Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Twitter: Αυτό είναι πραξικόπημα. Γιούνκερ: Αυτό είναι συμβιβασμός



Twitter: Αυτό είναι πραξικόπημα. 

Γιούνκερ: Αυτό είναι συμβιβασμός


Και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το θρίλερ της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες για το ελληνικό ζήτημα κάποια στιγμή έφθασε να είναι πρώτο hashtag στο Twitter #ΤhisisACoup (Αυτό είναι πραξικόπημα).

Μέσω αυτού του hashtag πολίτες από όλο τον κόσμο εξέφραζαν την αντίθεσή τους για το μέτρο που προτάθηκε να μεταφερθούν σε ειδικό ταμείο περιουσιακά στοιχεία ύψους 50 δισ. Ευρώ σε ειδικό ταμείο.

To  hashtag #ThisisACoup πιστεύεται ότι πρωτοξεκίνησε από τον Ισπανό καθηγητή Φυσικής Σάντρο Μακαρόνε ο οποίος έγραψε στα ισπανικά με αυτο το hashtag «Η πρόταση του Eurogroup είναι ένα κεκαλλυμένο πραξικόπημα κατά του ελληνικού λαού».

Στις ερωτήσεις που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της συνέντευξής τύπου ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κάποια στιγμή ρωτήθηκε για το πως αισθάνεται που τον κατηγορούν για την έναρξη ενός πραξικοπήματος ενάντια στην Ελλάδα.

«Είπα πριν από το δημοψήφισμα ότι η κατάσταση θα είναι χειρότερη μετά το δημοψήφισμα. Και έτσι είναι. Αυτός είναι ένας συμβιβασμός, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Είναι μια τυπική ευρωπαϊκή ρύθμιση», ήταν η απάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Tα trends στο Twitter στη Βρετανία, την Ελλάδα και τη Γερμανία:



madata.gr
http://www.daypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: