Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Βάσω Κυριαζάκου : Ξενοδουλείας το ανάγνωσμα




Ξενοδουλείας το ανάγνωσμα

Γράφει η Βάσω Κυριαζάκου

Σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλου στα Βριλήσσια. Αρκετός κόσμος στα ταμεία, οπότε ευκαιρία για σχόλια. Μονολογεί μία κυρία βρίζοντας τον Τσίπρα αλήτη κλπ. Κανένας δεν της απαντά, και αυτή συνεχίζει το υβρεολόγιο. Μια γυναίκα από το διπλανό ταμείο τη ρωτάει "Μα όλα αυτά έγιναν σε πέντε μήνες; Δεν το σκεφτήκατε αυτό καθόλου;" Η κυρία απτόητη βροντοφωνάζει:
"Η Ευρώπη δεν θέλει τον Τσίπρα! Θέλει το Σαμαρά. Ο Τσίπρας ο αλήτης πρέπει να ξεκουμπιστεί"
Τη ρωτάω πια εγώ: "Ίσως δεν καταλάβατε καλά. Η Ευρώπη ψήφισε για να βγει ο Τσίπρας πρωθυπουργός ή εμείς;" Μου απαντάει: " Δεν έχει σημασία, εμείς δεν ξέρουμε τι μας γίνεται. Η Μέρκελ δεν τον θέλει, θέλει τον Σαμαρά". Την ξαναρωτάω: "Εσείς ψηφίσατε τη Μέρκελ για καγκελάριο;" 'Όχι, μου απαντά. Είναι θέμα των Γερμανών". Πρέπει να την κοίταζα σαν χαζή, γιατί συνέχισε: 'Άκου, οι Έλληνες δεν αλλάζουν, είναι παλιοφάρα... Θέλουν μαστίγιο, γιατί αλλιώς δεν θα στρώσουν". "Από πού βγάλατε το συμπέρασμα ότι οι Έλληνες δεν αλλάζουν;" τη ρωτάω. Λέει "Από την ιστορία, διάβασε και λίγο ιστορία να μάθεις". "Αν η ιστορία αποδεικνύει ότι τα χαρακτηριστικά των λαών δεν αλλάζουν, σας συνιστώ να διαβάσετε την ιστορία των Γερμανών" της απάντησα.
(για καλή μου τύχη είχα διαβάσει το απόγευμα ένα ποστ της Δανάης Μυλωνάκη και μου ήρθε εύκολα η απάντηση)
Λοιπόν, μετά και από αυτή τη συζήτηση, αποφάσισα ότι εγώ προσωπικά θέλω να έχω κυβέρνηση (όποια κυβέρνηση) εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό. Αν αυτό είναι εφικτό μέσα στο πλαίσιο μιας ένωσης κρατών, έχει καλώς. Διαφορετικά να μας ενημερώσουν ότι τελούμε υπό κατοχή, να το πάρουμε απόφαση. (Όποιος έχει αντίρρηση και μιλήσει για δάνεια και δανειστές, θα τον παρακαλέσω να ενημερωθεί πρώτα και για το ύψος των χρεών των άλλων κρατών της ΕΕ, της περίφημης Γερμανίας συμπεριλαμβανομένης...)
ΥΓ. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψω να διαταραχθεί οποιαδήποτε φιλία μου λόγω διαφορετικής τοποθέτησης. Εξαιρούνται οι χυδαιολόγοι λόγω αλλεργίας στο είδος, σε όποιο χώρο και αν ανήκουν...



Δεν υπάρχουν σχόλια: