Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Μην το πείτε του Πορτοσάλτε, αλλά οι συνταξιούχοι ψηφίζουν ΟΧΙ


Μην το πείτε του Πορτοσάλτε, αλλά οι συνταξιούχοι ψηφίζουν ΟΧΙ

Θεωρούμε ότι ως συνταξιούχοι είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε θέση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, που ο λαός καλείται να επιλέξει για την επόμενη μέρα του.

1.Γιατί τα τελευταία 5 χρόνια χάσαμε από 2,4 μέχρι 8,6 συντάξεις το χρόνο, που μεταφράζεται σε ποσά από 3.000 μέχρι 100.000 € συνολικά για τον καθένα! Για μας το «κούρεμα» έχει γίνει και συνεχίζει να γίνεται!
2.Γιατί 300.000 παιδιά ή εγγόνια μας με πτυχία και τεράστια προσόντα βρίσκονται διασκορπισμένα σε όλα τα σημεία του πλανήτη για να μπορέσουν να ζήσουν.
3.Γιατί πάνω από 10.000 συνάνθρωποί μας -πολλοί απ' αυτούς συνάδελφοι συνταξιούχοι - αυτοκτόνησαν ή "έσκασαν" απελπισμένοι, γιατί ανατράπηκε και καταστράφηκε η ζωή τους.
4.Γιατί όλοι αυτοί οι αποκρουστικοί τύποι μέσα κι έξω απ' τη χώρα, μας ξανακουνούν το δάχτυλο, συνεχίζουν να μας απειλούν, να μας τρομοκρατούν και να μας εκβιάζουν λέγοντάς μας ή και παρακαλώντας μας ακόμα να ψηφίσουμε ΝΑΙ…
5.Γιατί είναι η πρώτη φορά που τους βλέπουμε φοβισμένους, αφού φτάνουν στο σημείο να λένε: Βόηθα με φτωχέ, εργαζόμενε, συνταξιούχε, άνεργε, ψήφισέ με για να μη σου μοιάσω!
6.Γιατί είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να αντιδράσουμε και να τους εκδικηθούμε!

Τα ξένα αφεντικά και τα ντόπια παράσιτα, τραπεζίτες, χρηματιστές, «εισοδηματίες» και σουλατσαδόροι κάθε είδους, συνένοχοι και αποτυχημένοι πολιτικοί, καναλάρχες, μεγαλοδημοσιογράφοι και παπαγαλάκια θέλουν να μας εξευτελίσουν.

Μας θέλουν Νενέκους και συμβιβασμένους…. Ποιοι; Αυτοί που έφεραν την εργαζόμενη κοινωνία στην απόγνωση και στην κοινωνική καταστροφή.

Η ψήφος μας δεν είναι κομματική υπέρ του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ…

Ψηφίζουμε ως συνταξιούχοι, ως γονείς, ως πολίτες που τσαλαπατήθηκε η αξιοπρέπειά τους…

Και η ψήφος μας έχει μεγάλη σημασία, γιατί, αν την υποκλέψουν μέσα απ' την προπαγάνδα, τη δημιουργία φόβου και τρομοκρατίας, δεν θα μπορούμε αύριο να την πάρουμε πίσω, ούτε να κοιτάξουμε στα μάτια τα παιδιά και τα εγγόνια μας!

Γιατί δεν μπορεί και δεν πρέπει να ψηφίσουμε ΝΑΙ:

1.Γιατί αν ψηφίσουμε ΝΑΙ, θα έχουν ένα σωρό άλλοθι για να συνεχίσουν τις περικοπές στις συντάξεις μας, τις νέες αυξήσεις στη φορολογία του απλού έλληνα, τις χειρότερες μέρες που θα έρθουν.
2.Γιατί αν ψηφίσουμε ΝΑΙ θα επιβραβεύσουμε όλους εκείνους "τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης" που μας επιτίθενται καθημερινά χρόνια τώρα, ζητώντας περικοπές μισθών και συντάξεων.
3.Γιατί με ένα ΝΑΙ μετά τη Δευτέρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αν παραμείνει, θα ισχυρίζεται ότι αυτή την εντολή πήραν, αυτήν εφαρμόζουν…
4.Γιατί με ένα ΝΑΙ θα δημιουργήσουμε απ' την Κυριακή και μετά ένα καθεστώς ανωμαλίας, αποδοκιμάζοντας το βέτο και τις όποιες κόκκινες γραμμές έβαζε η κυβέρνηση προς τους δανειστές και την τρόικα. Είναι σίγουρο -ο πρωθυπουργός το δήλωσε άλλωστε ότι δεν είναι παντός καιρού- ότι από τη Δευτέρα ουσιαστικά δεν θα έχουμε κυβέρνηση και θα ψάχνουμε νέο και "πρόθυμο" {συμβιβασμένο, υποταγμένο…} πρωθυπουργό… για να υλοποιήσει το ΝΑΙ…. Κι ώσπου να βρεθεί,   να γίνουν εκλογές κλπ. όλο το καλοκαίρι οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές και εμείς σε φουρτουνιασμένα και αχαρτογράφητα νερά…

 Την Κυριακή συναδέλφισσες και συνάδελφοι συγκρούονται δύο Ελλάδες σε διαφορετικά επίπεδα.
 Η Ελλάδα των εκμεταλλευτών, των χρηματιστών, των εργολάβων, των κοινωνικών  παρασίτων, των λαμογιών και των βολεμένων απ' τη μια και η Ελλάδα των εργαζόμενων, των βιοπαλαιστών, των ανέργων και των συνταξιούχων απ' την άλλη.

 Η Ελλάδα του πολιτισμού της κουλτούρας και της δημιουργίας απ' τη μια και η Ελλάδα των σκυλάδικων, της υποκουλτούρας, των gala και των εράνων των φιλεύσπλαχνων εταιριών {τύπου ΣΚΑΙ} και κυριών υπέρ των αστέγων, των πεινασμένων και των απόκληρων, που όμως οι ίδιοι δημιούργησαν…

 Έτσι γινόταν  πάντα σ’ αυτό τον τόπο:

•Από τη μια οι 300 του Λεωνίδα και οι 700 εθελοντές Θεσπιείς και από την άλλη οι Εφιάλτες…
•Από τη μια όσοι πάλευαν να διατηρήσουν τον πολιτισμό και τη Δημοκρατία κι από την άλλη οι Γραικύλοι και οι προσκυνημένοι των Ρωμαίων κατακτητών…
•Από τη μια οι επαναστατημένοι Έλληνες του ΄21 κι από την άλλοι οι Νενέκοι... {φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους, φώναζε ο Κολοκοτρώνης}.
•Απ' τη μια η Ελλάδα που μάχονταν, αντιστεκόταν και πάλευε κατά του φασισμού και του ναζισμού κι απ' την άλλη η Ελλάδα των κουκουλοφόρων, των μαυραγοριτών και των ταγματασφαλιτών γερμανοτσολιάδων.
•Απ' τη μια η Ελλάδα της Αντίστασης κι απ' την άλλη η Ελλάδα του Σκόμπυ, του Πιουριφόι και του Άγκνιου…

 Έτσι είναι και σήμερα ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

 Η Ελλάδα των συμβιβασμένων και των υποτακτικών της Γερμανικής Ευρώπης  και η Ελλάδα της εργαζόμενης κοινωνίας που παλεύει για ανεξαρτησία και κοινωνική απελευθέρωση.

 Και όποιος απ' τη δική μας μεριά τρομοκρατείται, παρασύρεται και δεν καταλαβαίνει, δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει…

Ψηφίζουμε ΟΧΙ για να παραμείνουμε και αύριο αξιοπρεπείς και με ψηλά το κεφάλι.

Γιατί δεν πρέπει να γίνουμε συνένοχοι και σε άλλες μειώσεις των συντάξεών μας, στην καταστροφή της κοινωνίας, των παιδιών και των εγγονιών μας…

Πηγή: ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
http://www.koutipandoras.gr/article/145020/min-peite-toy-portosalte-alla-oi-syntaxioyhoi-psifizoyn-ohi

Δεν υπάρχουν σχόλια: