Στις συνέπειες του »εφιάλτη της δραχμής»  που οδηγούν σε καταθέσεις ακόμα και σε τουρκικές τράπεζες αλλά και στα συσσίτια που πάνε  και πλούσιοι  αναφέρεται ο τουρκικός τύπος σε σχέση με την Ελλάδα.

Η Milliyet με τον τίτλο « Οι πλούσιοι στην ουρά για σούπα» γράφει ότι η οικονομική κρίση που επικρατεί στην Ελλάδα δημιουργεί συνεχώς ενδιαφέρουσες εικόνες.

Για την σούπα που μοιράζουν στον δρόμο οι Σύνδεσμοι βοήθειας, παρατηρείται -γράφει – ότι στέκονται στην ουρά και καλοντυμένοι πολίτες.

Η Vatan στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο «Που ήταν και που έφθασαν» γράφει ότι κάποτε το ελληνικό Κεφάλαιο αγόραζε τράπεζες στην Τουρκία, ενώ τώρα ο ελληνικός λαός αποσύρει τα ευρώ του από τις ελληνικές τράπεζες και τα καταθέτει στις τουρκικές. Ο πανικός που ξεκίνησε στην γειτονική χώρα για την περίπτωση επιστροφής στην δραχμή οδήγησε στο να αποσυρθούν τις τελευταίες 10 μέρες περίπου 1 δις ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες.

Το ποσό που αποσύρθηκε από τις τράπεζες από την αρχή του έτους , ανήλθε σε 44 δις ευρώ. Οι έλληνες πολίτες που έρχονται από τα ελληνικά νησιά στον Τσεσμέ και την Μαρμαρίδα κατέθεσαν τα χρήματά τους μεταξύ 5-50.000 ευρώ, στις τουρκικές Τράπεζες.

Η Hurriyet  με τον τίτλο « Οι Έλληνες απέσυραν από τις τράπεζες 7 δις ευρώ με τον εφιάλτη της δραχμής» γράφει ότι στην Ελλάδα επικρατεί πανικός για το τι θα γίνει σε περίπτωση που γίνει επιστροφή στην δραχμή.

http://www.prionokordela.gr/ellada/miliet-gia-ellada-kai-oi-plousioi-sthn-ouragia-soupa/