Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Χειμαρρώδης Α.Τσίπρας: "Δημοψήφισμα για "ναι" ή "όχι" στο Μνημόνιο οι εκλογές της 17ης Ιουνίου"





Ρελάνς Τσίπρα στα περί δημοψηφίσματος για το ευρώ με απευθείας πρόκληση στους μνημονιακούς και πρόσκληση στους πολίτες για "δημοψήφισμα για "Ναι" ή "'Οχι" στο Μνημόνιο"΄μιλώντας σήμερα στην κεντρική πολιτική επιτροπή του Συνασπισμού.

«Οι τοποτηρητές της τρόικας, αυτοί οι ακούραστοι καταστροφολόγοι και εκβιαστές στήνουν την επιχείρηση ''συκοφαντήστε τον ΣΥΡΙΖΑ, τρομοκρατήστε τον λαό''», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αντί, όπως είπε, για επί της ουσίας απαντήσεις από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στα ερωτήματα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις συλλογικές συμβάσεις και τη μετενέργεια, αλλά και τις τράπεζες, ο ΣΥΡΙΖΑ «δέχεται κάθε λογής επιθέσεις και διαστρεβλώσεις» στις θέσεις και στις προτάσεις του.

Παράλληλα, επεσήμανε πως οι εκλογές στις 17 Ιουνίου θα είναι ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την κατάργηση του Μνημονίου.

Υποστήριξε επίσης ότι «επιχειρούν με όλες τις δυνάμεις τους συντεταγμένες, να βάλουν για πολλοστή φορά το τρομοκρατικό δίλημμα στον λαό ''Μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ'', ''Ευρώ ή δραχμή''» και τόνισε ότι οι εκλογές στις 17 Ιουνίου θα είναι ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την κατάργηση του Μνημονίου.

«Τους απαντάμε ακόμα και σε αυτό τους το πλαστό δίλημμα, μέσα στο δικό τους γήπεδο. Η επιστροφή στη δραχμή και μάλιστα αφού θα έχει γονατίσει και εξαθλιωθεί εντελώς ο λαός μας, είναι δικό τους σχέδιο. Είναι το τελευταίο μέρος του σχεδίου που έχει το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση, που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπηρετούν πιστά...Στο τέρμα των μνημονίων, αν συνεχιστούν απρόσκοπτα, βρίσκεται η χρεοκοπία και η επιστροφή στην δραχμή», τόνισε.

Ολόκληρη η ομιλία του Α. Τσίπρα στην ΚΠΕ έχει ως εής:

"Στην προηγούμενη συνεδρίαση της ΚΠΕ καταλήξαμε ότι θα πορευτούμε με επιμονή και με την πεποίθηση ότι το μαζικό κοινωνικό ρεύμα που συγκροτείται, με πυρήνα την Αριστερά αλλά και άλλες πολιτικές δυνάμεις που αντιμάχονται από προοδευτική σκοπιά το Μνημόνιο, μπορεί σαρώσει την πολιτική των Μνημονίων και να ανοίξει τον εναλλακτικό δρόμο διεξόδου.

Στις συνεδριάσεις του κόμματος και του ΣΥΡΙΖΑ βάλαμε στόχο οι δυνάμεις του μνημονίου να μην συγκεντρώσουν ούτε 51% ούτε 151 βουλευτές και να βγει ενισχυμένη η ενωτική εναλλακτική μας πολιτική πρόταση για κυβέρνηση της Αριστεράς.

Είχαμε από πολύ νωρίς διαβάσει σωστά και ερμηνεύσει τις τεράστιες αλλαγές στην κοινωνία, τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.

Από αυτήν εδώ την θέση και μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους, τα στελέχη και τα μέλη της νεολαίας και του κόμματος, να σας ευχαριστήσω για την αυταπάρνηση, τη συντροφικότητα και την μαχητικότητα που επιδείξατε, ώστε το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ να φτάσει σε όλα τα σπίτια, σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε κάθε συμπολίτη μας θύμα της βαρβαρότητας των μνημονίων.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλες και όλους για το σκληρό αγώνα και την επίτευξη των στόχων του κόμματος, που για πρώτη φορά ήταν τόσο ταυτόσημοι και με τους στόχους της κοινωνίας. Γιατί τα τελευταία τρία χρόνια, όλα τα μέλη του κόμματος, ούτε στιγμή δεν εγκατέλειψαν την μάχη για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, δεν υπέκυψαν στην τρομοκρατία και την καταστολή, δεν έκαναν ούτε ένα βήμα πίσω στους μεγάλους αγώνες για την υπεράσπιση της κοινωνίας από την πιο βάρβαρη επίθεση που δέχτηκε ποτέ ένας λαός σε καιρό ειρήνης.

Συντρόφισσες και σύντροφοι. Κερδήθηκε μία μάχη. Όχι ο πόλεμος. Χρειάστηκε η αριστερά να πάρει 35% στην Ελλάδα, για να τρομάξει το σύστημα, εντός και εκτός Ελλάδας.

Για να ξυπνήσουν επιτέλους από τον λήθαργο οι υγιείς δυνάμεις, να ακουστούν άλλες φωνές, αυτές που βάζουν την κοινωνία πάνω από την τραπεζοκρατία, τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη.

Χρειάστηκε η λαϊκή βούληση και η ετυμηγορία σε Ελλάδα και Γαλλία για να αμφισβητηθεί ο μονόδρομος των νεοφιλελεύθερων και να αποδειχτεί το πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο της διαχείρισης της κρίσης. Ξέρετε καλύτερα από εμένα, τι επακολούθησε μετά τις εκλογές και τι θα γίνει μέχρι τις επόμενες.

Το δικομματικό σύστημα της διαπλοκής, οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη, δεν θα το βάλουν κάτω, ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα και όλα τα όπλα.

Θέλουν ο ελληνικός λαός να παραμείνει στην θέση του παγκόσμιου πειραματόζωου, ώστε το σχέδιο ισοπέδωσης όλης της Ευρώπης, μαζί με τα κοινωνικά πολιτικά και εργασιακά δικαιώματα, να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Επιμένουν ακόμα ότι η Ευρώπη έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές.

Επιμένουν ακόμα ότι ο πλούτος που παράγεται από τους εργαζόμενους ανήκει στην τραπεζοκρατία και τις αγορές.

Επιμένουν ακόμη ότι τα κέρδη πρέπει να ιδιωτικοποιούνται και οι ζημιές να κοινωνικοποιούνται.

Και αυτή η επιμονή σήμερα εκφράζεται, κυρίως, από την κ. Μέρκελ και τους ντόπιους τοποτηρητές της. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Μετά τις εκλογές, επιβεβαιώθηκε ότι δεν είναι όλοι το ίδιο. Όσο και αν προσπάθησαν να μας εντάξουν στο κάδρο του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος δεν τα κατάφεραν.

Πορευτήκαμε και κατά την διάρκεια των διερευνητικών εντολών, πιστοί στο πρόγραμμα, την εκλογική διακήρυξη και τις αρχές μας. Και κυρίως πιστοί στον κόσμο που μας ψήφισε και στην συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που έδωσε το ένα και μοναδικό μήνυμα των εκλογών: Τέλος στο μνημόνιο της χρεοκοπίας και στο πολιτικό προσωπικό που υπηρέτησε τα μνημόνια.

Οι πολίτες, όσο και αν επιχείρησε το σύστημα να τους θέσει το λάθος ερώτημα για τις εκλογές, επέβαλλαν την δική τους ατζέντα και το δικό τους δίλημμα. Η επιχείρηση τρομοκρατία πριν τις 6 Μάιου και οι εκβιασμοί την πρώτη εβδομάδα μετά τις εκλογές, επεστράφησαν στον αποστολέα τους. Επιχείρησαν να μας βάλουν στη γωνία του πολιτικού σκηνικού, την ώρα που ο κόσμος μας ήθελε στο κέντρο.

Απέτυχαν. Θέλησαν με εκβιαστικά διλήμματα να μας βάλουν σε κυβέρνηση σωτηρίας του μνημονίου. Απέτυχαν.

Παραχάραξαν όχι μόνο το μήνυμα των εκλογών, αλλά και το πρόγραμμά μας, με στόχο να αποδείξουν πως είμαστε μία από τα ίδια.

Απέτυχαν. Με επικοινωνιακά τρικ και καταστροφολογία, πήγαν να βάλουν από την πίσω πόρτα τα μνημόνια και τις δεσμεύσεις τους.

Και εδώ απέτυχαν. Τους το είπαμε με όση δύναμη έχουμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση με την ατζέντα του μνημονίου και με τα πρόσωπα που αναγράφονται στην ατζέντα του Χριστοφοράκου δεν στηρίζει.

Ο κόσμος μας ψήφισε για να ανατρέψουμε τη πορεία προς τη δυστυχία και τη σαπίλα του πολιτικού συστήματος, όχι για να ταυτιστούμε και εμείς με αυτή.

Και αυτή την εντολή δε πρόκειται να τη παραβλέψουμε. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Ακόμα περιμένουμε τις απαντήσεις τους στα ερωτήματα και στους άξονες που θέσαμε.

Τι θα κάνουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων;

Θα φτάσουν στα επίπεδα των βαλκανικών χωρών;

Τι θα κάνουν με τις συλλογικές συμβάσεις και την μετενέργεια;

Ισχύουν τα νέα μέτρα 12 δις τον Ιούνιο και οι 150.000 απολύσεις στο δημόσιο, όπως δεσμεύτηκαν οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς;

Θα συνεχίσουν τα κλειδιά των τραπεζών να είναι στα χέρια αυτών που τις χρεοκόπησαν και που το μόνο που ξέρουν είναι να λαμβάνουν τεράστια ποσά από το δημόσιο;

Σε αυτά τα ερωτήματα δεν πήραμε ποτέ καμία απάντηση.

Θα τα επαναλαμβάνουμε διαρκώς καθ’ όλη τη προεκλογική περίοδο, περιμένοντας απαντήσεις. Αντί όμως για επι της ουσίας απαντήσεις, δεχόμαστε κάθε λογής επιθέσεις και διαστρεβλώσεις στις θέσεις και στις προτάσεις μας. Τις τελευταίες ημέρες βρισκόμαστε στο στόχαστρο μίας χυδαίας επιχείρησης προπαγάνδας που έχει ενιαίο κέντρο και στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι τοποτηρητές της τρόικας, αυτοί οι ακούραστοι καταστροφολόγοι και εκβιαστές στήνουν την επιχείρηση «συκοφαντήστε τον ΣΥΡΙΖΑ, τρομοκρατήστε τον λαό».Επιχειρούν με όλες τις δυνάμεις τους συντεταγμένες, να βάλουν για πολλοστή φορά το τρομοκρατικό δίλημμα στον λαό:

«Μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ» «Ευρώ ή δραχμή» Τους απαντάμε ακόμα και σε αυτό τους το πλαστό δίλημμα, μέσα στο δικό τους γήπεδο:Η επιστροφή στην δραχμή και μάλιστα αφού θα έχει γονατίσει και εξαθλιωθεί εντελώς ο λαός μας, είναι δικό τους σχέδιο. Είναι το τελευταίο μέρος του σχεδίου που έχει το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση, που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπηρετούν πιστά.Το μνημόνιο 1 έγινε για να κερδίσουν χρόνο οι αγορές και να μην χάσουν ούτε μισό ευρώ οι δανειστές μας. Το μνημόνιο 2 έγινε για να εξυπηρετηθούν όλα τα μεγάλα συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδας, διαλύοντας το κράτος δικαίου, το εργατικό δίκαιο και το κράτος πρόνοιας.

Στο τέρμα των μνημονίων, αν συνεχιστούν απρόσκοπτα, βρίσκεται η χρεοκοπία και η επιστροφή στην δραχμή.

Σήμερα που πληθαίνουν οι φωνές που αποδεικνύουν ότι οι εκβιασμοί των νεοφιλελεύθερων είναι στον αέρα, εντός της Ελλάδας υπάρχουν ακόμα αυτοί που λειτουργούν ως κοινοί εκβιαστές. Δεν άκουσαν τίποτε για τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ. «Ανοησίες και προπαγάνδα» χαρακτήρισε την κινδυνολογία για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Έκανε θρύψαλλα δηλαδή, πριν απογειωθεί ως πυροτέχνημα, το ανύπαρκτο δίλημμα του παλιού πολιτικού κόσμου, του κ. Σαμαρά, της κας Μπακογιάννη και του κ. Βενιζέλου, για τις 17 Ιουνίου, τον εκβιασμό «ευρώ ή δραχμή». Όπως και δεν ακούνε τις φωνές αναλυτών, έγκριτων οικονομολόγων και πολιτικών για το τεράστιο κόστος που θα έχει πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Δεν διαβάζουν ούτε έντυπα έγκυρα μεν, αλλά της δικής τους κοσμοαντίληψης «Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σίγουρα πιο λογική από το καθεστώς λιτότητας» έγραψαν οι Financial Times. «Στην Ελλάδα συγκρούεται η δημοκρατία με τις αγορές» έγραψαν οι New York Times.

Δεν άκουσαν τον εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Ολιβιέ Μπαγί, να λέει: «Η Κομισόν διαψεύδει κατηγορηματικά ότι εργάζεται πάνω σε σενάριο για ελληνική έξοδο. Η Κομισιόν θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ» Δεν διάβασαν ούτε καν τη σημερινή συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΝΔ, που λέει ότι το «ευρώ ή δραχμή» είναι ψευτοδίλημμα.

Ακούνε μόνο την δική τους φωνή, αλλά αυτή απλά είναι ο αντίλαλος των συμφερόντων που έχουν οι νεοφιλελεύθεροι και το οικονομικό κατεστημένο της χώρας αλλά και της Γερμανίας.

Συντρόφισσες και σύντροφοι. Το τελευταίο περιστατικό με τα τηλεφωνήματα της κ. Μέρκελ είναι απλά η κορυφή του παγόβουνο. Μέρες τώρα, πολιτικά κόμματα, οικονομικοί κύκλοι, τρομοκράτες των 8, συμφέροντα εντός και εκτός της χώρας, διαπλοκογράφοι με κοινή φρασελογία και κοινά επιχειρήματα, έχουν στόχο την αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι θλιβερό βέβαια, να βλέπουμε να συντάσσονται και να υιοθετούν πλήρως την ατζέντα και την επιχειρηματολογία του κατεστημένου, σύντροφοί μας που μέχρι πριν λίγο καιρό περπάταγαν δίπλα μας. Εμείς, όμως, οφείλουμε να κρατάμε την ψυχραιμία μας.

Η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι αντίπαλος. Οφείλουμε να τους εγκαλούμε διαρκώς και να τους προσκαλούμε να αποφασίσουν Αριστερά και όχι συστημικά. Και να βρεθούν δίπλα και όχι απέναντί μας. Είναι οδυνηρό, ένα άλλο κομμάτι της αριστεράς να κάνει κεντρικό του σύνθημα και πανό, την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σα να μη κατάλαβαν τίποτα αυτές τις μέρες, φταίνε όλοι οι άλλοι, ακόμα και ο λαός που πρέπει να διορθωθεί, όχι όμως η δική τους αδιανόητη στάση και γραμμή.

Εξαιρώντας το ΚΚΕ και την ΔΗΜΑΡ, για τις υπόλοιπες δυνάμεις της καταστροφολογίας και των εκβιασμών, για το κατεστημένο που πανικόβλητο μας επιτίθεται, ένα μόνο έχουμε να πούμε:

Ούτε παραγγελία να είχαμε κάνει τους συκοφάντες μας.

Είστε τόσο απαξιωμένοι στην συνείδηση του κόσμου, που αυτές οι λυσσαλέες επιθέσεις, μάλλον υπέρ μας θα λειτουργήσουν και όχι κατά μας. Για αυτό είναι καιρός να το πάρετε απόφαση. Επιλέξτε μια σύγκρουση σε ιδεολογικά και προγραμματικά ζητήματα και στο φως.

Φτάνει πια με τις συκοφαντίες και την λασπολογία. Μιλήστε για το δικό σας σχέδιο. Σας καλούμε με τον πιο επίσημο τρόπο να το υπερασπιστείτε. Σταματήστε να κατεβαίνετε τα σκαλιά της αξιοπρέπειας.

Συντρόφισσες και σύντροφοι. Η κ. Μέρκελ δεν έκανε τίποτε παραπάνω από αυτό που της έδωσαν το δικαίωμα να κάνει ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς με τα μνημόνια και τις εγγυητικές τους επιστολές. Θεωρεί την χώρα μας αποικία της και προτεκτοράτο.

Για αυτό, αφού στέλνει τον κ. Σούλτς να προλειάνει το έδαφος, μετά αυτή παρεμβαίνει προσωπικά. Και δεν λέει βέβαια και τίποτε διαφορετικό από ότι λέει το πολιτικό προσωπικό και οι μηχανισμοί προπαγάνδας που ελέγχει απόλυτα εντός της Ελλάδας. Όμως ούτε μία επιχείρηση τρομοκρατίας της προκοπής δεν μπορούν να στήσουν με επιτυχία οι οπαδοί των μνημονίων. Τώρα διαψεύδουν ο ένας τον άλλο. Η επιχείρησή τους κατέρρευσε ανάμεσα σε τηλεφωνήματα και δελτία τύπου.

Έτσι θα καταρρεύσει και ο απροκάλυπτος εκβιασμός που ζούμε κάθε βράδυ στις 8, έτσι θα καταρρεύσει και η τρομοκρατία των πολιτικών δυνάμεων που ρίχνουν νερό στον μύλο του κεφαλαίου και των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών που πιστεύουν πως θα ολοκληρωθεί το έγκλημα τριών χρόνων εις βάρος του λαού της Ελλάδας.

Δείτε για παράδειγμα, την ένταση και το ύφος της επίθεσης που δέχεται η αριστερά από τον κ. Σαμαρά και τα στελέχη του.

Το πιο ήπιο που έχουμε ακούσει αυτές τις μέρες είναι ότι θέλουμε να γυρίσουμε την χώρα στην δεκαετία του '50.

Για την ώρα το μόνο που έχει επιστρέψει στην δεκαετία του '50 είναι η φρασεολογία του αρχηγού και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Εμφυλιοπολεμική ορολογία, αντίληψη και επιχειρηματολογία.

Και αναρωτιέμαι: Αυτή είναι η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά του κ. Σαμαρά; Στο ένα πόδι στέκεται με την κ. Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί και την νεοφιλελεύθερη μεταγραφή της κ. Μπακογιάννη και στο άλλο πόδι με τα ακροδεξιά στελέχη- επίσης εκ μεταγραφής- και με μία νοοτροπία που μας οδηγεί πάλι στους «εχθρούς του έθνους»; Θα συνιστούσα σε αυτήν την προεκλογική περίοδο ο κ. Σαμαράς να σταματήσει να ασχολείται με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και να ασχοληθεί με τις συνιστώσες της διαπλοκής.

Αυτές που τον υιοθέτησαν και αυτές που υιοθέτησε και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς στα ψηφοδέλτιά του. Θα του συνιστούσα να μην ασχολείται με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και επιτέλους να μας πει ποιο είναι το δικό του πρόγραμμα.

Με ποιο πρόγραμμα κατεβαίνει ο κ. Σαμαράς στις εκλογές, πάλι με το μνημόνιο 2 μεταφρασμένο στα ελληνικά; Θα έχουμε βέβαια την ευκαιρία να τα ξεκαθαρίσουμε όλα αυτά στον τηλεοπτικό διάλογο που θα έχουμε με τον κ. Σαμαρά. Τους λέμε όμως πως αντί να διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επιχείρησαν να κάνουν για τις καταθέσεις στις τράπεζες, καλό θα ήταν να προσέξουν αυτά που είπε πρόσφατα, ο στενός του συνεργάτης εδώ και 20 χρόνια ,περί κλιμακωτής δέσμευσης των καταθέσεων.

Αλήθεια, ποιοι κινδυνολογούν για τις καταθέσεις του ελληνικού λαού με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτοί που εγγυώνται τις καταθέσεις των λίγων στη Γενεύη, τη Ζυρίχη και το Λονδίνο, ενώ, την ίδια στιγμή, εκμηδενίζουν τις καταθέσεις των πολλών στην Ελλάδα;

Αυτοί που εξανεμίζουν τις καταθέσεις των πολιτών στην Ελλάδα, γιατί τους αναγκάζουν να προσπαθούν να επιβιώσουν με τις αποταμιεύσεις μιας ζωής, αφού τους έχουν αφήσει με μισούς μισθούς και συντάξεις – και έχουν δεσμευτεί να πετσοκόψουν και τους μισθούς και τις συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόματα, ακόμη πιο πολύ τον Ιούνιο; Να σταματήσει, ο κ. Σαμαράς να κερδοσκοπεί με το βιος του ελληνικού λαού και να παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με το τραπεζικό σύστημα.

Απευθυνόμαστε στους πολίτες και λέμε: Εμείς θέλουμε να ενώσουμε το λαό.

Οι άλλοι θέλουν να τον διχάσουν και να κρυφτούν πίσω από τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος για να διασώσουν τον εαυτό τους και το μνημόνιο.

Ας το καταλάβουν, όμως: Το μνημόνιο είναι νεκρό γράμμα. Ό,τι και να κάνουν δε πρόκειται να το αναστήσουν.

Συντρόφισσες και σύντροφοι. Θα προχωρήσουμε με την ίδια ακριβώς δύναμη και ελπίδα που δώσαμε στους πολίτες πριν τις εκλογές της 6 Μαΐου. Με ακόμα πιο τεκμηριωμένη εκλογική διακήρυξη με ακόμα πιο εξειδικευμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα. Θα συνεχίσουμε το ενωτικό μας κάλεσμα

Και όσο ξεκάθαροι ήμασταν πριν, το ίδιο ξεκάθαροι θα είμαστε τώρα.

• Ακυρώνουμε ένα ένα τα μνημονιακά μέτρα.

• Επαναδιαπραγματευόμαστε με τους δανειστές μας το χρέος.

Καλούμε, λοιπόν, τον ελληνικό λαό να αντισταθεί και να αντιδράσει.

Να περιφρουρήσει ο ίδιος την κυριαρχία του και τα δικαιώματά του.

Να ολοκληρώσει στις 17 Ιούνη, το σημαντικό βήμα που έκανε στις 6 του Μάη.

Η Ελλάδα θ’ αλλάξει σε μια Ευρώπη που αλλάζει.

ΤΟ δημοσιονομικό σύμφωνο της κ. Μέρκελ δε φαίνεται να έχει πολλούς υποστηρικτές.

Εξαιρούνται βέβαια οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος που έσπευσαν να το επικυρώσουν ως μια απλή τροπολογία σε ένα νομοσχέδιο. Είναι αυτονόητο ότι το σύμφωνο αυτό θα μπει εκ νέου στην κρίση της ελληνικής βουλής και αν χρειαστεί και στην κρίση του ελληνικού λαού. Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας δήλωσε ότι πρέπει να συζητηθεί το θέμα του απευθείας δανεισμού των χωρών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Είναι μια πρόταση που εμείς έχουμε διατυπώσει από το 2009. Είναι απόδειξη της δυναμικής που αναπτύσσεται για αλλαγή. Και δεν μπορούν να εγγυηθούν αυτήν την αλλαγή, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, που υπέγραψαν, όποιο χαρτί τους έδωσε η τρόικα, στην απελπισμένη προσπάθειά της να μην αλλάξει τίποτα σ’ αυτήν τη χώρα.

Δεν μπορούν να διαπραγματευτούν για την Ελλάδα στην Ευρώπη, αυτοί που έχουν εγγυηθεί πολιτικά και προσωπικά να μην το κάνουν. Ή, μήπως θα διαπραγματευτεί το Μνημόνιο η κα Μπακογιάννη, που έχει δηλώσει, πως ακόμη και αν δεν υπήρχε, θα το εφεύρισκε η ίδια και θα το εφάρμοζε;

Σαμαράς και Βενιζέλος αφού έκαναν τον ελληνικό λαό πρωτοπόρο στην καταστροφή, θέλουν τώρα να τον καταστήσουν και ουραγό στην αλλαγή, ζητώντας λαϊκή επικύρωση στις υπογραφές που έβαλαν προς την τρόικα. Εμείς ζητάμε καθαρή λαϊκή εντολή, να ακυρώσουμε οριστικά τις πολιτικές που μας βυθίζουν στην ύφεση και στη δυστυχία.

Στόχος μας η καθαρή νίκη στις εκλογές. Η πρωτιά της ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές, έφερε τη χώρα σε αδιέξοδοΗ επιμονή της στην εφαρμογή του μνημονίου οδηγεί σε νέες κάλπες.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να ολοκληρώσει τη νίκη του.

Εμείς δεν προδώσαμε την εντολή του.

Δε θα το κάνουμε ούτε αν η ψήφος του, μας αναδείξει κυβέρνηση στις 18 του Ιούνη. Η πραγματική νίκη δεν έχει έρθει ακόμα.

Η πραγματική νίκη είναι μπροστά μας, είναι στις 17 Ιουνίου.

Θα είναι η νίκη του λαού μας.

Θα είναι η νίκη όλων των λαών της Ευρώπης ενάντια στη λιτότητα, ενάντια στη διεθνή τραπεζοκρατία και στις παρασιτικές και επικίνδυνες αγορές.

Σας ευχαριστώ και καλή δύναμη".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα την βρείτε εδώ:
http://www.ert.gr/webtv/index.php/component/k2/item/4429-H-omilia-toy-A-Tsipra-sthn-Kentrikh-Politikh-Epitroph-Synaspismoy-20-05-2012.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: