Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Κων. Γραικιώτης : Σχετικά με το σκάνδαλο NOVARTIS




Σχετικά με το σκάνδαλο NOVARTIS

Δεν θα μπω στη διαδικασία να πάρω θέση και να μιλήσω για ενόχους και αθώους στην περίπτωση του διεθνούς σκανδάλου της Novartis. Αυτό είναι έργο της δικαιοσύνης. Ούτε όμως θα μπω στην διαδικασία να μιλήσω για σκευωρίες και στημένους μάρτυρες καθώς και οι κρίνοντες κρίνονται στη συνείδηση ενός λαού που έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα τα τελευταία χρόνια και έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί πολλά για την ποιότητα της δικαιοσύνης που «απολαμβάνουμε» και για τους λειτουργούς της.  
Όμως όταν γύρω μας συμβαίνουν όλα αυτά κανείς λογικός άνθρωπος και συνειδητοποιημένος πολίτης δεν μπορείς να μένει αδιάφορος και να σφυρίζει ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Για τον λόγο αυτό σήμερα και κάποιες από τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσω μέσα από το blog μου κάποια άρθρα εφημερίδων -με εμφανής λογικές θέσεις και απορίες- και κάποια ρεπορτάζ με την παρουσίαση γεγονότων που με εντυπωσίασαν, με έκαναν να αγανακτήσω και κάποιες φορές να γελάσω.  
Και κάτι ακόμα. Συγκυριακά το διεθνές σκάνδαλο της Novartis που βρίσκεται σε εξέλιξη σε πολλές χώρες του κόσμου εμφανίστηκε στην Ελλάδα σε μια περίοδο όπου καυτά προβλήματα απασχολούν τον ελληνικό λαό.  Και ενδεικτικά αναφέρω τις συνέπειες από τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ -που μας λένε ότι φεύγουν (αλλά πως φεύγουν με τις συντακτικές πράξεις σε ισχύ και τις βαριές συνέπειές τους στην πλάτη του ελληνικού λαού να συνεχίζονται;;)- το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, όπου φαίνεται να προσπαθούν να το κλείσουν άρον-άρον σαν «καλά παιδιά» κάτω από την πίεση των «συμμάχων» μας (η Μέρκελ χθες μίλησε ανοικτά προς την κατεύθυνση στήριξης της ΠΓΔΜ ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και υποδέχθηκε θερμά τον «ΜΑΚΕΔΟΝΑ» πρωθυπουργό των Σκοπίων), τις συνεχιζόμενες και εντεινόμενες ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ εις βάρος Ελλάδος και Κύπρου που δεν αποκρύπτουν την σαφή πρόθεση της Τουρκίας να καταστήσει τις δύο χώρες δορυφόρους της.  
Από την άλλη μεριά έχουμε μια  κυβέρνηση που σαφώς ευνοείται περιστασιακά από τον θόρυβο του σκανδάλου καθώς η ίδια πιστεύει ότι θα αποσπαστεί η προσοχή της κοινής γνώμης από τα προαναφερθέντα προβλήματα και θα στραφεί υπέρ της, ως υπερμάχου της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και μαχητού της «κάθαρσης». Άλλωστε το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση  είναι πανευτυχής με την παρουσίαση της έναρξης ευημερίας των αριθμών που όμως δυστυχώς -για αυτήν και για εμάς- ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ με αντίστοιχη ευημερία των πολιτών. Οι τελευταίοι κάθε άλλο παρά αντικρίζουν ένα ευοίωνο για αυτούς μέλλον καθώς τίποτε προς την κατεύθυνση της ευημερίας τους δεν έγινε και αντιθέτως παρατηρείται το κόστος της ζωής να αυξάνει ενώ οι συντάξεις και οι μισθοί βρίσκονται υπό την άμεση απειλή παραπέρα μειώσεων και όλα τα τραγικά και εξοντωτικά φορολογικά μέτρα βρίσκονται σε ισχύ..
Κων. Γραικιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: