Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Το Μνημόνιο είναι πατριωτισμός, το εναλλακτικό σχέδιο είναι προδοσία

CKEHzo0WsAEzcfJ 


Το Μνημόνιο είναι πατριωτισμός, 

το εναλλακτικό σχέδιο είναι προδοσία


Από την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας αγνόησε το Όχι των πολιτών στο δημοψήφισμα και υπέγραψε συμφωνία που οδηγεί την χώρα στο Τρίτο Μνημόνιο, το θέμα των ΜΜΕ των ολιγαρχών -αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ- δεν είναι το νέο καταστροφικό Μνημόνιο αλλά τα εναλλακτικά σχέδια που εξέταζε η κυβέρνηση.
Θα ήθελα να έχω λίγο την προσοχή σας:

Με την χώρα να έχει χρεοκοπήσει πριν από πέντε χρόνια, με το δημόσιο χρέος να έχει εκτοξευτεί και να θεωρείται από όλους πια μη βιώσιμο, με το ΑΕΠ να έχει βυθιστεί, με την ανεργία να πλησιάζει το 30%, με τους Έλληνες να μεταναστεύουν μαζικά, με εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να εξαθλιώνονται μέρα με τη μέρα, με την Παιδεία και την Υγεία να έχουν διαλυθεί -και με τη χώρα να μην προβλέπεται να σηκώσει κεφάλι τα επόμενα είκοσι τουλάχιστον χρόνια-, το πρόβλημα δεν είναι το Τρίτο Μνημόνιο αλλά τα εναλλακτικά σχέδια που εξέταζε το υπουργείο Οικονομικών.

Δηλαδή το Τρίτο Μνημόνιο που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας είναι καλό -όπως και τα δυο προηγούμενα- και οποιοδήποτε εναλλακτικό σχέδιο είναι έγκλημα και προδοσία.
Πόσο βλάκας πρέπει να είναι κάποιος για να το πιστέψει αυτό;

Αλλά ακόμα κι αν είναι βλάκας, έχει μια πραγματικότητα να αντιμετωπίσει κάθε μέρα. Από την δική του τσέπη πληρώνει, και η τσέπη έχει αδειάσει.

Είναι προφανές πως οι ολιγάρχες έχουν την εντύπωση πως απευθύνονται σε καθυστερημένους. Γιατί οι ολιγάρχες απευθύνονται και όχι τα θλιβερά ανδρείκελα που υποδύονται τους δημοσιογράφους και, αν δεν δούλευαν για αυτούς, αν δεν ήταν σκλάβοι των ολιγαρχών, δεν θα έβρισκαν δουλειά ποτέ και πουθενά.

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα εναλλακτικό σχέδιο τώρα. Το σχέδιο θα έπρεπε να έχει ετοιμαστεί από το 2010 που η χώρα χρεοκόπησε.

Η έξοδος από το ευρώ είναι αναπόφευκτη. Και πρέπει η χώρα μας να έχει ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν από καιρό ένα σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Όλες εκτός από την Ελλάδα.

Το ελληνικό σχέδιο -εκτός από τις απαραίτητες κινήσεις- θα πρέπει να περιλαμβάνει και την διάλυση των ολιγαρχών.

Αν δεν εξαφανιστεί αυτός ο καρκίνος, η Ελλάδα δεν θα σηκώσει κεφάλι ποτέ.
 
http://pitsirikos.net/2015/07/το-μνημόνιο-είναι-πατριωτισμός-το-ενα/#more-46803
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: