Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΣΥΝΗΘΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΝΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΠΑΤΗ






Πώς αντί να πάρει κληρονομιά 12 εκατ. δολ. ...πλήρωσε 415.000 ευρώ!

Ο λόγος για Αθηναία δικηγόρο η οποία πίστεψε πως είχε κληρονομήσει 12.000.000 δολάρια και έπρεπε να δώσει αυτά τα χρήματα προκειμένου να γίνει η εκταμίευση του συνολικού ποσού. 


Κυνηγούσε κληρονομιά 12 εκατ. Δολαρίων, αλλά τελικά έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης και έχασε 415.000 ευρώ. Ο λόγος για Αθηναία δικηγόρο η οποία πίστεψε πως είχε κληρονομήσει 12.000.000 δολάρια και έπρεπε να δώσει αυτά τα χρήματα προκειμένου να γίνει η εκταμίευση του συνολικού ποσού.

Ολα ξεκίνησαν πριν από τρεις μήνες, όταν η δικηγόρος δέχτηκε στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο ένα «e-mail» από ισπανική τράπεζα στο οποίο αναγράφονταν τα στοιχεία της και με το οποίο ενημερωνόταν πως είχε κληρονομήσει από συγγενή της στις ΗΠΑ το ποσό των 12.000.000 δολαρίων!

Η 45χρονη δικηγόρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους… Ισπανούς εντολοδόχους και έπειτα από απανωτές τηλεφωνικές επικοινωνίες, πείστηκε να αποστείλει ταχυδρομικά το πρώτο χρηματικό ποσό για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκταμίευσης της μεγάλης κληρονομιάς.

Βέβαια, η εκταμίευση δεν έγινε ποτέ, ενώ η επικοινωνία με τους… τραπεζίτες ήταν συνεχής ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες, οι οποίες όμως ήθελαν κι άλλο… «λάδωμα» στα γρανάζια τους από «φρέσκα» ευρώ.

Η 45χρονη δικηγόρος έφτασε στο σημείο να ταξιδέψει μέχρι και την Ισπανία ώστε να διαπιστώσει «ιδίοις όμμασιν» πως… λεφτά υπάρχουν. Ετσι για δεύτερη φορά πείστηκε να δώσει κι άλλα χρήματα για τις… διαδικασίες, με αποτέλεσμα το ποσό να εκτοξευτεί στο ύψος των 415.000 ευρώ.

Οταν πια η 45χρονη κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά και τα χρήματά της έχουν κάνει φτερά, αποφάσισε να απευθυνθεί στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνοντας τους έμπειρους αστυνομικούς για την περιπέτειά της. Αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες, άρχισαν οι έρευνες και ενημερώθηκε η Europol ώστε να ακολουθήσουν έρευνες και στην Ισπανία.

Τελικά, έπειτα από άψογη συνεργασία τόσο των ελληνικών όσο και των ισπανικών αρχών, συνελήφθη στη Μαδρίτη ένας Νιγηριανός υπήκοος που ήταν ο άνθρωπος ο οποίος είχε στήσει την απάτη-μαμούθ.

Μάλιστα, στον τραπεζικό του λογαριασμό βρέθηκε το ποσό των 500.000 ευρώ προερχόμενο από την απάτη που είχε στήσει. Ενα μέρος του ποσού ήδη έχει αποδοθεί στη 45χρονη γνωστή δικηγόρο, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται σε Ελλάδα και Ισπανία προκειμένου να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι δράστες.
 
Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη μέθοδος, αποτελεί έναν από τους πλέον γνωστότερους τρόπους εξαπάτησης σε διεθνές επίπεδο, που είναι γνωστός ως “Νιγηριανές Απάτες”, με μεγάλο αριθμό θυμάτων και στη χώρα μας.
 
Από ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: