Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Κατατροπώστε το κρυολόγημα σε 24 ώρες




Κατατροπώστε το κρυολόγημα σε 24 ώρες

Ζεστό μπάνιο, βόλτα και ένα πιάτο με μπαχαρικά είναι η συνταγή της ανάρρωσης

Από τη Μέλισσα Στοίλη

Όταν αρχίζουν ο πυρετός, ο βήχας και τα φτερνίσματα, η μόνη λύση μοιάζει να είναι το... κρεβάτωμα. Ωστόσο, οι πιασμένοι μύες και το μπούκωμα δεν είναι η πιο ευχάριστη προοπτική. Οι επιστήμονες από το Κέντρο Κοινού Κρυολογήματος του Πανεπιστημίου Κάρντιφ της Ουαλλίας ισχυρίζονται ότι μπορούμε να νικήσουμε το κρυολόγημα σε 24 ώρες, αρκεί να ακολουθήσουμε συγκεκριμένα βήματα.
07.00: Ζεστό ντους. Όταν ξυπνάμε νιώθοντας ήδη άσχημα, η πρώτη σκέψη δεν είναι να έρθουμε σε επαφή με το νερό. Ωστόσο το ζεστό ντους μπορεί να καλμάρει τους μυϊκούς πόνους, ενώ ο ατμός μπορεί να αποσυμφορήσει το αναπνευστικό σύστημα.
08.00: Πρόγευμα με αντιοξειδωτικά. Ο φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού θα σας ενισχύσει με βιταμίνη C, ενώ μερικά αποξηραμένα μούρα (βατόμουρα, μύρτιλλα, γκότζι μπέρι, κράνμπερι) σε ένα μπολ με νιφάδες βρόμης και ζεστό γάλα θα τονώσουν τις άμυνες σας.
10.00: Πόλεμος με τα συμπτώματα. Παστίλιες για τον λαιμό, αναλγητικά και εισπνοές επάνω από μια λεκάνη με ζεστό νερό, στο οποίο έχουμε ρίξει μερικές σταγόνες από έλαιο ευκαλύπτου, θα αποτρέψουν το μπούκωμα, τον πονόλαιμο και τον πονοκέφαλο.
12.00: Ώρα για βόλτα. Μπορεί να νιώθετε απροθυμία να εκτεθείτε στο κρύο εξωτερικό περιβάλλον, αλλά ένας περίπατος θα βελτιώσει τη διάθεση και το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
13.00: Άπαχο κοτόπουλο και πράσινη σαλάτα. Όσοι αποκλείουν το κρέας από τη διατροφή τους υποφέρουν από πιο συχνά και μεγαλύτερα σε διάρκεια κρυολογήματα.
15.00: Ροφήματα από βότανα, θα βοηθήσουν στο να αραιώσουν οι βλεννώδεις εκκρίσεις.
20.00: Θεραπευτικές τροφές. Ένα πιάτο που περιέχει κάρι, τζίντζερ, σκόρδο και καυτερές πιπεριές θα κάνει θαύματα. Τα συστατικά αυτά αναπτύσσουν ισχυρή δράση ενάντια σε ιούς και βακτήρια, ενώ παράλληλα καθαρίζουν τους αεραγωγούς. Μια καροτόσουπα ή ένα τσίλι κον κάρνε ή φακές, όπου θα προσθέσετε τα υλικά αυτά, είναι ό,τι πρέπει.
22.00: Ζεστό μπάνιο. Ο ζεστός ατμός θα χτυπήσει τους ιούς απευθείας και θα χαλαρώσει τους πιασμένους μύς.
23.00: Στο κρεβάτι ολοταχώς. Οκτώ ώρες ύπνου θα λειτουργήσουν σαν φάρμακο στον οργανισμό.  

BHmagazino 6.1.2013


Δεν υπάρχουν σχόλια: