Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΚΚΕ : Νομοσχέδιο προπομπός για ποινικοποίηση της λαϊκής πάλης

 
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙ «ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ»
 
Προπομπός για ποινικοποίηση της λαϊκής πάλης
 
Το νομοθέτημα βασίζεται σε αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και της ΕΕ, που έχουν για επίσημη ιδεολογία τον αντικομμουνισμό
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΚΚΕ ενάντια στον αντικομμουνισμό και την παραχάραξη της ιστορίας από την ΕΕ
Το νομοσχέδιο περί «ξενοφοβίας και ρατσισμού» φέρνει μέχρι αύριο Παρασκευή στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής (κατά δήλωσή του) ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης. Με πρόσχημα τη δράση φασιστικών οργανώσεων, το νομοθέτημα ανοίγει δρόμους για δίωξη οποιουδήποτε αμφισβητεί και αντιπαρατίθεται στην ιμπεριαλιστική ερμηνεία ιστορικών γεγονότων, που είναι ταυτόχρονα και η επίσημη κρατική ιδεολογία του συστήματος. Κατ' επέκταση, οι διατάξεις του θα αποτελέσουν όχημα για να στοχοποιείται όποιος αμφισβητεί τον αντικομμουνισμό της ΕΕ, όποιος έχει ως ιδεολογία τον επιστημονικό κομμουνισμό, όποιος αγωνίζεται και παλεύει για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια.
 
Κατά πληροφορίες, το νομοσχέδιο προβλέπει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, φυλάκιση από 3 μήνες ως και 6 χρόνια και πρόστιμο ως και 20.000 ευρώ για όποιον από πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή διά του Τύπου ή του Διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή άλλον τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες κατά ομάδας ή προσώπου που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την καταγωγή και το γενετήσιο προσανατολισμό.

Με τις ίδιες ποινές θα τιμωρούνται όσοι με τον ίδιο τρόπο αρνούνται ή εκμηδενίζουν τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων του ναζισμού και του φασισμού, ανάλογα με το πώς τα καθορίζει η ιμπεριαλιστική πολιτική. Αν στις πράξεις αυτές υποπέσει αρχηγός κόμματος, τότε περικόπτεται αυτομάτως, πέραν των άλλων ποινών, και η κρατική χρηματοδότηση προς το κόμμα.

Ενδεικτικά, το νομοσχέδιο βασίζεται στην Απόφαση - πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της ΕΕ της 28/11/2008, «για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου», όπου τονίζεται: «Η παρούσα απόφαση-πλαίσιο δεν εμποδίζει κράτος μέλος να θεσπίζει διατάξεις εθνικού δικαίου με τις οποίες επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής του άρθρου 1 παράγραφος 1 στοιχεία γ) και δ) σε εγκλήματα που απευθύνονται εις βάρος ομάδας προσώπων, η οποία προσδιορίζεται βάσει άλλων κριτηρίων εκτός από εκείνα της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενετικών καταβολών ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, όπως είναι αυτά της κοινωνικής θέσης ή των πολιτικών πεποιθήσεων».

Ερχεται μεγαλύτερη καταστολή
 
Επιπλέον, στο απόσπασμα των πρακτικών του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ της 19/4/2007, που αποφάσισε την υιοθέτηση της Απόφασης αναφέρεται:

«Η απόφαση πλαίσιο (...) περιορίζεται σε εγκλήματα που διαπράττονται για λόγους φυλετικούς, χρώματος, θρησκείας, γενεαλογικής καταβολής ή εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής. Δεν καλύπτει εγκλήματα που διαπράττονται για άλλους λόγους, π.χ. από ολοκληρωτικά καθεστώτα. Ωστόσο, το Συμβούλιο εκφράζει τη λύπη του για όλα αυτά τα εγκλήματα. Το Συμβούλιο καλεί την Επιτροπή να εξετάσει, και να υποβάλει έκθεση στο Συμβούλιο εντός διετίας από την έναρξη ισχύος της απόφασης - πλαισίου, κατά πόσον είναι αναγκαίο να εκδοθεί μια πρόσθετη πράξη που θα καλύπτει τη δημόσια επιδοκιμασία, άρνηση ή χονδροειδή υποτίμηση εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου εις βάρος ομάδας ατόμων που προσδιορίζεται βάσει άλλων κριτηρίων εκτός από αυτά της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, της γενεαλογικής καταβολής ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, όπως λόγου χάρη η κοινωνική τάξη ή οι πολιτικές πεποιθήσεις».

Με λίγα λόγια, η συγκεκριμένη Απόφαση και τα όποια νομοσχέδια την ακολουθούν, είναι προπομπός της προσπάθειας για ποινικοποίηση της διαφορετικής ιστορικής άποψης και αποτίμησης των ιστορικών γεγονότων από τη σημερινή κυρίαρχη ιμπεριαλιστική άποψη, αλλά και για την ποινικοποίηση της ίδιας της σύγχρονης ταξικής και ιδεολογικής πάλης, αφού μια τέτοια πάλη μπορεί να κριθεί ότι καλλιεργεί το μίσος και την εχθροπάθεια απέναντι στους καπιταλιστές και τα μονοπώλιά τους! Δίνει έτσι το πράσινο φως ώστε να ποινικοποιείται η ταξική πάλη, να διώκεται όποιος την προπαγανδίζει και αναλύει την πραγματικότητα με τέτοιους όρους.

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7427412&publDate=9/5/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: