Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Νέα δικτατορία υφαρπαγής της ανεξαρτησίας και του ψωμιού μας




Νέα δικτατορία υφαρπαγής

της ανεξαρτησίας

και του ψωμιού μας


Τις προάλλες συμπληρώθηκαν 43 χρόνια από το ξενοκίνητο πραξικόπημα των συνταγματαρχών. Ένα πραξικόπημα που εδραιώθηκε με την ισχυρή βοήθεια των Αμερικανών στην επτά­χρονη δικτατορία που υπέστη η χώρα μας. Γεγονός που το πα­ραδέχθηκε εκ των υστέρων κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Κλίντον και για το οποίο ζήτησε μάλιστα... συγγνώμη! Σήμερα οι Αμερικανοί διά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και οι... φιλεύσπλαχνοι ευρωπαίοι εταί­ροι μας διά της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας και τους αρ­μοδίους της Κομισιόν θα μας οδηγήσουν σε μια δικτατορία ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟΤΕΡΗΣ ΜΟΡΦΗΣ, υφαρ­πάζοντας κυνικά την εθνική μας ανεξαρτησία και συρρικνώνοντας ασφυκτικά τα όρια επιβίωσης μεγάλων τμημάτων του λα­ού μας, συμπεριλαμβανομένων και των απογόνων του.


Το τραγικό και εξόχως εξοργιστικό είναι ότι οι... σωτήρες δεν ήρθαν αυτοβούλως για να μας... σώσουν. Τους καλέσαμε εμείς. Και όταν λέω «εμείς», εννοώ προφανέστατα την ανεγκέφαλη κυβέρνηση μας. Μια κυβέρνηση ανεπίδεκτων μαθήσεως σκιτζήδων που λειτουργούν ΑΝΕΥΘΥΝΑ και χωρίς την παραμικρή επίγνωση ότι ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ. Υπερβάλλω; Καταστροφολογώ; Μου 'χει στρίψει; Πιθανώς να ισχύει κάποια από τις τρεις αυτές εκδοχές ή και οι τρεις μαζί. Πρόθεση μου, ωστόσο, είναι ΝΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΩ τους (ακόμα) κυβερνώντες μπας και συνετιστούν την ύστατη έστω στιγμή. Μπας και συνει­δητοποιήσουν ωφελιμιστικά για δαύτους ότι θα μετατραπούν σε απλούς και δουλοπρεπώς τυφλούς εντολοδόχους μιας ξένης κεφαλαιοκρατικής ΜΑΦΙΑΣ που θα μας γδέρνει με το ψευδώ­νυμο «μηχανισμός στήριξης»... Και λέω «να συνειδητοποιήσουν ωφελιμιστικά για δαύτους», διότι την πατρίδα (και όσα αμετά­κλητα δεινά θα υποστεί) απέδειξαν με την αλλοπρόσαλλη πολι­τική τους πως δεν τη λογαριάζουν.


Το συνολικό ΠΑΣΟΚ -και ιδιαίτερα η έντονα πατριωτική και κοινωνική του συνιστώσα- θα αποδεχθεί άβουλο και μοιραίο τα κελεύσματα των ανδρεικέλων που μας κυβερνούν; Το θεωρώ εντελώς απίθανο. Ήδη βράζει από αγανάκτηση, την οποία συμ­μερίζονται και κυβερνητικά στελέχη. Αφήνω τους ψηφίσαντες στις τελευταίες εκλογές ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι, εκτός του ότι έφα­γαν στη μάπα τις ενσυνείδητα ψευδέστατες υποσχέσεις περί παροχών -«υπάρχουν λεφτά, υπάρχουν λεφτά»!- διαπιστώ­νουν με οργή πως ο θιασώτης, όπως αποδείχθηκε εμπράκτως, του ΔΝΤ υιός και εγγονός Παπανδρέου τους απέκρυψε προε­κλογικά ότι θα τους έστελνε σιδεροδέσμιους στίς δαγκάνες του ευαγούς αυτού ιδρύματος (που κατέστρεψε όποια χώρα «βοή­θησε»).


Επανέρχομαι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ που εμφανίζει μεγά­λα ρήγματα και αγεφύρωτες αντιθέσεις. Την Τρίτη, για παρά­δειγμα, συνδικαλιστές του κυβερνώντος κόμματος επιτέθηκαν στον... ευφυέστατο κ. Ξυνίδη ο οποίος, προσπαθώντας να τους πείσει να υποστηρίξουν την κυβερνητική πολιτική, τους είπε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν απολυθεί 80.000 εργαζόμενοι και σε δεύτερη φάση έτεροι 300.000! (Από ψυχολογία ο άνθρωπος πιάνει πουλιά στον αέρα όταν αρχίζει με τα άκρως δυσάρεστα.) Αναφερόμενος στον Γ. Παπανδρέου, μήνυμα του οποίου μετέ­φερε, είπε το δακρύβρεχτο ότι «ο πρωθυπουργός κοιμάται κά­θε βράδυ και κλαίει»! Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι όταν ζήτη­σε τη στήριξη της πολιτικής του πρωθυπουργού, άρχισαν να του φωνάζουν «να τον στηρίξεις εσύ και η αυλή του» και να εκσφενδονίζουν καρέκλες εναντίον του. Και αυτά μοιάζει να είναι μόνο τα προεόρτια πολύ οξύτερων εσωκομματικών εκρήξεων που θα ακολουθήσουν απαρέγκλιτα.


Οι τόσο... επιδέξιοι κυβερνητικοί προπαγανδιστές, με πρώτον και καλύτερο τον συνεχώς αντιφάσκοντα κ. Πεταλωτή, ο οποίος ΑΝΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΕΝΑ ΨΕΥΔΟΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΨΕΥΔΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΣ ΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ, νομίζουν ότι οι πολίτες αυτού του τόπου τρώνε το κουτόχορτο με τη σέσουλα. Πλανώνται, όμως, πλάνην οικτροτάτην. Ο κόσμος διαβάζει τις προθέσεις τους σαν να διαβά­ζει ανοιχτό βιβλίο. Και γνωρίζει ο πάσα ένας ποιο κόμμα εκτί­ναξε στα ύψη το δημόσιο χρέος ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ και ποιοι ηγέτες -Σαμαράς και Τσίπρας μόνο- τάχθηκαν ΚΑΙ εξαρχής ΚΑΙ ανα­φανδόν εναντίον της προσφυγής στον πατριδοπνίχτη και λαοπνίχτη που φέρει το ψευδεπίγραφο όνομα Διεθνές Νομισματι­κό Ταμείο.


Παρά την κομματική πειθαρχία, ο κάθε βουλευτής ΕΚΠΡΟ­ΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ σε όποιο κόμμα κι αν ανήκει. Με αυτό το δε­δομένο οφείλει ο αποδεδειγμένα πατριώτης πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος -τον άκουσα προσφάτως σε μία διη­μερίδα για τις ελληνογερμανικές σχέσεις από την προεπανα­στατική εποχή του 1821 μέχρι σήμερα και εντυπωσιάστηκα α­φάνταστα λόγω της αποφασιστικότητάς του να μη χαρίσει κά­στανα στους Γερμανούς τόσο επί κατοχής όσο και επί των ημε­ρών μας- να συγκαλέσει τη Βουλή, προκειμένου να αποφασί­σει το ανώτατο νομοθετικό σώμα της χώρας μας ΣΕ ΦΑΝΕΡΗ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ την έγκριση ή την απόρριψη του περιώνυμου «μηχανισμού στήριξης». Η περί ης ο λόγος απόφα­ση είναι μακράν η σημαντικότερη από τη Μεταπολίτευση και ε­ντεύθεν και ο ελληνικός λαός δικαιούται να πληροφορηθεί τα ονόματα εκείνων που θα τον οδηγήσουν, εάν τον οδηγήσουν, σε κάτεργα πολλών δεκαετιών.


Εν κρυπτώ και παραβύστω, με υπουργικές αποφάσεις, προε­δρικά διατάγματα και άλλα νομικά τερτίπια είναι απαράδεκτο, αυτόχρημα εγκληματικό να... διευθετούνται υποθέσεις ολκής που προκαθορίζουν ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ το μέλλον της χώρας μας και του λαού της. Προσθέτω ότι, εάν επιβληθεί διά της τεθλασμένης η υιοθέτηση του «μηχανισμού» (με τα θανατηφόρα γρανάζια) «στήριξης», η κοινωνική έκρηξη θα είναι πολύ πιο ά­γρια, καθότι η μη παρεμβολή της Βουλής με φανερή ονομαστι­κή ψηφοφορία για την έγκριση ή απόρριψη του ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΑ.


Και μια τελευταία γενική παρατήρηση: Τα δημόσια πρόσωπα με την ευρύτατη έννοια του όρου -και δεν αναφέρομαι φυσικά σε εκείνους που καταπιάνονται με τα κοινά για να πλουτίσουν-φροντίζουν να προστατεύουν ως κόρην οφθαλμού την προσω­πική τους αξιοπρέπεια. Το μέγα δυστύχημα της χώρας μας είναι ότι δεν διαθέτει δυστυχώς αρκετά τέτοια δημόσια πρόσωπα. Α­ντίθετα διαθέτει τα αργυρώνητα κανάλια που υμνούν συνεχώς τους φαύλους, τους αναξιόπιστους και τους αναξιοπρεπείς.



Επί του πιεστηρίου: Το άρθρο γράφτηκε την Πέμπτη και, μη δια­θέτοντας μαντικές ικανότητες, δεν μπορούσα να διανοηθώ τον εκ Καστελλόριζου πρωθυπουργικό αιφνιδιασμό διά του οποίου περι­φρονεί βάναυσα τη Βουλή, «αποφασίζοντας και διατάσσοντας» την εξόντωση διαρκείας των Ελλήνων.

Άξιος ο μισθός του!



Πηγή: Εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" 25.4.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: