Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ : Ανεξήγητες «εξαφανίσεις»



Σε εκρήξεις είχε αποδοθεί και η βύθιση του ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου «Κουρσκ», το 2000  στη θάλασσα του Μπάρεντς, που είχε συνοδευτεί από μια σειρά θεωριών συνωμοσίας


Ανεξήγητες «εξαφανίσεις»

Το αργεντίνικο υποβρύχιο  που πήγε να συναντήσει το μαλαισιανό Μπόινγκ. Τα αναπάντητα ερωτήματα για την εξαφάνιση του «San Juan», που πήρε μαζί του στον βυθό το πλήρωμα του. Και οι  239 αγνοούμενοι του μαλαισιανού  Μπόινγκ με τα δεκαεννέα σενάρια και την μία δολοφονία

Από τη ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ 

Η μοίρα του αργεντίνικου υποβρύχιου «San Juan» βάφτηκε με τα μελανότερα χρώματα, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες περίπου 30 πλοίων και αεροσκαφών και 4.000 ανδρών από 13 χώρες του κόσμου. Με τη σύγχρονη τεχνολογία, τα πανίσχυρα συστήματα επικοινωνίας, τους δορυφόρους, τα ραντάρ και τα σόναρ, την εποχή του «Μεγάλου Αδελφού», όπου υποτίθεται ότι «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον», είναι λογικό κάποιος να σκεφθεί ότι δεν είναι δυνατόν να χαθεί από προσώπου... θαλάσσης ένα τεράστιο υποβρύχιο σαν αυτό της Αργεντινής.
Το μυστήριο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όσο η κυβέρνηση της Αργεντινής δεν δίνει σαφείς εξηγήσεις για την αποστολή που εκτελούσε το μοιραίο υποβρύχιο λίγο πριν χαθεί. Ωστόσο, αν σκεφθεί κανείς ότι αποστολή ενός υποβρυχίου είναι ακριβώς το να ταξιδεύει αθόρυβα, χωρίς να γίνεται αντιληπτό και χωρίς να εκπέμπει σήματα, αιφνιδιάζοντας τον εχθρό, δεν θα πρέπει να τον παραξενεύει το ότι δεν έχει γίνει ακόμη εφικτό το να βρεθεί. Δεν είναι τυχαίο ότι τώρα ανακαλύπτουμε τα κουφάρια πολλών από τα υποβρύχια που είχαν χρησιμοποιηθεί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, και μάλιστα κάνοντας χρήση εξελιγμένου εξοπλισμού, που έχει αναπτυχθεί για την έρευνα νέων πηγών πετρελαίου. 

 San Juan

Τα σκάφη που είναι σχεδιασμένα να βυθίζονται διαθέτουν δεξαμενές, οι οποίες πλημμυρίζουν με θαλασσινό νερό, ισχυρούς αεροσυμπιεστές για να μπορούν να αδειάζουν και να αναδυθούν, δεκάδες σωλήνες, βαλβίδες, χειριστήρια και αντλίες, που θα πρέπει να λειτουργούν ακριβώς στη σωστή σειρά και με τον σωστό τρόπο. Η έκρηξη που λέγεται ότι ακούστηκε στο μήκους 66 μέτρων σκάφος ίσως οφείλεται στις μπαταρίες του, οι οποίες είναι «συνήθεις ύποπτοι» για τις εκπομπές δηλητηριωδών και εκρηκτικών αερίων στα υποβρύχια της τεχνολογίας του «San Juan».
Ας μην ξεχνάμε ότι σε εκρήξεις είχε αποδοθεί και η βύθιση του ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου «Κουρσκ», το 2000, στη Θάλασσα του Μπάρεντς, που είχε συνοδευτεί από μια σειρά θεωριών συνωμοσίας. Μία από αυτές υποστήριζε ότι συγκρούστηκε με αμερικανικό υποβρύχιο, που βρισκόταν στα ίδια ύδατα κατά τη διάρκεια της άσκησης, ενώ άλλοι ήθελαν το «Κουρσκ» να χτύπησε σε νάρκη που βρισκόταν βυθισμένη στα νερά του Μπάρεντς από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το χειρότερο, όμως, είναι για εκείνους που έμειναν πίσω και το ότι δεν θα μπορέσουν καν να θάψουν τους νεκρούς τους...
To «San Juan», που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 15 Νοεμβρίου, φαίνεται ότι μοιράζεται την ίδια τύχη με τη μοιραία πτήση 370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, που χάθηκε από τον πλανήτη Γη μαζί με τους 227 επιβάτες και το 12μελές πλήρωμα του στις 8 Μαρτίου 2014 και, μέχρι σήμερα, αποτελεί το μεγαλύτερο μυστήριο στην παγκόσμια αεροπλοΐα. Το μόνο που μπόρεσαν να βρουν οι επιστήμονες από το γιγαντιαίο Boeing 777 ήταν ελάχιστα θραύσματα.


Για ορισμένους, ανάμεσα τους και οι μαλαισιανές Αρχές, ο φάκελος της πτήσης ΜΗ370 δεν έχει κλείσει ακόμα... Την ίδια ώρα, συγγενείς των αγνοουμένων -επηρεασμένοι από το σενάριο της αμερικανικής σειράς «Lost»- πιστεύουν ότι οι οικείοι τους είναι κάπου ζωντανοί και πως απλώς δεν έχουν εντοπιστεί
Όχι ένα, όχι δύο, αλλά τουλάχιστον 19 σενάρια έχουν κυκλοφορήσει σε σχέση με την τύχη της πτήσης ΜΗ370. Από το σενάριο του μυστηριώδους επιβάτη, που πήρε τον έλεγχο του αεροσκάφους και το «φούνταρε» στον ωκεανό, την υπόθεση ότι ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους αποφάσισε να το «εξαφανίσει» για πάντα, έως το σενάριο της απαγωγής από... εξωγήινους -το οποίο πιστεύει, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 5% των Αμερικανών!
Άλλα σενάρια προκρίνουν πιθανή πρόσκρουση του αεροσκάφους σε μια δίνη του ηλεκτρομαγνητικού πλέγματος της Γης, που ελέγχεται από τους Ιλουμινάτι (!), αλλά και μια... ασφαλιστική απάτη με στόχο την αποζημίωση!
Ένα άλλο, ευφάνταστο σενάριο τιτλοφορείται «Ο Πούτιν ξέρει». Σύμφωνα με αυτό, ρωσικός κατασκοπευτικός δορυφόρος έχει εντοπίσει το κουφάρι του αεροσκάφους, αλλά δεν μπορεί να το αποκαλύψει, καθώς έτσι θα ομολογούσε τη συμμετοχή του σε κατασκοπία.
Άλλοι ρίχνουν την ευθύνη στη Βόρεια Κορέα, αναφέροντας ότι το αεροσκάφος είτε «απήχθη» από το καθεστώς της Πιονγιάνγκ είτε έπεσε έπειτα από πρόσκρουση με βορειοκορεατικό πύραυλο. Ένα άλλο σενάριο θέλει το αεροσκάφος να καταρρίπτεται από αμερικανικά μαχητικά, που θεώρησαν ότι η πτήση είχε πέσει θύμα αεροπειρατείας.
Τις θεωρίες συνωμοσίας φούντωσε η δολοφονία ενός Μαλαισιανού διπλωμάτη, που είχε ασχοληθεί εντατικά με τη διερεύνηση του εξαφανισμένου Boeing. Υπάρχουν ασφαλώς και κάποιοι που πίσω από καθετί άσχημο «βλέπουν» τη CIA, αλλά και εκείνοι που συνδέουν την εξαφάνιση του αεροσκάφους με τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, αφού στη μοιραία πτήση επέβαιναν 20 υπάλληλοι εταιρίας που, κατά τον Σνόουντεν, είχε συνεργαστεί με την NSA στην ανάπτυξη κατασκοπευτικής τεχνολογίας.
Άλλες ανεξήγητες «εξαφανίσεις»


Οι υπερασπιστές της θεωρίας της απαγωγής από εξωγήινους -που είναι άγνωστο αν θα αναζωπυρωθεί στην περίπτωση του αργεντίνικου υποβρυχίου- αναφέρουν κι άλλες παρόμοιες ανεξήγητες εξαφανίσεις, με πρώτη εκείνη της πρωτοπόρου της αεροπορίας Αμέλια Ερχαρτ, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό στις 2 Ιουλίου 1937, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας της να κάνει τον γύρο της Γης. Η Εκχαρτ κηρύχθηκε θανούσα στις 5 Ιανουαρίου 1939.
Επίσης, παραθέτουν την εξαφάνιση του μουσικού Γκλεν Μίλερ στη Μάγχη το 1944, την εξαφάνιση της «Πτήσης 19» -πέντε βομβαρδιστικών του αμερικανικού ναυτικού Avenger, που χάθηκαν ενώ πετούσαν πάνω από το Τρίγωνο των Βερμούδων το 1945- και το μυστήριο με τον 20χρονο Αυστραλό πιλότο Φρέντερικ Βάλεντις, που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης πάνω από το στενό Μπας το 1978, μια εξαφάνιση, η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες της εποχής, είχε συνοδευτεί από έντονα φώτα στον ουρανό.
ENJOY / εφ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: