Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Νίκος Λυγερός : Θα απελευθερώσουμε την ΠαλμύραΘα απελευθερώσουμε την Παλμύρα
Γράφει ο Νίκος Λυγερός.
Πρέπει να καταλάβει η τρομοκρατική οργάνωση Daesh, ότι και να κατέστρεψε βάζοντας εκρηκτικά παντού για να αφανίσει κάθε στοιχείο ή ακόμα και ίχνος πολιτισμού στην Παλμύρα, δεν αλλάζει απολύτως τίποτα.
Η Παλμύρα είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και θα παραμείνει. Με άλλα λόγια, πιο πρακτικά και πιο αποτελεσματικά, όχι μόνο θα απελευθερώσουμε την Παλμύρα, αλλά θα ξαναφτιάξουμε τον αρχαιολογικό χώρο για να γίνει ακόμα πιο όμορφος.
Διότι αυτή η αποκατάσταση δεν θα είναι απλώς ένα επαγγελματικό πρόβλημα. Πρόκειται για μια αποστολή ενάντια στη βαρβαρότητα. Αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσουμε παντού.
Γιατί οι τρομοκράτες, οι ισλαμιστές έχουν στο νου τους τον αφανισμό, θεωρούν ότι δεν θα μείνει τίποτα μετά το πέρασμα τους.
Είναι λοιπόν καθήκον μας να τους αποδείξουμε ότι μόνο το πέρασμα τους δεν θα αφήσει κανένα ίχνος. Διότι δεν έχουμε καμιά όρεξη απλώς να κλαιγόμαστε ως θύματα. Ανήκουμε στην Ανθρωπότητα και η βαρβαρότητα δεν μας φοβίζει.
Η Παλμύρα δεν είναι μόνο ένα σύμβολο του παρελθόντος, και τώρα θα είναι σύμβολο του μέλλοντος. Τίποτα δεν θα μείνει από την τρομοκρατία, γιατί είναι του μηδενισμού και του κενού.
Είναι εργαλεία βαρβαρότητας που δεν έχουν μέλλον μέσα στην Ανθρωπότητα και αυτή δεν πρόκειται να αποδεχτεί να παράγουν τα κτήνη της βάρβαρες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: