Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Για σας κυρία μου...




Μια φίλη μου με μήνυμά της μου εξέφρασε το παράπονο ότι ασχολούμαι με όλους και με όλα αλλά όχι και με τις εργαζόμενες μαμάδες. Οπότε σήμερα είπα να κάνω ένα ελαφρύ ξεκίνημα. Για εσάς λοιπόν κυρίες μου…




Πώς θα ξεκινάω γρήγορα την ημέρα ρου;

Το πρωινό ξύπνημα δεν είναι ό,τι καλύτερο. Όταν ακούμε το ξυπνητήρι, το μόνο που θέλουμε εκείνη τη στιγμή είναι να ξανακοιμηθούμε. Ωστόσο ο χρόνος μάς πιέζει, η... κούρσα της ημέρας αρχίζει κι εμείς πρέπει να προλάβουμε να ετοιμαστούμε, να φτιάξουμε πρωινό για τα παιδιά, ίσως να τα συνοδέψουμε στο σχολείο και μετά να πάμε στη δουλειά μας.
Μερικά τεχνάσματα, ίσως, μας βοηθήσουν ώστε το πρωινό μας ξεκίνημα να μη μετατραπεί σε... αγώνα δρόμου.
1. Ετοιμάζουμε από το βράδυ τα ρούχα που θα φορέσουμε την επόμενη μέρα εμείς και τα παιδιά μας, ώστε το πρωί να μην χάνουμε χρόνο, προσπαθώντας να αποφασίσουμε τι θα φορέσουμε και πώς θα συνδυάσουμε τα ρούχα μας.
2. Ετοιμάζουμε από το προηγούμενο βράδυ οτιδήποτε χρειαστεί να έχουμε μαζί σας την επόμενη ημέρα (χαρτιά, σημειώσεις κ.λ.π).
3. Αν πρόκειται να κρατήσουμε την επόμενη ημέρα διαφορετική τσάντα, την ετοιμάζουμε από την προηγούμενη νύχτα.
4. Έχουμε έτοιμο από το προηγούμενο βράδυ το κολατσιό των παιδιών ή το δικό μας.
5.  Συγκεντρώνουμε τα βασικά είδη του πρωινού μας μακιγιάζ σ' ένα τσαντάκι, ώστε να τα βρούμε το επόμενο πρωί εύκολα και γρήγορα. Επειδή το πρόσωπο μας μετά τον ύπνο δεν έχει λερωθεί, δεν χρειάζεται να χάσουμε χρόνο με σχολαστικό καθαρισμό. Ρίχνουμε απλά λίγο δροσερό νερό, εκτός εάν έχουμε πολύ λιπαρό δέρμα.
6. Επιλέγουμε ένα εύκολο μακιγιάζ, που δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και τεχνική για σωστό αποτέλεσμα. Άλλωστε, το βαρύ μακιγιάζ δεν είναι ό,τι καλύτερο για τις πρωινές ώρες στο γραφείο ή γενικότερα στη δουλειά.
7. Λούζουμε τα μαλλιά μας από το προηγούμενο βράδυ. Αν ωστόσο θέλουμε να είμαστε φρεσκολουσμένες το πρωί, τα στεγνώνουμε γρήγορα με το πιστολάκι και κάνουμε ένα απλό χτένισμα. Για παράδειγμα, μπορούμε να φορμάρουμε με το πιστολάκι μόνο τη φράντζα ή τις μπροστινές τούφες και αφήνουμε τα υπόλοιπα κάτω ή τα μαζεύουμε σε αλογοουρά.


Πώς να ντυθώ στη δουλειά;

Αποφεύγουμε ρούχα που προκαλούν ή τραβούν την προσοχή με αρνητικό τρόπο, όπως πολύ στενά ρούχα, αν έχουμε καμπύλες, έντονο μίνι ή μπλούζες και φορέματα με πολύ μεγάλο ντεκολτέ. Ο χώρος της εργασίας δεν είναι πασαρέλα ούτε χώρος για να τραβάμε τα βλέμματα των ανδρών συναδέλφων. • Δεν ντυνόμαστε όπως όταν ετοιμαζόμαστε να πάμε να διασκεδάσουμε σε κλαμπ, ούτε πάλι να φοράμε τις φόρμες του σπιτιού. Επιλέγουμε ρούχα απλά, ωραία και με στυλ. Τα στρας, τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια, τα πολύ στενά τζιν δεν ταιριάζουν στο επαγγελματικό περιβάλλον, παρά μόνο αν εργαζόμαστε στο χώρο της μόδας.
• Δεν υπερβάλλουμε φορώντας έντονα χρώματα.
• Καλό είναι να αποφεύγουμε τους ακραίους ενδυματολογικούς και χρωματικούς συνδυασμούς.
• Αποφεύγουμε τα 12ποντα τακούνια, που όχι μόνο δεν μας κολακεύουν αλλά κινδυνεύουμε να υποστούμε... εργατικό ατύχημα.
  Προσοχή στα εσώρουχα που διαγράφονται μέσα από τα ρούχα μας. Η γραμμή από το σλιπάκι όταν ξεχωρίζει κάτω από το στενό παντελόνι είναι πολύ κακόγουστη και δεν ενδείκνυται για το εργασιακό περιβάλλον


Δεν υπάρχουν σχόλια: