Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

BRING THEM BACK - ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΠΙΣΩ


These are some ancient sculptures
stolen from Athens to England in 1806
by Thomas Bruce, 7th earl of Elgin
(Lord Elgin)


These sculptures belong to

ATHENS PARTHENON









Reunite Them! “BRING THEM BACK!”
Thousands of pieces of Greek antiquities are hosted in the British Museum. Our campaign does not ask for the return of those.
We ask for the return of the Parthenon Marbles in Greece and the Reunification of the Monument.
We, the users of the Internet obtain power and we are able to mobilize the international public opinion. Our goal can be achieved this way.
Do you believe this is fair? If yes, help this goal come true.
Say your own “BRING THEM BACK!”


"Say your own ""BRING THEM BACK!"

at

http://www.bringthemback.org/

When we collect 1.000.000 signatures, we will be able to set the matter at the European Parliament. Say here your own BRING THEM BACK! "













Επικοινωνείστε με το www.bringthemback.org για να συμβάλλετε στη δυνατότητα κατάθεσης αίτησης για την επιστροφή στον Παρθενώνα των λεηλατημένων γλυπτών.

Reunite Them! “BRING THEM BACK!”
Στο Βρετανικό Μουσείο φιλοξενούνται χιλιάδες κομμάτια ελληνικών αρχαιοτήτων. Η καμπάνια μας δε ζητάει την επιστροφή όλων αυτών. Ζητάμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα για να επανενωθεί το Μνημείο.
Eμείς οι χρήστες του διαδικτύου έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να κινητοποιήσουμε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο σκοπός μας μπορεί να επιτευχθεί με αυτό τον τρόπο.
Πιστεύεις ότι είναι δίκαιο; Αν ναι, βοήθησε να γίνει πραγματικότητα.
Πες το δικό σου “BRING THEM BACK!”

Πες το δικό σου

“BRING THEM BACK!”
Με 1.000.001 συμμετοχές, μπορούμε να θέσουμε το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στόχος

1.000.000 (and more) “BRING THEM BACK!” To άρθρο 11.4 στη Συνθήκη της Λισαβόνας, Διατάξεις περί Δημοκρατικών Αρχών

Έφτασε η ώρα…

Το ActClick.com πραγματοποιεί μια μεγάλη καμπάνια -διαδικτυακή και μη- με μήνυμα την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Η καμπάνια ονομάζεται “BRING THEM BACK!” και η ιστορία της ξεκινά 209 χρόνια μετά το 1801, όταν ο Λόρδος Έλγιν αποφάσισε να λεηλατήσει την Ακρόπολη των Αθηνών. Το ταξίδι του “BRING THEM BACK!” αρχίζει από την Αθήνα, το Νέο Μουσείο Ακρόπολης και τον Παρθενώνα για να διαδοθεί σε ολόκληρο τον κόσμο… με ένα μόλις click!

Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου ανεξαρτήτως χώρας, ηπείρου και εθνικότητας για την ιστορία ενός από τα σημαντικότερα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι η παράλληλη προβολή όλων των Επιτροπών, των φορέων και των προσπαθειών που έχουν συντελεστεί ως σήμερα για την επιστροφή ή την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι να ενώσουμε και όχι να χωρίσουμε.

Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι η συλλογική προσπάθεια ως τις 31 Δεκεμβρίου 2010 για τη συγκέντρωση του μεγαλύτερου αριθμού υπογραφών από πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο, που στέλνουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα “BRING THEM BACK!” και διακηρύττουν τις δικές τους αξίες πολιτισμού στον 21ο αιώνα.

Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι η επίσημη παράδοση των στοιχείων της καμπάνιας μας στο Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και στους εκπροσώπους του Νέου Μουσείου Ακρόπολης καθώς και στην διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου.

Απώτερος στόχος μας κατόπιν, προβάλλει ίσως η ιδέα της συγκέντρωσης 1.000.000 επώνυμων υπογραφών και το αίτημα για συζήτηση του θέματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με κίνητρο την άσκηση διεθνών και ουσιαστικών πιέσεων στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών.

Στόχος του “BRING THEM BACK!” είναι να καταφέρω να ενώσω τη δική μου με τη δική σου φωνή πολιτισμού.

Το “BRING THEM BACK!” αρχίζει κιόλας να ταξιδεύει από την ανοιξιάτικη Αθήνα με προορισμό κάθε γωνία της γης, με ενθουσιασμό!

1.000.000 (and more) “BRING THEM BACK!”.

To άρθρο 11.4 στη Συνθήκη της Λισσαβόνας.

Οι πολίτες προτείνουν, η Ευρώπη ψηφίζει

Προβάδισμα στις αρχές μιας Ενεργής Κοινωνίας Πολιτών και βήμα στην άμεση δημοκρατία προκρίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Μάιο του 2008 η επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης δημοσιεύει τις Διατάξεις περί Δημοκρατικών Αρχών της Ε.Ε. και θεσπίζει το δικαίωμα των πολιτών να καταθέτουν τις προτάσεις τους ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συλλέγοντας 1.000.000 υπογραφές για καίρια θέματα που αφορούν πολίτες της ευρωπαϊκής κοινότητας. Στόχος; Να τεθούν οι παραπάνω προτάσεις επί στρογγυλής (ευρωπαϊκής) τραπέζης και κατόπιν να θεσπιστούν ως νομοθετικές πράξεις.

Την άμεση εμπλοκή των πολιτών στα ευρωπαϊκά δρώμενα και τα συλλογικά πολιτικά δικαιώματα υπογραμμίζει η Νέα Συνθήκη της Λισαβόνας. Πιο αναλυτικά, προϋπόθεση για την άσκηση νέων συλλογικών πολιτικών δικαιωμάτων αποτελεί η «συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών σε ένα σημαντικό αριθμό κρατών-μελών, μέσω των οποίων θα είναι δυνατόν να ζητηθεί από την Ε.Ε. να υποβάλει πρόταση για ένα συγκεκριμένο θέμα εντός των ορίων της εξουσίας που διαθέτει».

Σχετικές απόψεις, ιδέες και προτάσεις πολιτών μάλιστα, έχουν κατατεθεί στο δικτυακό τόπο της Ε.Ε. Σημειώνεται πως η Συνθήκη της Λισαβόνας, η οποία και υπογράφηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2007 μεταρρύθμισε τη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Συνθήκη για την Ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Οι παραπάνω μεταρρυθμίσεις κρίθηκαν αναγκαίες μετά την αύξηση των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης από 15 σε 27.

Διατάξεις περί Δημοκρατικών Αρχών.

Στις 9.5.2008 διαβάζουμε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 115/13: «ΤΙΤΛΟΣ ΙΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ.

Άρθρο 9

Σε όλες τις δραστηριότητές της, η Ένωση σέβεται την αρχή της ισότητας των πολιτών της, οι οποίοι τυγχάνουν ίσης προσοχής από τα θεσμικά και λοιπά όργανα και τους οργανισμούς της. Πολίτης της Ένωσης είναι κάθε πρόσωπο που έχει την υπηκοότητα κράτους μέλους. Η ιθαγένεια της Ένωσης προστίθεται στην εθνική ιθαγένεια και δεν την αντικαθιστά.

Άρθρο 10

1. Η λειτουργία της Ένωσης θεμελιώνεται στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία.

2. Οι πολίτες εκπροσωπούνται άμεσα στο επίπεδο της Ένωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τα κράτη μέλη εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο από τον αρχηγό κράτους ή κυβέρνησης και στο Συμβούλιο από τις κυβερνήσεις τους, οι οποίοι είναι δημοκρατικά υπεύθυνοι είτε έναντι των εθνικών τους κοινοβουλίων, είτε έναντι των πολιτών τους.

3. Κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στον δημοκρατικό βίο της Ένωσης. Οι αποφάσεις λαμβάνονται όσο το δυνατόν πιο ανοιχτά και εγγύτερα στους πολίτες.

4. Τα πολιτικά κόμματα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συμβάλλουν στην διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής συνείδησης και στην έκφραση της βούλησης των πολιτών της Ένωσης. C 115/20 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 9.5.2008

Άρθρο 11

1. Τα θεσμικά όργανα δίδουν, με τα κατάλληλα μέσα, στους πολίτες και στις αντιπροσωπευτικές ενώσεις τη δυνατότητα να γνωστοποιούν και να ανταλλάσσουν δημόσια τις γνώμες τους σε όλους τους τομείς δράσης της Ένωσης.

2. Τα θεσμικά όργανα διατηρούν ανοιχτό, διαφανή και τακτικό διάλογο με τις αντιπροσωπευτικές ενώσεις και την κοινωνία των πολιτών.

3. Προκειμένου να εξασφαλίζεται η συνοχή και η διαφάνεια των δράσεων της Ένωσης, η Επιτροπή διεξάγει ευρείες διαβουλεύσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη.

4. Πολίτες της Ένωσης, εφόσον συγκεντρωθεί αριθμός τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου, υπήκοοι σημαντικού αριθμού κρατών μελών, μπορούν να λαμβάνουν την πρωτοβουλία να καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, να υποβάλλει κατάλληλες προτάσεις επί θεμάτων στα οποία οι εν λόγω πολίτες θεωρούν ότι απαιτείται νομική πράξη της Ένωσης για την εφαρμογή των Συνθηκών.

Οι διαδικασίες και προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη διατύπωση της εν λόγω πρωτοβουλίας καθορίζονται σύμφωνα με το άρθρο 24, πρώτο εδάφιο της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Με βάση το άρθρο 11 § 4 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, απαιτείται για σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, συλλογή 1000000 υπογραφών από πολίτες της Ένωσης από ικανό αριθμό χωρών, ο οποίος όμως δεν προσδιορίζεται και γι’ αυτό προτείνεται να υπάρχει τουλάχιστον ένας από κάθε χώρα, με τη βοήθεια της FRE/DEM μιας και δεν προσδιορίζεται ελάχιστος αριθμός πολιτών από τον «ικανό» αριθμό χωρών.

http://www.bringthemback.org/



Δεν υπάρχουν σχόλια: