Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ν. ΛΥΓΕΡΟΣ : ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΟΖ





H μάχη της ΑΟΖ


Η μάχη της ΑΟΖ δεν θα είναι θεωρητική. Η μάχη της ΑΟΖ δεν θ’ αρχίσει με τους ξένους, αλλά με τους ραγιάδες, τους δικούς μας που θέλουν να εκμεταλλεύονται μια κατάσταση δίχως εθνικά θέματα. Προτιμούν την Ελλάδα πεσμένη και καταπιεσμένη, για να μην μπορεί να αντισταθεί στη βαρβαρότητα. Είναι οι ίδιοι που έχουν προβλήματα με την αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Με την μάχη της ΑΟΖ θα έρθουμε ακόμα και σε ρήξη για την πατρίδα μας. Δεν πρόκειται ν’ αφήσουμε κανένα να μας πείσει ότι δεν έχουμε ικανότητες και δυνατότητες. Ο χρόνος είναι μαζί μας και το ίδιο ισχύει και για το Δίκαιο της Θάλασσας. Η ΑΟΖ είναι ο συνδυασμός των δύο. Έτσι οι εχθροί της ΑΟΖ δεν πιστεύουν ούτε στον χρόνο, ούτε στο δίκαιο. Διότι είναι γεμάτοι φοβίες που παραλύουν κάθε σκέψη ελευθερίας.

Είμαστε σε άλλη φάση και δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην δώσουμε μάχη για τα δικαιώματά μας. Η ΑΟΖ είναι ένα από τα δικαιώματά μας, κι αν δεν τη διαδώσουμε, δεν έχει κανένα νόημα. Αν νομίζουν οι ραγιάδες μας ότι θα περάσουν ωραία αυτήν την περίοδο, κάνουν λάθος. Αν συνειδητοποιήσουν το κόστος τους, θα αποδεχτούν και οι ίδιοι να συμβάλουν στην άμεση θέσπιση της ΑΟΖ για να αποφύγουν περισσότερα.

Η Ελλάδα δεν είναι σε μια κατάσταση που μπορεί να περιμένει από τους άλλους. Ο καθένας μας έχει ευθύνες σε αυτή τη μάχη. Κάθε ψήφος σε αυτές τις εκλογές έχει την αξία της, διότι δίνει τη δυνατότητα στην πατρίδα μας να αποκτήσει σύντομα την ΑΟΖ της και να μετατραπεί σε ένα γεωπολιτικό παίκτη μεγάλης αξίας. Η ανατολική Μεσόγειος είναι ένα τεράστιο κοίτασμα που δεν έχει αξιοποιηθεί. Τώρα, η τεχνολογία μάς το προσφέρει. Όμως οι ραγιάδες μας δεν το θέλουν, γιατί φοβούνται και τη σκιά τους. Δεν είναι έτοιμοι για την ιπποσύνη της ΑΟΖ . Εμείς όμως είμαστε και θα δώσουμε τη μάχη, μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, διότι μόνο κόστος θα είναι για τους ραγιάδες, όχι για την πατρίδα.


Η μαχητικότητα της ΑΟΖ


 Η μαχητικότητα της ΑΟΖ γίνεται όλο και πιο εμφανής με την πάροδο του χρόνου. Την ώρα που όλοι προσπαθούν να σταθούν στα πολιτικά τους πόδια και να κάνουν μίζερες οικονομίες, για να παρουσιασθούν ως άξιοι υποψήφιοι, η έννοια της ΑΟΖ αποκτά μία πραγματική πολιτική οντότητα. Η ΑΟΖ δεν είναι ένας τρόπος να ενισχύσει την πολιτική αντιπαράθεση. Η ΑΟΖ δεν σχετίζεται με τα κόμματα, είναι υπερκομματική εκ φύσης. Δεν είναι μία πολιτικάντικη κίνηση, αλλά μία στρατηγική. Γι’ αυτό το λόγο, όλο και μεγαλώνουν οι δυνάμεις που υποστηρίζουν την ΑΟΖ.

Μέσω του ευρωπαϊκού πλαισίου, η ΑΟΖ είναι όλο και πιο ελκυστική, διότι η εν δυνάμει αξιοποίησή της δίνει ήδη πρόσθετη αξία στην πατρίδα μας. Σιγά σιγά αποκτά βέβαια και εχθρούς, διότι η ύπαρξή της και μόνο κατηγορεί την αδράνεια και την απραξία αρκετών ειδημόνων που δεν πρόσφεραν απολύτως τίποτα στην Ελλάδα, την ώρα που είχε τόσο μεγάλες ανάγκες.

Δεν πρόκειται να παρατήσουμε έως να παρθεί η επίσημη απόφαση της θέσπισης της ΑΟΖ, την ώρα της αξιοποίησης την θέλουμε τώρα κι όχι σε χρόνια. Η Ελλάδα έχει ανάγκη μαχητικότητας τώρα. Η ξύλινη γλώσσα είναι για άλλες περιόδους, όπου η κοινωνία ζει και από μόνη της.

Οι μαχητές της ΑΟΖ είναι πλέον έτοιμοι, όχι μόνο για να αναδείξουν το θέμα, αλλά να πείσουν και τους ανθρώπους ότι μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτόν τον αγώνα. Οι Έλληνες δεν περιμένουν ελεημοσύνη από κανέναν. Το όλο θέμα, είναι απλώς θέμα βούλησης. Θέλουμε την ΑΟΖ εδώ και τώρα, για μας και τους άλλους, αλλά και για τους επόμενους.

Κάθε πρόγραμμα, πολιτικό που δεν εμπεριέχει την ΑΟΖ, είναι μόνο και μόνο ρητορικό και πολιτικάντικο. Διότι μόνο η ΑΟΖ έχει δυνατότητες ν’ αλλάξει τα δεδομένα επί της ουσίας. Έτσι αυτές οι εκλογές, αν δεν είναι η μάχη της ΑΟΖ, τότε θα είναι σαν τις προηγούμενες, δίχως καμία αξία. Ο ελληνικός λαός δεν θέλει μόνο ρήτορες πολιτικούς, ο ελληνικός λαός σέβεται τον Σωκράτη και θέλει την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι η ΑΟΖ είναι το μέλλον της πατρίδας μας.



 Πολιτισμός και ΑΟΖ


Πολλοί μας κατηγορούν, ειδικά αυτήν την περίοδο, ότι δεν είμαστε ικανοί να υποστηρίξουμε τον πολιτισμό μας. Βέβαια δίνουν έμφαση στα οικονομικά μας προβλήματα και παραμερίζουν τα πάντα για να μας απαξιώσουν με ένα πιο αισχρό τρόπο. Μα δεν πρόκειται να το καταφέρουν διότι είμαστε ένας λαός με πολιτισμό που ξέρει ν’ αντιστέκεται ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες. Επιπλέον, δίνοντας τον αγώνα για την ΑΟΖ, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ένα οπλοστάσιο ηθικού.

Οι δικοί μας δεν θα είναι αυτοί που θα κοιτάζουν μόνο τη σύνταξή τους, αφού έχουν γίνει δημόσιοι υπάλληλοι. Έχουμε ανθρώπινο δυναμικό και το αναγνωρίζουμε πολύ καλά και στο εξωτερικό. Και η δημιουργικότητα των δικών μας είναι γνωστή. Ακόμα και η ανεργία  (μπορεί) να καταπολεμηθεί με την ΑΟΖ, διότι μια εξόρυξη του τύπου Αφροδίτη αντιπροσωπεύει από μόνη της εκατό χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Με την πάροδο του χρόνου η ΑΟΖ θα μας απελευθερώσει από τις τοπικές μας ανάγκες και θα μας επιτρέψει να αναδείξουμε επί του πρακτέου την αξία μας, όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε ευρωπαϊκό. Διότι το μέγεθος της ΑΟΖ μας, βοηθάει όλο τον ελληνισμό, με την έννοια την ευρύτερη που έδωσε το στοιχείο του ουμανισμού. Με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβανόμαστε ότι ακολουθούμε διαχρονικά στοιχεία. Διότι ακόμα και στην αρχαιότητα, ο πολιτισμός των ελεύθερων ανθρώπων βασίζονταν και στην ύπαρξη ενός φυσικού πλούτου, ο οποίος αξιοποιήθηκε μέσω μια στρατηγικής εμβέλειας. Δίχως αυτήν θα είχαμε καταλήξει να ήμασταν σκλάβοι των άλλων.

Ο ελληνικός λαός είναι αντιστασιακός και παλεύει πάντα ενάντια στην σκλαβοσύνη, ακόμα και για τους άλλους λαούς. Ο ελληνισμός δεν είναι εσωστρεφής. Είναι ένα άνοιγμα στους άλλους. Απλώς χρειάζεται και ο ίδιος μια υποστήριξη. Οι δυνατότητες που έχει η μεγάλη ΑΟΖ δεν έγιναν ακόμα αντιληπτές στην Ελλάδα αλλά ήδη στο εξωτερικό τα μελετούν με μεγάλο ενδιαφέρον. Αν το κατανοήσουμε όλοι μας, τότε θα επινοήσουμε ένα μέλλον καθαρά διαφορετικό από το παρόν της μιζέριας. 



Ψηφίζω ΑΟΖ

-Τι θα ψηφίσεις;
-ΑΟΖ.
-Υπάρχει τέτοιο κόμμα;
- Όχι.
-Με δουλεύεις;
-Είναι μια υπερκομματική έννοια.
-Ε, και;
-Όποιο κόμμα προωθήσει περισσότερο το θέμα, θα είναι το δικό μας.
-Τόσο απλά;
-Τόσο απλά !
-Μα, γιατί;
-Μπροστά στην ΑΟΖ, όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες.
-Στο οικονομικό επίπεδο;
-Ακριβώς.
-Και γιατί δεν λέγεται παντού;
-Λέγεται, αλλά ποιος το ακούει;
-Εγώ, τώρα.
-Χαίρομαι. Πρέπει να ξέρεις και κάτι άλλο.
-Πες μου, τι;
-Η Ελλάδα έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη ΑΟΖ στη Μεσόγειο.
-Αυτό είναι απίστευτο.
-Κι όμως, είναι η αλήθεια.
-Μα τότε μιλάμε για τεράστιο πλούτο.
-Αυτό ήθελα να σου πω.
-Καλά έκανες ! Δεν είχα ιδέα !
-Κι όμως ψηφίζεις.
-Και τώρα ξέρω για ποιο λόγο, για την ΑΟΖ

http://www.lygeros.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: