Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Τι ζήτησαν οι Γερμανοί για να ... επενδύσουν στην "κατοχική" Ελλάδα !




image



Η αλήθεια είναι μία. Οι Γερμανοί ανέλαβαν για λογαριασμό όλων των δανειστών μας, να έρθουν  στην Ελλάδα, να εγκατασταθούν και να επιβάλλουν τους όρους των τοκογλύφων, οι οποίοι εάν δεν καταφέρουν να πάρουν πίσω τα λεφτά τους μέχρι τελευταίο τόκο, να εξασφαλίσουν εχέγγυα όπως κομμάτια γης, τουρισμού, έσοδα αρχαιολογικών μνημείων, εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, πράσινη ενέργεια, φθηνό ελαιόλαδο κ.λ.π

Για να μην εξαγριωθεί ο Ελληνικός λαός, κυβέρνηση και τρόικα έχουν συμφωνήσει το ξεπούλημα του πλούτου της Ελλάδας, να το ονομάζουν “επενδύσεις” οι οποίες όμως θα γίνουν ΜΟΝΟ εάν η Ελληνική κυβέρνηση περάσει νόμους που θα προβλέπουν πολλά φορολογικά και μισθολογικά προνόμια σε όσους ξένους - δανειστές μας - θα έρθουν να “επενδύσουν” στην χρεοκοπημένη Ελλάδα.

Η άρνηση της τρόικας παρά τα σκληρά μέτρα που γονατίζουν την πραγματική οικονομία και το λαϊκό εισόδημα, να μην δίνει έγκριση για την εκταμίευση της 6ης δόσης, αλλά να ζητάει νέα μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση, δείχνει ότι οι τοκογλύφοι δανειστές μας έχουν ήδη αποφασίσει να μας πτωχεύσουν, αφού όμως προηγουμένους καταφέρουν και περάσουν στη Βουλή νόμους, που θα κατοχυρώνουν τα δανεικά τους.

Στην πρόσφατη επίσκεψη στην Ελλάδα ο αντικαγκελάριος κ. Ρέσλερ, ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα των επιχειρηματικών συναντήσεων των δύο χωρών λέγοντας ότι ήδη αποφασίστηκαν επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ στον τομέα της μεταφοράς φυσικού αερίου (σ.σ. αφορά τον αγωγό ΤΑΡ, όπου συμμετέχει η ΕΟΝ), μια κοινή ελληνογερμανική επένδυση σε φωτοβολταϊκά 68 εκατ., μια τουριστική επένδυση σε νησί (γήπεδα γκολφ, μαρίνα) 50 εκατ. ευρώ και μια επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ γερμανικής εταιρείας σε συνεργασία με την εταιρεία Κλήμης στην περιοχή της Μεσσηνίας για την τυποποίηση ελαιόλαδου, όπου θα απασχοληθούν 50 εργαζόμενοι. 

Ο Γερμανός λοιπόν ζήτησε να φτιαχτούν ειδικές επενδυτικές ζώνες, όπου οι μισθοί θα είναι 300 ευρώ το μήνα, ενώ οι φόροι και η γραφειοκρατία θα απαγορευτούν δια νόμου. Η ιδιότυπη αυτή "οικονομική κατοχή", δείχνει ότι οι ευεργέτες - δανειστές μας, μας θέλουν δούλους που θα λέμε και ευχαριστώ που θα μας παίρνουν τζάμπα την επιστημονική και εργατική αξία μας, τον ορυκτό πλούτο, τον ήλιο, τη θάλασσα, τα αρχαιολογικά μνημεία, τον τουρισμό και το λάδι μας.

Ο αντικαγκελάριος αναφερόμενος στο θέμα των ειδικών επενδυτικών ζωνών, παρέπεμψε στο παράδειγμα της Πολωνίας, «που βοηθήθηκε σημαντικά σε όρους ανταγωνιστικότητας» αλλά πέταξε το μπαλάκι της απόφασης στην ελληνική κυβέρνηση, σχολιάζοντας πως πρέπει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

GreekMoney.gr

http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/72233.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στους Γερμανούς δεν πρέπει να δώσουμε ούτε καν την ενέργεια που παράγεται από ένα φωτοβολταικο. Ας κρατήσουμε τον ήλιο μας για δικό μας όφελος.