Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ : Τελειωμό δεν έχει το μαρτύριο...


 
Οι... εταίροι δανειστές δεν πρόκειται να μας αφήσουν... στιγμή να ησυχάσουμε
Τελειωμό δεν έχει το μαρτύριο...
του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Εκεί που πολύς κόσμος έμεινε ξάγρυπνος μέχρι να ακούσει γύρω στις 4 το πρωί της Πέμπτης ότι ψηφίσθηκαν με τη συντριπτική πλειοψηφία των 230 βουλευτών τα προαπαιτούμενα δεσμά, για να δεήσουν οι... φίλοι εταίροι-δανειστές να δώσουν το ok για τη σύναψη της τριετούς συμφωνίας, ώστε να πάρουμε παράταση ζωής, και κοιμήθηκε με κάποια ανακούφιση ότι περνάμε και αυτόν τον κάβο, δεν πέρασε ένα εικοσιτετράωρο και ξανά τα ίδια.

Απαιτούν οι ψυχοβγάλτες δανειστές μας, που κατάφεραν να διαλύσουν όλα τα κόμματα (στη δίνη έχει μπει πλέον και ο ΣΥΡΙΖΑ), νέα μέτρα για μια συμφωνία-γέφυρα, επειδή δεν θα έχει προλάβει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για την οριστικοποίηση της τριετούς συμφωνίας ώστε να αρχίσει η εκταμίευση των 5 δισ. ευρώ για να πληρωθούν δόσεις ανάλογου ύψους που λήγουν μέσα στον Αύγουστο.

Για να μην υπάρξουν παρανοήσεις, οι άνθρωποι δεν αγωνιούν για μας, δεν φοβούνται μην καταστραφούμε και κινδυνεύσει ο... φίλος ελληνικός λαός. Για τη δική τους πάρτη ενδιαφέρονται, να πάρουν τα λεφτά τους. Μας δίνουν καινούργιο δάνειο για να πληρώσουμε τα δάνεια που μας είχαν δώσει παλιά. Και με τους τόκους το ποσό είναι δύο και τρεις φορές παραπάνω. Ούτε τσέπη δεν αλλάζουν καλά καλά...

Στο ίδιο καζάνι παραμένουμε... Με χρέος πολύ μεγαλύτερο από αυτό που ήταν π.Μ. (προ Μνημονίου, κατά το «προ Χριστού»).

Οι καυτές μέρες για τον λαό συνεχίζονται. Το παραδέχεται ακόμη και η «Αυγή» με τον τίτλο της «Καυτός Αύγουστος»! Και να 'ταν ο τελευταίος καυτός μήνας. Οι δανειστές θα μετέλθουν κάθε είδους εκβιασμό για να έχουν την Ελλάδα υπό τον έλεγχό τους.

Έξι χρόνια τώρα, κάθε μήνας είναι χειρότερος από τον προηγούμενο. Και κανένας από την πολιτική ηγεσία, με πρώτο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δεν λέει ντόμπρα στους έλληνες πολίτες πόσοι ακόμη Αύγουστοι θα πρέπει να περάσουν για να επανέλθει η ζωή στην κανονικότητα, χωρίς συσσίτια, για να έχει ο καθένας δουλειά, να μπορεί να θρέψει την οικογένειά του και να έχουν αύριο τα παιδιά του.

Πότε θα ξεσφίξει ο βρόχος του θανάτου της οικονομίας μας και η Ελλάδα μας θα σταθεί στα δικά της πόδια, αξιοποιώντας τα δώρα Θεού που έχει - τα παραγωγικά και γεωπολιτικά της πλεονεκτήματα. Τα οποία, όπως επιβεβαιώνεται από παντού, ήταν αυτά που κατά κύριο λόγο χάλασαν τα σχέδια του χολερικού και ανθέλληνα Β. Σόιμπλε, που έχει κάνει ζήτημα ζωής το Grexit.

Πότε η Ελλάδα θα αρχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη χώρα και όχι ως το μακρύ χέρι του Βερολίνου, με άλλους να αποφασίζουν για τη ζωή του έλληνα πολίτη και να εκμεταλλεύονται για το δικό τους συμφέρον και για την προστασία της δικής τους χώρας τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, την οποία πάρα πολλοί ορέγονται.

Πότε θα μπει ΟΡΙΣΤΙΚΟ τέρμα στο μαρτύριο που βιώνει όλα αυτά τα χρόνια ο ελληνικός λαός, που αντιμετωπίζει με πρωτοφανή ανοχή και αξιοπρέπεια την τεράστια υποβάθμιση της ζωής του. Με τα περήφανα γηρατειά να έχουν περιθωριοποιηθεί και τα όνειρα της νέας γενιάς να έχουν μπλοκαρισθεί.

Είναι χρέος όλων των κομμάτων, πέρα από πολιτικές και ιδεολογίες, ενωμένα να βάλουν τέρμα σε αυτό το μαρτύριο. Όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Πριν θρηνήσουμε για εξελίξεις που πολύ δύσκολα μεταστρέφονται...

Δεν ξέρουμε ποιο ήταν το κύριο μενού στο γεύμα που παρέθεσε για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Θέλουμε να πιστεύουμε, γνωρίζοντας τον άνδρα και τις ανησυχίες του για το αύριο τούτης της ευλογημένης πατρίδας –που, δυστυχώς, ξεχνάμε ότι έχουμε και κάποιες υποχρεώσεις απέναντί της–, ότι το μενού ήταν η απελευθέρωση της Ελλάδας από τα δεσμά των Μνημονίων.

Δύσκολη η αποστολή, όχι όμως και αδύνατη. Ήρθε η ώρα να το αποδείξετε όλοι σας! 

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: