Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Ο ολοκληρωτικός νεοφιλελευθερισμός ρίχνει τις μάσκες







Ποινικοποίηση διαδηλώσεων και ιδεών στο Κεμπέκ του Καναδά. Ο ολοκληρωτικός νεοφιλελευθερισμός ρίχνει τις μάσκες και εγκαθιδρεί φασιστικά καθεστώτα σε όλον τον κόσμο.

από peripeton

Μια μια πέφτουν οι μάσκες των δημοκρατιών τους παγκοσμίως.Μετά τις εγκαθίδρυση τραπεζικών δικτατοριών σε Ελλάδα και Ιταλία ο νεοφιλελεύθερος ολοκληρωτισμός χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να εξαφανίσει κάθε αντίδραση στο φασιστικό του πρόγραμμα που επιβάλλεται πλέον παγκοσμίως. Στο Κεμπέκ, εν μέσω της 15ης εβδομάδας γενικής απεργίας από μέρους των φοιτητών οι οποίοι ζητούν την ακύρωση της αύξησης κατά 120% (σε 6 χρόνια) των διδάκτρων των πανεπιστημίων, σε μια συντονισμένη επίθεση στις ελευθερίες της έκφρασης, του λόγου, του συνδικαλισμού, του συνέρχεσθαι  και της διαμαρτυρίας από όλα τα επίπεδα κυβερνήσεων (ομοσπονδιακό, επαρχιακό και τοπικής αυτοδιοίκησης) μέσα σε 2 ημέρες πέρασαν 3 νόμοι τέρατα. Και οι 3 παραβιάζουν κατάφωρα τα ανθρώπινα και συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών


Συγκεκριμένα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση περνά νόμο που τιμωρεί με 10 χρόνια φυλάκιση την κάλυψη του προσώπου διαδηλωτών, είτε είναι με μάσκα, είτε με φουλάρι, είτε με ιατρική μάσκα. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με 10 χρόνια φυλάκιση.

Η επαρχιακή κυβέρνηση περνά νόμο όπου:

Υποχρεώνει τους φοιτητές να επιστρέψουν στην τάξη με την απειλή φυλάκισης και εξαντλητικών προστίμων,

Ποινικοποιεί την συμμετοχή σε διαδηλώσεις που δεν έχουν “εγκριθεί” απο την αστυνομία και τιμωρεί τους οργανωτές (ακόμη και μέσω Facebook) με 150 χιλιάδες $ πρόστιμο εάν είναι συνδικάτα ή ενώσεις και με 35000$ εάν είναι φυσικά πρόσωπα. Οι συμμετέχοντες τιμωρούνται με πρόστιμα έως 5000$.

Ταυτοχρόνως ποινικοποιείται και το να δείχνεις ότι “συμπαραστέκεσαι” σε διαδηλωτές. Π.χ. εάν έχεις διακριτικά επάνω σου που είναι τα ίδια με αυτά ανθρώπων που συμμετέχουν σε συγκεκριμένη διαδήλωση, τότε μπορείς να τιμωρηθείς ακόμη κι αν δεν συμμετείχες απευθείας σε αυτήν. Στο Κεμπέκ ας πούμε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου φορά στο πέτο ένα κόκκινο τετράγωνο/καρφίτσα το οποίο είναι το σύμβολο της φοιτητικής κινητοποίησης. Αυτοί οι άνθρωποι θα θεωρούνται στο εξής συμμετέχοντες σε παράνομες κινητοποιήσεις.

Επίσης οι καθηγητές και οι διδάσκοντες απαγορεύεται να παρακινούν τους φοιτητές τους σε “παράνομες δραστηριότητες” ή να υπακούν τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων τους και υποχρεώνονται υπό την απειλή ποινών να συνεχίζουν τα μαθήματά τους.

Απαγορεύεται η συνάθροιση πάνω από 9 άτομα χωρίς άδεια από την αστυνομία. Εάν 50 άτομα μαζευτούν για οποιονδήποτε λόγο, πρέπει να ειδοποιήσουν την αστυνομία και να τους ενημερώσουν για το που θα βρίσκονται και ποια στιγμή.

Η δημοτική αρχή του Μόντρεαλ πέρασε σήμερα νόμο που ποινικοποιεί την κάλυψη του προσώπου, την συμμετοχή σε διαδηλώσεις που δεν έχουν ενημερώσει για την πορεία τους την αστυνομία και την χρήση μάσκας σε οποιαδήποτε περίπτωση.

Η δικτατορίες με δημοκρατικά προσωπεία όταν βρίσκονται αντιμέτωπες με πραγματικές απειλές για την επιβίωσή τους αναγκάζονται να βγάλουν τα προσωπεία και να δείξουν ποιοι πραγματικά είναι. Εδώ στο Κεμπέκ οι φοιτητές ανάγκασαν τις κυβερνήσεις να ρίξουν τις μάσκες και να δείξουν το πραγματικό τους ολοκληρωτικό, φασιστικό πρόσωπο. Ταυτοχρόνως ανάγκασαν με τις δράσεις τους πολλούς πολίτες να βγάλουν στην επιφάνεια τα φασιστικά πιστεύω τους καλώντας την κυβέρνηση να στείλει τον στρατό για να σταματήσει η απεργία και να απαγορεύσει κάθε συγκέντρωση και απεργία.
Η παγκόσμια μετωπική σύγκρουση φασισμού-ανθρώπισμού έχει ξεκινήσει και κανείς δεν θα μείνει αλώβητος.

Νικόλαος Γρυσπολάκης
http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2012/05/19/ποινικοποίηση-διαδηλώσεων-και-ιδεών/

Δεν υπάρχουν σχόλια: