Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται



TOY ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ


Έπρεπε να καταφύγει ο τότε πρωθυπουργός στον μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ε.Ε. για να πειστούμε ότι οι ακριβοπληρωμένοι αξιωματούχοι, που κατοικοεδρεύουν στις Βρυξέλλες, έχουν χάσουν κάθε επαφή με τους λαούς της Ευρώπης και βέβαια με την πραγματικότητα. Οι δηλώσεις τους και οι πράξεις τους προκαλούν οργή, οι απειλές και οι εκβιασμοί είναι το «φαγητό ημέρας». Και μ' όλα αυτά οδηγούν τα ελληνικά πράγματα σε αντίθετη πορεία από αυτήν που δήθεν επιθυμούν.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αντιμετωπίζει την ελληνική οικονομική κρίση με προσο­χή και περισσή ευαισθησία, και όταν δηλώνει πως «ανα­γνω­ρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού» το εννοεί και το αποδεικνύει. Πιστεύω πως η Ανγκελα Μέρκελ και οι υπό­λοιποι δυνατοί της Ευρώπης θα έκαναν το απόλυτον μη­δέν για να αντιμετωπιστεί η κρίση, εάν δεν τους ενο­χλού­σε ο Αμερικανός ηγέτης. Δέχομαι πως η κρίση στην Ευρωζώνη επηρεάζει άμεσα την αμερικανική οικονομία και θα αποτελέσει θέμα της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά αυτό που εντυπωσίασε τους αναλυτές και τους δι­πλω­­μάτες ήταν η συνέπεια και η σταθερότητα των θέσεών του, που βρί­σκο­νταν πάντα απέναντι στις απόψεις των ισχυρών της Ευρώπης.

Πολλοί άνθρωποι επηρεάζονται από τις απειλές των Βρυξελλών. Θυμώνουν και δικαιολογημένα αντιδρούν. Ετσι και αλλιώς, οι πολίτες της χώρας μας έχουν ξεπερά­σει τα όριά τους και αρκετοί βρίσκονται στο σημείο χωρίς επιστροφή. Ο βρεγμένος δεν φοβάται τη βροχή. Βρίσκο­νται στη δυσάρεστη θέση να μην ελπίζουν σε κανένα αύ­ριο για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Η καταιγίδα πιέσεων δυναμώνει τους ανθρώπους. Ομολογώ ότι η κατάσταση θυμίζει την ατμόσφαιρα πριν από το δημο­ψήφισμα στην Κύπρο. Η συντριπτική πλειονότητα των ξένων κυβερνή­σεων απειλούσαν με καταστροφή τους Ελληνοκύπριους. Τις τελευταίες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες νιώσαμε πως έρχεται το τέλος του... κόσμου. Οι Ελληνοκύπριοι, αντιδρώντας στις απειλές, αρνήθηκαν να ψηφίσουν «ναι». Και η καταστροφή δεν ήρθε ποτέ. Οι Ευρωπαίοι διακινδυνεύουν να συμβεί το ίδιο και στην Ελλάδα.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=24762&subid=2&pubid=63662448

Δεν υπάρχουν σχόλια: