Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Η μάχη των αριθμών στο συλλαλητήριο των Αθηνών





Καλόπιστοι, και ουδέτεροι  παρατηρητές εκτιμούν ότι η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ περί «140.000 συγκεντρωθέντων» στην Αθήνα δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα

Η μάχη των αριθμών στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό

Η διαφορετική προσέγγιση Μαξίμου - Καμμένου
Με μεγάλη συμμετοχή και πάθος πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό την Κυριακή στην Αθήνα καθώς πλήθος κόσμου, από όλη την Ελλάδα, έδωσε δυναμικό παρών. Με κεντρικό σύνθημα «Ελλάδα ενωμένη ποτέ νικημένη» οι πολίτες διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην ύπαρξη της λέξης «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ.
Μια τεράστια ελληνική σημαία με εμβαδόν 150 τετραγωνικά μέτρα κάλυψε την πλατεία Συντάγματος προκειμένου να σταλεί το μήνυμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Ταυτόχρονα από το απόγευμα που ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο ξεκίνησε η μάχη των αριθμών. Μια μάχη για τον αριθμό των διαδηλωτών, με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να υποστηρίζει ότι «διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής. Φάνηκε η γύμνια της ΝΔ, αλλά και όσων δεν άκουσαν τον λόγο Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους. Συνεχίζω, λοιπόν, με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας».
Για την εκδήλωση, σύμφωνα με την αστυνομία έφτασαν στην Αττική 283 λεωφορεία, εκ των οποίων 189 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών και 94 από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας.
Η αστυνομία με ανακοίνωσή της εκτιμά ότι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο έφτασαν τις 140.000.
Από την άλλη οι διοργανωτές κάνουν λόγο ακόμη και για 1,5 εκατομμύριο κόσμου που βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας για το συλλαλητήριο.
Επίσης οι διοργανωτές κάνουν λόγο για 2.559 λεωφορεία που έφτασαν από όλη την Ελλάδα για το συλλαλητήριο.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Mίκης Θεοδωράκης, ακολούθησαν ο μητροπολίτης Σύρου Δωροθέος, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, η συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Νίνα Γκατζούλη, καθώς και εκπρόσωποι σωματείων.

Σε αντίθετη γραμμή Μαξίμου - Καμμένος

Τα «εκατομμύρια διαδηλωτών» που φαντάστηκαν οι διοργανωτές, ο Αντ. Σαμαράς και ο Κυρ. Μητσοτάκης, που ήθελαν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο, παρέμειναν ευσεβείς πόθοι, ανέφερε σε σχόλιό του το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό συγκέντρωσε, όπως αναμενόταν, αρκετές χιλιάδες πολιτών στο Σύνταγμα, τονίζει το Μαξίμου, για να συμπληρώσει ότι «ο "σεισμός" και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μητσοτάκη, που ήθελαν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο, παρέμειναν ευσεβείς πόθοι. Ας λύσουν μεταξύ τους τα εσωκομματικά τους».
Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, συνεχίζει το Μαξίμου, που παρακολούθησε το συλλαλητήριο από τους τηλεοπτικούς του δέκτες, «ανεξαρτήτως απόψεων συγκλίνει στην εκτίμηση ότι τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οδηγό το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία. Γνώμονας της κυβέρνησης είναι το πατριωτικό συμφέρον, η μετριοπάθεια, η σύνεση και η επιμονή σε καθαρές θέσεις με στόχο τη συνεργασία, τη συνεννόηση και την συνανάπτυξη. Αυτή την στάση θα τηρήσει αταλάντευτα η ελληνική κυβέρνηση με πατριωτική ευθύνη γιατί κάθε άλλη μόνο σε εθνικές ήττες μπορεί να καταλήξει», συμπληρώνει.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ωστόσο είχε αντίθετη άποψη από το Μέγαρο Μαξίμου. Ειδικότερα έγραψε στο Twitter ότι «το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα ήταν η ψυχή των Ελλήνων».
«Η ενότητα των Ελλήνων δεν μπορεί να αμαυρωθεί από ακραίους το σημερινό συλλαλητήριο ήταν η ψυχή των Ελλήνων ανεξάρτητα κομμάτων που κανένας δεν μπορεί να μην σεβαστεί», έγραψε ο Πάνος Καμμένος.

Πηγή: newsbeast.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: