Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ενιαίο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ


Ενιαίο κόμμα και όχι συνασπισμός κομμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ


Ενιαίο κόμμα και όχι συνασπισμός κομμάτων είναι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δήλωση που υπέβαλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κάτι που θα του επιτρέψει να έχει το μπόνους των 50 εδρών, εάν συγκεντρώσει το υψηλότερο ποσοστό στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Το νέο κόμμα, όπως αναφέρει η ιδρυτική δήλωση, θα φέρει το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ», με το ίδιο έμβλημα.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι διοικείται και εκπροσωπείται από 19μελή διοικούσα επιτροπή, που αποτελείται από τους Αλέξιο Τσίπρα (πρόεδρο του κόμματος και της διοικούσας επιτροπής) και τους Εμμανουήλ Γλέζο, Κωνσταντίνο Αθανασίου, Νικόλαο Μανιό, Γεώργιο Νικολακάκη, Αντώνιο Νταβανέλο, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Γεράσιμο Σπαθή, Νικόλαο Μπουζάνη, Ιωάννη Θεωνά, Παναγιώτη Λάμπρου, Γεώργιο Σαπουνά, Ευγένιο Αγγελόπουλο, Κωνσταντίνο Πουλάκη, Αλέξανδρο Καλίδη, Σοφία Σακοράφα, Ευσταθία Κωτσάκη, Σπυρίδωνα Κότσια και Δημήτριο Βίτσα.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

http://www.zougla.gr/politiki/article/enieo-koma-ke-oxi-sinaspismos-komaton-o-siriza

«Συστηματικά επιχειρούμενη διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ»


Για διαστρέβλωση των θέσεών του κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δημοψήφισμα για το ευρώ, σε περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, αναφέρεται ότι «η συστηματικά επιχειρούμενη διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως μόνο σκοπό τη διάσωση των δυνάμεων του μνημονίου και της πολιτικής που αποδομεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και διαλύει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι το δημοψήφισμα που έχει προτείνει εδώ και μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ αφορά το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας, δημοψήφισμα που θα κάνει το προσεχές διάστημα και η Ιρλανδία. «Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά» τονίζει η ανακοίνωση, «ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται θέμα εξόδου από το ευρώ. Αυτοί που οδηγούν τη χώρα έξω από το ευρώ και διαλύουν την ευρωζώνη είναι οι ίδιοι που εμμένουν στις μνημονιακές πολιτικές». Η ανακοίνωση καταλήγει χαρακτηριστικά ως εξής: «Υπενθυμίζουμε ότι οι μόνοι που έχουν προτείνει δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη είναι ο κ. Παπανδρέου και η κ. Μέρκελ, εκβιάζοντας επί της ουσίας τον ελληνικό λαό που δεν θεωρεί μονόδρομο τη δημοσιονομική λιτότητα και τα μνημονιακά μέτρα». 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Μαΐου 2012, 21:01

http://www.zougla.gr/politiki/article/sistimatika-epixiroumeni-diastrevlosi-ton-8eseon-tou-siriza

Δεν υπάρχουν σχόλια: