Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΡΟΥΝΗΣ


Μια σημαντική είδηση για την οποία όλοι οι Έλληνες χαιρόμαστε. Τελικά η πίεση της κοινής γνώμης ΚΑΙ οι ενέργειες των διπλωματών μας στο ΠΑΚΙΣΤΑΝ έκαναν το θαύμα!!






Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Έλληνα εθελοντή Θανάση Λερούνη

Δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου του πρωθυπουργού, πρέσβη εκ προσωπικοτήτων, Δημήτρη Δόλλη.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για όλες τις επίπονες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την Ελλάδα για την απελευθέρωσή του από τους Ταλιμπάν, που τον κρατούσαν όμηρο από τον περασμένο Σεπτέμβριο, εξέφρασε ο Έλληνας εθελοντής, Θανάσης Λερούνης στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του, λίγα μόλις λεπτά μετά την παράδοσή του, από τις πακιστανικές αρχές, στην ελληνική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ.

Η μεταφορά του Θανάση Λερούνη στην ελληνική πρεσβεία έγινε πριν από περίπου μία ώρα, με ελικόπτερο από την περιοχή Τσιτράλ του βορείου Πακιστάν.

Με δάκρυα χαράς και συγκίνηση υποδέχτηκαν τον Θανάση Λερούνη ο ειδικός απεσταλμένος του πρωθυπουργού στο Ισλαμαμπάντ, πρέσβης εκ προσωπικοτήτων, Δημήτρης Δόλλης και ο πρέσβης μας, Πέτρος Μαυροειδής.

«Η επιτυχία για την Ελλάδα είναι μεγάλη. Έξι μήνες σκληρής δουλειάς, όπου η διεθνή εικόνα του πρωθυπουργού μας ήταν εγγύηση, έφεραν αίσιο τέλος», τόνισε σε δηλώσεις του από το Ισλαμαμπάντ, ο Δημήτρης Δόλλης.

Έχοντας χειριστεί και άλλες δύσκολες υποθέσεις στο παρελθόν, ο κ. Δόλλης υπογράμμισε ότι, καταλυτικής σημασίας, όλους αυτούς τους επίπονους μήνες, που ο ίδιος είχε επισκεφθεί και άλλες φορές το Πακιστάν, ήταν η υπομονή, η επιμονή και η κοινή στρατηγική που ακολουθήθηκε πιστά, σε συνεργασία και με τον ικανό διπλωμάτη μας, Πέτρο Μαυροειδή, για την απελευθέρωση του Θανάση Λεούνη, «κόβοντας» όλες τις παράπλευρες ενέργειες.

«Η απελευθέρωση του Θανάση είναι ένα δείγμα γραφής πώς πρέπει να χειριζόμαστε λεπτά ευαίσθητα θέματα που έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ζωές», τόνισε ο κ. Δόλλης.

Η μεταφορά του Θανάση Λερούνη στη Ελλάδα, ο οποίος έχει ζητήσει να γίνει σεβαστή η απόφασή του να μην κάνει δηλώσεις το προσεχές διάστημα, θα γίνει εντός του επόμενου 48ωρου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή:

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_09/04/2010_332098

Δεν υπάρχουν σχόλια: