Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

19η Μαΐου ημέρας μνήμης για τον ποντιακό ελληνισμό




 
Η παραπάνω φωτογραφία είναι από τη Σαμψούντα όπου η τοπική νομαρχία, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που οργανώνει από 1 έως 27 Μαΐου για την 93η επέτειο της αποβίβασης του Κεμάλ στη Σαμψούντα (19 Μαίου 1919), κατασκεύασε μια σημαία μήκους 1919 μέτρων, την οποία περιέφεραν στους ώμους τους μέσα στην πόλη 10 χιλιάδες μαθητές σχολείων.



 19 Μαίου 1919

Η γενοκτονία των Ποντίων


Το παρακάτω βίντεο είναι αφιερωμένο στη μνήμης των νεκρών μας στον Πόντο.

Η 19η Μαΐου είναι ημέρας μνήμης για τον ποντιακό ελληνισμό γιατί είναι η ημέρα που ο τουρκικός εθνικισμός ξεκίνησε την σφαγή 353.000 Ελλήνων του Πόντου, αθώων ανθρώπων που απλά έτυχε να είναι χριστιανοί με ελληνική καταγωγή, συνεχίζοντας την πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα που η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε ξεκινήσει το 1915 αποδεκατίζοντας 1,5 εκατ. Αρμενίους.


Ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος! Οι κατά καιρούς κυβερνώντες μπορεί να έχουν λεηλατήσει τη χώρα μας αλλά οι Έλληνες δεν ξεχνάμε ούτε την ιστορία μας ούτε τα ποτάμια αίματος που χύθηκαν από τούρκικα χέρια






Πως ο Στάλιν σκότωσε (και αυτός) τον ελληνισμό του Πόντου 
Για να μη ξεχνιόμαστε 

 Η Γενοκτονία των Ποντίων είναι κάτι που ο λεγόμενος "προοδευτικός χώρος" επιδιώκει να υποβαθμίσει, γιατί βλέπετε οι Πόντιοι δεν κυνηγήθηκαν μόνο από τους Τούρκους, αλλά και από τους Μπολσεβίκους και τον "πατερούλη" Στάλιν. Επειδή πρέπει να τιμάμε την Μνήμη αυτού του βασανισμένου λαού θα πρέπει να γνωρίζουμε και όλη την αλήθεια. 

Δείτε το παρακάτω βίντεο από ντοκιμαντέρ της ΕΤ3
 



Το βίντεο αποτελείται απο αποσπάσματα απο το ντοκυμαντέρ "Μνήμη μου σε λένε Πόντο" και στο οποίο βλέπουμε τους εναπομείναντες Έλληνες του Πόντου να μιλάνε για τις εξορίες,τις δολοφονίες και το κυνήγι του Στάλιν ενάντια στον Ελληνισμό... Στο βίντεο κάποια στιγμή αναφέρεται οτι κυνηγούσε 90% Έλληνες...

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=42183&Itemid=159




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: