Πρόκειται συνολικά για 5 εκατομμύρια σελίδες.


Ας δούμε όμως τι έγραφε μερικά χρόνια μετά την δολοφονία του Τζών Κέννεντι ένας ιταλός δημοσιογράφος ο Μάσσιμο Κόντι που δεν περιορίστηκε στην δολοφονία του προέδρου αλλά επεκτάθηκε και σε ένα άλλο μυστήριο που παραμένει μέχρι σήμερα άλυτο. Ήταν ο Σιρχαν Μπισαρ Σιρχάν ο μοναδικός δολοφόνος του Ρόμπερτ Κέννεντι ή υπάρχει και κάποιος άλλος που πυροβόλησε και σκότωσε τον Ρόμπερτ Κέννεντι χωρίς  μέχρι σήμερα να μην έχει συλληφθεί;

Ρόμπερτ και Τζων Κέννεντι

Η CIA ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΥΣ ΚΕΝΝΕΝΤΙ;

Νέα στοιχεία ενισχύουν τις υποψίες ότι τις πολιτικές δολοφονίες της δεκαετίας του '60 τις σχεδίασαν η τις ανέχθηκαν οι μυστικές υπηρεσίες.
Είναι βέβαια αποτρόπαιο. Αλλά δεν είναι απίθανο. Ολοένα και περισσότερες φωνές υψώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ολοένα και φουντώνει ή εκδοχή, πώς στις δολοφονίες του Τζών και του Ρόμπερτ Κέννεντυ είχε αναμιχτεί η CIA.
Πραγματικά η έρευνα της Επιτροπής Ροκφέλλερ, σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις ότι η πολυπλόκαμη και σατανική μυστική υπηρεσία είχε αναμιχτεί σε συνωμοσίες για δολοφονίες ξένων πολιτικών ηγετών, αναβιώνει τις εικασίες ότι οι δολοφονίες των δύο αδελφών δεν ήταν έργο μεμονωμένων ατόμων — του Λή Όσβαλντ και του Σιρχαν Σιρχάν.
Ανάμεσα στα άλλα: Η Επιτροπή εξετάζει τον ρόλο του Χάουαρντ Χάντ, πρώην πράκτορα της CIA, και ενός άλλου, ενόχου της διαρρήξεως του Γουωτεργκαίητ, πού — όπως προκύπτει από τη μελέτη φωτογραφιών — βρίσκονταν στον τόπο της δολοφονίας του Τζών Κέννεντυ.
Δεν ήταν όμως αυτή η φοβερή υπόνοια η μοναδική αποκάλυψη για τη δραστηριότητα της μυστικής οργανώσεως. Μεταξύ άλλων:
• 'Απεκαλύφθη ότι είχε προσλάβει πράκτορες της Μαφίας για να δολοφονήσουν τον Φιντέλ Κάστρο - πράγμα  που είχε διαπιστώσει ο Μπομπ Κέννεντυ.
  Απεκαλύφθη ότι δούλευε γι αυτήν ο πρώην πρόεδρος της Κόστα-Ρίκα Χοσε Φιγκουίρας.
• Επιβεβαιώθηκε - κατά το "Τάιμ" - ότι ήταν άμεσα αναμεμιγμένη στη δολοφονία του Τρουχίλλο, του 'Αγίου Δομίνικου, του Ντιέμ του Νοτίου Βιετνάμ, και στην απόπειρα κατά τού Ντυβαλιέ, της Άιτής.
Κι ήταν τέτοιος ο αναβρασμός πού δημιουργήθηκε από τις αποκαλύψεις γι' αυτόν τον φοβερό χορό του αίματος, που ο Λευκός Οίκος αναγκάστηκε να κάνει μια συγκλονιστική στην κυνικότητά της δήλωση:
«Ό πρόεδρος Φορντ φρονεί ότι πολιτικές δολοφονίες δεν πρόκειται να γίνουν επί της προεδρίας του. Και πρόθεση του είναι να μη συμβεί τούτο κατά τη διάρκεια της προεδρίας του».
Με άλλα λόγια: Ναι, δολοφονίες έγιναν. Μόνο πού σήμερα, ο Φορντ δεν θα επιτρέψει άλλες. Αύριο, όταν αλλάξει ο πρόεδρος, μπορεί να ξαναρχίσουν!
Σχετικά με τις υπόνοιες για τις δολοφονίες των Τζών καί Ρόμπερτ Κέννεντυ και τα νέα στοιχεία πού έχουν προκύψει, το ιταλικό "Πανόραμα", με το όποιο τα "Επίκαιρα" συνεργάζονται κατ' αποκλειστικότητα, έγραψε στο τελευταίο τεύχος του:
Ποιός ήταν στην πραγματικότητα ο άνθρωπος που, στις 22 Νοεμβρίου 1963, δολοφόνησε στο Ντάλλας του Τέξας τον 'Αμερικανό πρόεδρο Τζών Κέννεντυ, πυροβολώντας τον με το ντουφέκι του από ένα παράθυρο; Ως τώρα όλοι είχαν τη βεβαιότητα  πώς   δολοφόνος  ήταν  ο τέως πεζοναύτης Λή Χάρβεϋ Όσβαλντ, 24 χρονών, που δολοφονήθηκε κι αυτός με τη σειρά του, δύο μέρες μετά, από τον Τζάκ Ρούμπυ, ιδιοκτήτη νυκτερινού κέντρου, ο όποιος πέθανε αργότερα στη φυλακή.


 Λή Χάρβεϋ Όσβαλντ, 24 χρονών, δολοφονήθηκε κι αυτός με τη σειρά του,  από τον Τζάκ Ρούμπυ

Πριν λίγες μέρες όμως, ένας ανώνυμος  ερευνητής  της   υποθέσεως Κέννεντυ, ανακάλυψε στο εθνικό αρχείο της Ουάσιγκτον ένα ανέκδοτο κείμενο, γραμμένο τον Ιούνιο του 1960, τρία χρόνια πριν από την δολοφονία του προέδρου. Το υπέγραφε ο Έντγκαρ Χούβερ, αρχηγός τότε του FBI, της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Το έγγραφο απευθυνόταν στο Στέητ Ντηπάρτμεντ και ανέφερε ότι κάποιος απατεώνας εμφανιζόταν σαν Λή Χάρβεϋ Όσβαλντ. Ό αληθινός Όσβαλντ, ένας φίλοκομμουνιστής που είχε μεταναστεύσει στην Σοβιετική Ένωση, παρέδωσε το αμερικανικό διαβατήριο του στην αμερικανική πρεσβεία της Μόσχας στις 31 'Οκτωβρίου του 1959 και εζήτησε τη σοβιετική υπηκοότητα. Τον Ιούλιο του 1961 - παρ' όλο που το προειδοποιητικό έγγραφο της FBI είχε σταλεί ένα χρόνο νωρίτερα (πρόκειται για το έγγραφο που ανακαλύφθηκε στο αρχείο της Ουάσιγκτον) - ένας υπάλληλος της αμερικανικής πρεσβείας στην Μόσχα επέστρεψε το διαβατήριο σ' ένα άγνωστο νεαρό, που παρουσιάστηκε σαν Όσβαλντ, χωρίς όμως να έχει κανένα αποδεικτικό της ταυτότητας του. Ήταν ό αληθινός Όσβαλντ, ή κάποιο άλλο πρόσωπο; Καί, στη δεύτερη περίπτωση, γιατί ζήτησε ν' απόκτηση την ταυτότητα του Όσβαλντ;
Θα γίνουν γνωστά ποτέ;
 Το παράθυρο απ' όπου πυροβόλησε ο Οσβαλντ. Οι σφαίρες έπρεπε να πλήξουν τον Κέννεντι στις πλάτες.


Το ανεξήγητο σ' αύτη την ιστορία, είναι ότι το έγγραφο αυτό δεν παραδόθηκε στην ειδική επιτροπή Γουώρεν, που ανέλαβε το 1964 να φωτίσει τα άπειρα σκοτεινά σημεία της τραγωδίας του Ντάλλας, Έτσι, κανείς δεν σκέφθηκε ποτέ να ελέγξει αν ό άνθρωπος που έφθασε στις ΗΠΑ και συνελήφθη το 1963 ήταν στ' αλήθεια ο Λή Χάρβεϋ Όσβαλντ.
Ο Χάρολντ Βάισμπεργκ, που έγραψε τέσσερα βιβλία για τον θάνατο του Τζών Κέννεντυ, δήλωσε αμέσως πώς "αυτές οι νέες αμφιβολίες για την αληθινή ταυτότητα του δολοφόνου του προέδρου και για τα κίνητρα του ίσως να μη διαλευκανθούν ποτέ. Αυτό το επεισόδιο, όμως, αποτελεί μιαν ακόμα απόδειξη ότι η επιτροπή Γουώρεν διεξήγαγε τις έρευνες της βασιζόμενη σε ελλιπείς πληροφορίες, ικανές να οδηγήσουν σε λανθασμένα συμπεράσματα".
Η επιτροπή Γουώρεν εξέδωσε τα πορίσματα της σε μιαν έκθεση 26 τόμων. Μεταξύ άλλων, συμπεραίνει ότι ο Όσβαλντ ήταν ένας φανατικός που κατεχόταν από ένα αρρωστημένο μίσος κατά του προέδρου Κέννεντυ και ότι έδρασε μόνος, χωρίς συνενόχους ή εντολοδόχους, Μία πρόσφατη σφυγμομέτρηση, όμως, που έγινε από το Ινστιτούτο Γκάλλοπ, κατέδειξε ότι το 78% των Αμερικανών δεν πείστηκε από τα συμπεράσματα αυτής της επιτροπής.

 Ο κύκλος δείχνει το σημείο απ' όπου πρέπει να πυροβόλησε ένας δεύτερος σκοπευτής. Τα 78% των 'Αμερικανών δεν πιστεύουν στην επίσημη εκδοχή πώς ο Οσβαλντ ενήργησε μόνος


Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι μελετηταί της υποθέσεως Κέννεντυ (για το ζήτημα αυτό κυκλοφορούν τέσσερα βιβλία το χρόνο,  κατά  μέσο όρο)  ανακαλύπτουν συνέχεια χονδροειδή λάθη, χτυπητές αντιφάσεις, εκτιμήσεις χωρίς σοβαρή βάση. «Η αλήθεια είναι πώς ή εκδοχή του τρελού μοναχικού δολοφόνου δεν στέκει πιά», λέει ή Μέη Μπράσελ, που έδώ και οκτώ χρόνια μελέτησε σημειώσεις και ημερολόγια 90 ατόμων που γνώριζαν ή είχαν συναντήσει τυχαία τον Όσβαλντ. "Στην πραγματικότητα, ο Τζών Κέννεντυ έπεσε θύμα μιας ευρείας συνωμοσίας αντιδραστικών στοιχείων".


Παράλληλα, ο Νεοϋορκέζος ερευνητής Ντικ Γκρέγκορυ συμπεραίνει κάπως αβασάνιστα πώς "ο Τζών Κέννεντυ δολοφονήθηκε από πράκτορες της CIA". Ο Γκρέγκορυ βασίζει την διαβεβαίωση του αυτή στο γεγονός ότι μέσα σ' όλα τα χρόνια που μεσολάβησαν από την δολοφονία του προέδρου, το μοναδικό φιλμ που απεικονίζει τα γεγονότα και που γυρίστηκε από έναν τυχαίο θεατή, δεν μελετήθηκε με την αρμόζουσα προσοχή, μεγεθυμένο και παιγμένο σε αργή κίνηση. "Αν αυτό είχε γίνει, λένε εκείνοι που δεν πιστεύουν στην επίσημη εκδοχή, θα φαινόταν αμέσως ότι ο Κέννεντυ δεν χτυπήθηκε από έναν μόνο δολοφόνο, άλλα βρέθηκε στη μέση διασταυρούμενων πυρών τεσσάρων ή πέντε ατόμων. Σαν τρανή απόδειξη της θεωρίας του, ο Ντίκ Γκρέγκορυ παρέδωσε στην επιτροπή Ροκφέλλερ, πού ασχολείται με τις δραστηριότητες της CIA στο εσωτερικό και το εξωτερικό, την φωτογραφία ενός τέως πράκτορα, του Χάουαρντ Χάντ (ενός από τους πρωταγωνιστάς του σκανδάλου Γουώτεργκαίητ), πού φαίνεται ότι τραβήχτηκε στο Ντάλλας, στις 22 Νοεμβρίου του 1963, την ήμερα της δολοφονίας του Τζών Κέννεντυ.
Η ίδια άποψη υποστηρίζεται ένθερμα από μία ομάδα φοιτητών του πανεπιστημίου Καίμπριτζ της Μασαχουσέτης, που εγκαινίασε πρόσφατα ένα κέντρο μελετών με την επωνυμία "Γραφείο πληροφοριών για την δολοφονία τοΰ Κέννεντυ".

Και η περίπτωση Ρόμπερτ

 Ο Σιρχάν πυροβόλησε τον Κένεντι από μπροστά, ενώ βρισκόταν πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά ο γερουσιαστής χτυπήθηκε πισώπλατα από τρεις σφαίρες, μία από τις οποίες ήταν στο κεφάλι και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Σύμφωνα με αναλύσεις μιας μαγνητοφώνησης ενός δημοσιογράφου, υπήρξαν 13 πυροβολισμοί, αλλά το όπλο του Σιρχάν είχε μόνο 8 σφαίρες και δεν πρόλαβε να το ξαναγεμίσει.


Οι αυξανόμενες υποψίες για την ύπαρξη μιας "αντικεννεντικής" συνωμοσίας, που ως τώρα αγνοήθηκε από τις αρχές, τροφοδοτούνται και από τις πρόσφατες έρευνες για τον θάνατο του Ρόμπερτ Κέννεντυ, που δολοφονήθηκε στις 5 'Ιουνίου του 1968 σε ένα ξενοδοχείο του Λος Άντζελες, από τον Σιρχάν Μπισάρα Σιρχάν, Παλαιστίνιο μετανάστη, που σήμερα βρίσκεται στη φυλακή. Κι αυτός χαρακτηρίστηκε από την αστυνομία σαν άλλος ένας "μοναχικός, παρανοϊκός δολοφόνος".
Οι αρχές υποστήριξαν ότι ο Σιρχάν έδρασε μόνος. Και ότι πυροβόλησε τον Μπόμπ Κέννεντυ από απόσταση 40 - 60 εκατοστών, με ένα πιστόλι των 22. Πάντα κατά την επίσημη εκδοχή, ο Σιρχάν έριξε συνολικά οκτώ σφαίρες. Τρία βλήματα έπληξαν τον Μπόμπι το ένα από αυτά διαπέρασε το πρόσωπο και βγήκε από τον αυχένα του, κοντά στο δεξιό αυτί, προκαλώντας τον θάνατο του.


Σήμερα,  σύμφωνα  με  μια προσεκτική βαλλιστική μελέτη που έγινε για λογαριασμό ενός άλλου ερευνητή, του τέως βουλευτή του Δημοκρατικού κόμματος Αλαρντ Λόβενστάιν, ούτε η διαδρομή της σφαίρας, ούτε η γωνία σκοπεύσεως, ούτε η απόσταση από την οποία ρίχτηκε η θανατηφόρα βολή, συμφωνούν με τη θέση στην οποία βρισκόταν, κατά την άποψη της αστυνομίας, ο δολοφόνος. Ή αναπαράσταση αυτή απέδειξε ότι το βλήμα που προκάλεσε τον θάνατο του Μπόμπ Κέννεντυ,  πρέπει να ρίχτηκε από -κάποιον που βρισκόταν πίσω κι όχι μπροστά από το θύμα.
Ότι τα άτομα που πυροβόλησαν ήταν δύο, φαίνεται και από το γεγονός ότι συνολικά ρίχτηκαν δέκα σφαίρες. Τρείς βρέθηκαν σφηνωμένες στο ταβάνι του ξενοδοχείου, και άλλες επτά αφαιρέθηκαν από τα σώματα του Μπόμπ Κέννεντυ και άλλων ατόμων πληγωμένων. Το όπλο όμως του Σιρχάν έπαιρνε μόνο οκτώ σφαίρες.
Τα βλήματα που έπληξαν τον Κέννεντυ, είχαν όλα τις ίδιες ραβδώσεις. Τα βλήματα όμως πού τραυμάτισαν τον Γουίλλιαμ Γουίζελ - τηλεοπτικό παραγωγό που βρισκόταν κοντά στο θύμα - είχαν διαφορετικές ραβδώσεις. «Κατά συνέπεια, ρίχτηκαν από διαφορετικά όπλα», εξήγησε ο εμπειρογνώμονας Χέρμπερτ Μάκ Ντόνελ.
Ο Αλαρντ Λόβενστάιν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν ό Σιρχάν που δολοφόνησε τον Μπόμπ Κέννεντυ. «Τότε πρέπει να αναθεωρηθεί ολόκληρη η δίκη", λέει ένας από τους δικηγόρους του Σιρχάν.

Ποιοί κίνησαν τα νήματα;


 1968 ο κόσμος πάγωσε με την είδηση πως ο Αμερικανός ηγέτης πολιτικών δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ είχε δολοφονηθεί στο Μέμφις του Τενεσί.


Το ερώτημα πού προκύπτει σήμερα, είναι ποιος κίνησε τα νήματα της άντικεννεντικής συνωμοσίας. Απάντηση ικανοποιητική δεν δόθηκε ακόμα. Οπωσδήποτε όμως, πολλά πρόσωπα είχαν συμφέρον να εξοντώσουν τους δύο Κέννεντυ. Κατά μία ανάλυση που δημοσιεύτηκε στην αριστερή επιθεώρηση "Ράμπαρτ", ανάμεσα σ' αυτά τα πρόσωπα ήταν και πολλοί πράκτορες της CIA, που ανησυχούσαν για τις τάσεις του προέδρου να τους περιορίσει στα αυστηρά υπηρεσιακά τους καθήκοντα και να ερευνήσει σε βάθος όλες τις καταγγελίες για πολιτικές συνωμοσίες στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Διάφοροι ισχυροί εκπρόσωποι του οργανωμένου εγκλήματος, τρομοκρατημένοι από την εκστρατεία κατά του εγκλήματος που ανέλαβε ο Μπόμπ Κέννεντυ, όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση του αδελφού του. Πολλοί μεγαλοεπιχειρηματίες που είδαν μία απειλή κατά των συμφερόντων τους στο προοδευτικό πρόγραμμα του Τζών Κέννεντυ. Κι ακόμα, ρατσιστές και εκπρόσωποι της δεξιάς, αντίθετοι προς την ισοτιμία των πολιτικών δικαιωμάτων την οποία προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν οι Κέννεντυ στους μαύρους.


Σ' αυτόν τον τομέα της "αντικεννεντικής συνωμοσίας" θα πρέπει να αναζητηθούν και οι υπεύθυνοι της δολοφονίας τοΰ Μάρτιν Λούθερ Κίγκ, του μαύρου ηγέτη του Κινήματος για τα Πολιτικά Δικαιώματα, ο όποιος σκοτώθηκε στις 4 'Απριλίου του 1968, ενώ μιλούσε από τον εξώστη ενός ξενοδοχείου, στη Μέμφιδα της Πολιτείας Τέννεση. Και τον δικό του δολοφόνο, τον Τζέημς Έρλ Ρέυ, πού καταδικάστηκε σε 99 χρόνια φυλακή, οι αρχές τον χαρακτήρισαν "παρανοϊκό δολοφόνο, χωρίς συνενόχους".
«Μέσα στα άλυτα αινίγματα του θανάτου των Κέννεντυ συγκρούονται κατά περιόδους όλα τα σοβαρά προβλήματα και οι αγωνίες που συγκλονίζουν τον αμερικανικό λαό», σχολίασε κάποιος κοινωνιολόγος από τις στήλες ενός περιοδικού του Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνιας. Τη φορά αυτή το ψυχολογικό κίνητρο όλων αυτών των αποκαλύψεων πρέπει να αναζητηθεί στους φόβους των πολιτών για την ανεξέλεγκτη εξουσία της CIA και του FBI, πού ήρθε στην επιφάνεια με το σκάνδαλο Γουώτεργκαιητ, άλλα και με τις δολοπλοκίες των Μυστικών Υπηρεσιών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό (Χιλή, Ελλάδα και άλλες χώρες). Δεν αποκλείεται όμως, από αυτές τις συχνές κρίσεις συνειδήσεως του λαού, να ξεπηδήσει, από τη μία στιγμή στην άλλη, κάποια αλήθεια πάνω στη μεγαλύτερη και σκοτεινότερη τραγωδία πού εμφανίστηκε ποτέ στην αμερικανική ιστορία.

ΜΑΣΣΙΜΟ ΚΟΝΤΙ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ 1971 & huffingtonpost.grΔεν υπάρχουν σχόλια: