Καθώς οι Έλληνες έχουμε παραδοθεί πλέον, με απόφαση του κ. Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου, στην αγκαλιά του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ., (χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη τις άγριες διαθέσεις του ΔΝΤ πέραν των φημών που κυκλοφορούν) αλλά γνωρίζοντας μόνον, από τα χείλια του κ. Πρωθυπουργού, ότι ο Ελληνικός Λαός δεν είναι πλέον κυρίαρχος στον τόπο του, μου έρχονται στο μυαλό οι «προφητικές» δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής κας Μπενάκη στις 8 Φεβρουαρίου του 2005 κατά την προσφώνηση του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Ελλάδος κ. Κάρολου Παπούλια και η αντιφώνηση του νέου Προέδρου που σας παραθέτω παρακάτω από την ιστοσελίδα της Βουλής. (http://www.parliament.gr/enhmerwsh/details.asp?textID=9000783)
Προσφωνώντας τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Βουλής, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Κύριε Πρόεδρε,
αναλαμβάνοντας τα υψηλά καθήκοντα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, έπειτα από μια 10ετή, κατά γενική εκτίμηση, συνετή και εποικοδομητική θητεία του προκατόχου σας κ. Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, καλείσθε να μετουσιώσετε σε πράξη τα υψηλά ιδεώδη και τις αρχές που το Σύνταγμα έθεσε ως βάση και αποστολή του προεδρικού αξιώματος: την ενότητα του έθνους και του λαού, την επαγρύπνηση για την ορθή λειτουργία του πολιτεύματος και τη διατήρηση συναινετικού κλίματος μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στα μεγάλα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα του τόπου. Αυτή η ίδια η υπόδειξη και η εκλογή σας υπήρξε άλλωστε προϊόν συναίνεσης σύμφωνα και με το πνεύμα του Συντάγματος, γεγονός που σας εξοπλίζει με πρόσθετο κύρος για την επιτέλεση των καθηκόντων σας.
Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.
Η χώρα μας εξάλλου θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά διλήμματα σε πολλούς τομείς: Στα εθνικά θέματα δρομολογούνται εξελίξεις που απαιτούν σύμπνοια και νηφαλιότητα, στον οικονομικό και τον κοινωνικό τομέα πρέπει να γίνουν τομές και να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, η διαπαιδαγώγηση των νέων θα απαιτήσει αναπροσανατολισμούς στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, ο ελληνικός πολιτισμός θα πρέπει να ανακτήσει την ιστορική του πρωτοπορία.
Ενόψει των παραπάνω η ρυθμιστική και ενοποιητική αποστολή που σας αναθέτει το Σύνταγμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Είμαι βεβαία ότι θα ανταποκριθείτε άριστα στον υψηλό αυτό ρόλο, με όπλα τη μακρά πολιτική πείρα σας, την επιστημονική σας κατάρτιση, την κοινωνική ευαισθησία και τον ήπιο και μετριοπαθή χαρακτήρα σας. Θα έχετε άλλωστε αρωγό και συμπαραστάτη τους παράγοντες του πολιτεύματος και όλες τις πολιτικές δυνάμεις».
«Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε της Βουλής,
το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας της Βουλής, που μόλις μου ανακοινώσατε, δικαιώνει τη συνταγματική επιδίωξη για συναίνεση στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πιστεύω ότι η συναίνεση είναι κατάκτηση για τον πολιτικό μας πολιτισμό και αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την πατρίδα μας. Η επικοινωνία μου με τους Έλληνες πολίτες με έχει διδάξει ότι αποτελούν συλλογικό ζητούμενο η πολιτική ωριμότητα και εντιμότητα, το μέτρο και η ευαισθησία στη δημόσια ζωή, ώστε να προετοιμάσουμε ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας και να οικοδομήσουμε μια κοινωνία λιγότερο εγωιστική και περισσότερο δίκαιη. Με σεβασμό στις απόψεις όλων των κομμάτων και των αντιπροσώπων του ελληνικού λαού, ευχαριστώ θερμά για τη μεγάλη τιμή, την οποία αποδέχομαι με αίσθημα ευθύνης. Και πάλι σας ευχαριστώ».
Αυτή την στιγμή η "προφητεία" της τότε Πρέδρου της Βουλής «τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης» βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και δεν γνωρίζω αν μέχρι το τέλος του 2010 και η άλλη "προφητεία" της, «τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη» δεν πραγματοποιηθεί αφού ήδη κατά το ήμισυ είναι πραγματικότητα.
Ενώπιον αυτής της κατάστασης η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ του κ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας μπροστά στους κινδύνους που απειλούν την πατρίδα μας είναι απολύτως αναγκαία. Για τον λόγο αυτό επικροτώ και αναδημοσιεύω σήμερα την ανοικτή πρόσκληση προς τον κ. Πρόεδρο που απευθύνει σήμερα η εφημερίδα το ΠΑΡΟΝ
Γιατί σιωπάς, Πρόεδρε;
Πρόεδρε, σ' έχουμε χάσει... Δεν ακούγεσαι... Η χώρα, η πατρίδα, πάει κατά διαόλου... Όλοι μας ζούμε σε απίστευτη αγωνία. Μαύρα όλα... Φως πουθενά. Ελπίδα κανείς δεν δίνει... Τι ξημερώνει, κανένας δεν μας λέει...
Πρόεδρε Κάρολε Παπούλια, τώρα σ' έχει ανάγκη ο κόσμος και πιο πολύ οι αδύναμοι. Τώρα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε η ψύχραιμη φωνή σου. Και κανένας, έστω κι αν δεν έχεις θεσμική αρμοδιότητα παρέμβασης, δεν μπορεί να την αγνοήσει με το κύρος που έχεις και την αποδοχή σου απ' όλο τον λαό!
Τώρα δεν είναι αναγκαία μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Προεδρία σου; Πόλεμο δεν έχουμε; Όλα δεν κινδυνεύουν; Όχι μόνο η οικονομία. Με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί όλοι παραμονεύουν ν' αρπάξουν!
Φως ζητάει ο κόσμος. Μια αχτίδα. Να ξέρει ότι θα παλέψει, θα πέσει στα βαθιά, αλλά θα βγει στη στεριά! Ζωντανός. Σ' αυτό έχεις υποχρέωση, Πρόεδρε, να βάλεις το δικό σου λιθαράκι... Και το μπορείς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου