Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ : Πήλινα πόδια στηρίζουν τον νεοφιλελευθερισμό

 

Πήλινα πόδια στηρίζουν τον 
νεοφιλελευθερισμό
 
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 
πρώην βουλευτή, πρ. ευρωβουλευτή και πρ. αντιπροέδρου της Ευρωβουλής

Η μεγάλη διαχωριστική γραμμή που τέμνει την ελληνική κοινωνία έχει όνομα. Το απεχθές για τους πολλούς όνομα: ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Ένα προαποφασισμένο Μνημόνιο που μας το ανακοίνωσε πομπωδώς και στομφωδώς από το Καστελλόριζο ο καταστροφέας της πατρίδας μας και των πολιτών της Γιώργος Παπανδρέου. Ένα άδειο πουκάμισο με αφανή εσωτερική τσέπη φίσκα ξένων συμφερόντων, το οποίο άδειο πουκάμισο έτυχε να είναι γιος και εγγονός δύο πρωθυπουργών. (Πρωθυπουργών επιτυχημένων, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες τους, που τους εξευτέλισε).

Το πρώτο κινούν, επομένως, ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου και η κλίκα του, για να μην ξεχνιόμαστε. Μια κλίκα που κατηγορούσε συλλήβδην τους Έλληνες διεθνώς ως δήθεν τεμπέληδες, ανεπρόκοπους, μπαταξήδες και διά στόματος Πάγκαλου… κοπρίτες! Αποκαλούσαν, βέβαια, τη χώρα μας και «Τιτανικό» που βουλιάζει… Το μέγα έγκλημα, ωστόσο, του Γιώργου Παπανδρέου υπήρξε η λέξη «μονόδρομος». Ήταν ο πρώτος που εξεστόμισε τη φράση «Το Μνημόνιο είναι μονόδρομος». Φράση ψευδέστατη την οποία υιοθέτησαν οι πάντες. Ο Καρατζαφέρης που μας κουβάλησε ως πρωθυπουργό τον μεταφορικά παχύδερμο τραπεζίτη Παπαδήμο και κυρίως ο Σαμαράς, υποστηρικτής του Παπαδήμου, ύστερα από το επαίσχυντο «Ήμαρτον» μπροστά στη Μέρκελ ως ικέτης της πρωθυπουργίας.

«Μονόδρομος», λοιπόν, στο τετράγωνο, εις τον κύβον και εις το διηνεκές! Σε συνδυασμό με τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό που εφαρμόζει και που στηρίζεται σε πήλινα πόδια. Η συγκυβέρνηση παραπαίει. Σαμαράς και Βενιζέλος αλληλοϋπονομεύονται και αλληλοϋβρίζονται με τρόπο ιταμό. Ξέρουν ότι οι εκλογές πλησιάζουν και ότι το αποτέλεσμά τους θα είναι καταδικαστικό για αμφοτέρους. Μόλις οριστεί η ημερομηνία τους θα αρχίσουν πλέον να αλληλοσπαράσσονται. Το μεγάλο ψάρι θα φάει το πολύ μικρότερο. Αλλά και το μεγάλο ψάρι δεν είναι πια τόσο μεγάλο. Έχασε αρκετά καντάρια δύναμης, διαλύοντας τη μεσαία τάξη. Έτσι, πολλοί πρώην ψηφοφόροι του θα στραφούν κατευθείαν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με αισθήματα αγαλλίασης. Αισθήματα που τα επιτείνει η σφοδρή -και άδικη- επίθεση που του γίνεται μονίμως από τους μνημονιακούς, τα εξωνημένα ΜΜΕ και το σμικρυνόμενο μαγαζάκι του ΚΚΕ. (Εξαιρούνται οι πλείστοι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου).

Η «τρόικα» οργιάζει, εκβιάζοντας συνεχώς με έκδηλη χαιρεκακία. Γνωρίζει με ποιους έχει να κάνει και τους τρομοκρατεί ανενόχλητη. Σε άτακτη υποχώρηση οδηγείται η συγκυβέρνηση, παρά τις για το θεαθήναι αψιμαχίες υπουργών και βουλευτών των δύο πλευρών, μετά το τελεσίγραφο της «τρόικας» για «άμεση συμφωνία στα εργασιακά και το Ασφαλιστικό». Οι εκπρόσωποι των δανειστών -λέγε με «τρόικα»- επιμένουν, μεταξύ άλλων, στο ανατριχιαστικό λοκ άουτ των επιχειρηματιών. Στο σημείο αυτό υπογραμμίζω ότι αυξήθηκαν το 2014 κατά 11,9% οι πιο πλούσιοι Έλληνες. (Ανήλθαν σε 565 έναντι 505 το 2013)! Μπορεί, άραγε, να συμβεί κάτι τέτοιο, αν δεν έχουν βάλει το χεράκι τους οι κρατούντες;

Την Τετάρτη συναντήθηκαν δύο φορές στο Μαξίμου Σαμαράς και Βρούτσης με αντικείμενο την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, «που φαίνεται να λαμβάνουν δραματικό χαρακτήρα αναγκάζοντας την κυβέρνηση να δεχθεί ''όλο το πακέτο''». Εκτός από τα προαναφερθέντα, η «τρόικα» εμμένει στην αήθη απόφασή της να διατηρηθεί στη θέση του ο επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΣ με την ανοχή των κυβερνώντων. Πρόκειται για το αχρείο αυτό υποκείμενο που με το ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ της χώρας μας στο 15,4% σφυρηλάτησε τα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΔΕΣΜΑ στην Ελλάδα. Ο εν λόγω υπήρξε ανώτερος υπάλληλος του ΔΝΤ, όπως άλλωστε και ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Ανδρέα Παπανδρέου Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας. Ο οποίος πίστευε, όπως είπε προ ημερών και σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό 9.84, ότι έγιναν λαθροχειρίες με τους πολλαπλασιαστές ή έστω απλά λάθη, τα οποία αρνήθηκαν να δεχθούν οι Βρυξέλλες διά του περιβόητου φινλανδού Επιτρόπου Όλι Ρεν. Συμπέρασμα: Η γερμανοκρατούμενη Ευρώπη ήταν, είναι και θα εξακολουθήσει να είναι ΕΧΘΡΙΚΗ για τη χώρα μας.

Κατά τα άλλα περιμένουμε να δούμε και να μελετήσουμε το σχέδιο προϋπολογισμού που θα καταθέσει η πανικόβλητη κυβέρνηση. Εκεί θα επιβεβαιωθεί η συνέχιση της σκληρής λιτότητας. Στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Δεκεμβρίου θα φανεί κατά πόσο θα μετατεθούν για το απώτερο μέλλον οι δυσβάστακτοι όροι, ώστε να μη χάσουν τόσο βολικούς δούλους ως τοποτηρητές στην Ελλάδα οι θεωρούντες τους εαυτούς τους ως κατακτητές εν καιρώ ειρήνης.

Με τίτλο «Η μεγάλη κρίση της δεξιάς παράταξης» ο Αντώνης Καρακούσης ανέβασε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Το Βήμα», την Πέμπτη, μια ανάλυση της μεταπολιτευτικής καραμανλικής ΝΔ. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής -τονίζει ο αρθρογράφος-, «επηρεασμένος και από τη γαλλική πολιτική κουλτούρα που απορρόφησε κατά τη μακρά διαμονή του στο Παρίσι, θέλησε να αναγεννήσει και εκσυγχρονίσει τον πολιτικό του χώρο. (…) Μπορεί ταυτόχρονα να ενσωμάτωσε και να διέσωσε την ακροδεξιά παράταξη, αλλά τον τόνο έδιναν ο Τσάτσος, ο Ράλλης, ο Παπαληγούρας, ο Αβέρωφ, ο Κανελλόπουλος, ο Χορν, ο Λαμπρίας και άλλα ξεχωριστά πρόσωπα, που διακρίνονταν για την πνευματικότητα και την καλλιέργειά τους».

Η ανάλυση αυτή περιέχει μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον του Σαμαρά. Μιλάει ο Α. Καρακούσης για «μαχαιροβγάλτες, θρασύδειλους ροπαλοφόρους, θεομπαίχτες μιζαδόρους, εθνικολαϊκιστές της συμφοράς, για ''Μοραΐτες'' του αρχηγού και έναν απίθανο κύκλο επιχειρηματιών της κολομβιανής σχολής, που όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν, χωρίς κανένα μέτρο και ουδένα σεβασμό στους νόμους».

Ερώτημα: Τόσο τους ενόχλησε η παραίτηση από τη ΝΔ του Ανδρέα Ψυχάρη; Εικάζω ότι κάτι θα κρύβεται πίσω από αυτή την παραίτηση. 
 
"ΤΟ ΠΑΡΟΝ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: