Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Όχι πονάει δόντι, κόβεις κεφάλι...



Όλοι ζούμε στην Ιερουσαλήμ. Είναι λάθος να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας και να μη λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η ρατσιστική βία και τα φαινόμενα ξενοφοβίας δεν εμφανίσθηκαν ξαφνικά, δεν έπεσαν από κανέναν μετεωρίτη στη χώρα μας... Κάποια γεγονότα τα γέννησαν. Βρήκαν πρόσφορο έδαφος και φύτρωσαν. Δεν έγινε κανείς, από τη μια στιγμή στην άλλη, ρατσιστής ή ξενόφοβος. Κάποιος λόγος υπήρχε, κάτι άλλαξε στη ζωή του, καταστάσεις πρωτόγνωρες δημιουργήθηκαν, που ανέτρεψαν συνήθειες και την καθημερινότητά του.

Το νομοσχέδιο που έχει έτοιμο ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης, προϊόν των συγκυβερνώντων κομμάτων, περισσότερο προσβλέπει στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής και την αποδυνάμωσή της, παρά να χτυπήσει στη ρίζα του κακού, τα γεγονότα που έχουν δημιουργήσει το κλίμα ανασφάλειας, τα φοβικά σύνδρομα που έχουν φωλιάσει στο κάθε σπίτι και τρέμεις ακόμη και να κυκλοφορήσεις στους δρόμους, όχι μόνο όταν σκοτεινιάσει αλλά ακόμη και μέρα μεσημέρι.

Η ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών, ανάμεσα στους οποίους είναι επικίνδυνοι κακοποιοί, αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία της αύξησης της εγκληματικότητας και της ριζικής αλλαγής των συνθηκών ζωής στη χώρα μας. Και αυτή δεν είναι δημιούργημα των τελευταίων ετών.

Ο Γιώργος Ρωμαίος έλεγε το 1994, ως υπουργός Δημόσιας Τάξης, ότι θα πρέπει να ξεχάσει ο Έλληνας πως θα κοιμάται με ανοιχτά παράθυρα ή στην ταράτσα, όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τα έλεγε, όμως κανένα μέτρο δεν πάρθηκε για τον περιορισμό της πρωτόγνωρης κατάστασης που δημιουργείτο και σιγά σιγά επέτρεψε να ξεφυτρώσει η Χρυσή Αυγή και να γίνει σήμερα απειλή για τα κόμματα εξουσίας, με έναν κόσμο να την επιλέγει όχι γιατί ταυτίζεται με την ιδεολογία της, αλλά για να διοχετεύσει την οργή του και τον θυμό του, ακόμη και την εκδίκησή του για την καταστροφή της ζωής του από τα Μνημόνια.

Ότι πρέπει να υπάρξει αντιμετώπιση των ακραίων συμπεριφορών των μελών της Χρυσής Αυγής και των βουλευτών της που πρώτοι δίνουν το... παράγγελμα δεν υπάρχει καμία αντίρρηση. Η υπάρχουσα νομοθεσία έχει προβλέψει. Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που οι νομικοί, η κυβέρνηση και πάνω από όλα η Βουλή εκτιμούν ότι υπάρχουν κενά και χρειάζονται κάποιες πρόσθετες διατάξεις, αυτό θα πρέπει να γίνει με σύνεση και διάλογο και με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Με στόχο κύριο να κτυπηθεί στη ρίζα της η δημιουργός αιτία της ρατσιστικής βίας και της ξενοφοβίας - καταστάσεις που αμαυρώνουν τη χώρα μας και τον Ελληνισμό και όχι να είναι όπλα στα χέρια των κυβερνήσεων και γενικά της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας κατά των κομματικών αντιπάλων τους.

Και αυτές τις ανησυχίες εκφράζουν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ στις ανακοινώσεις τους, γιατί η Αριστερά έχει πληρώσει στο παρελθόν πολύ ακριβά προσχηματικά νομοθετήματα... Και αυτό το γνωρίζει αρκετά καλά ο συμπαθής και μαχητής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης. 

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ/ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: