Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Έρχεται... πατατράκ για 4,2 εκατ. φορολογουμένους






Ισχυρό σοκ θα υποστούν φέτος περίπου 4,2 εκατ. φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα όταν θα παραλάβουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους, τα οποία θα προκύψουν από τις φορολογικές δηλώσεις του 2011.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι που υπέστησαν απώλειες ως και 30% στα εισοδήματά τους κατά τη διάρκεια του 2011, θα κληθούν να πληρώσουν ως και έξι φορές υψηλότερα ποσά φόρων από αυτά που πλήρωσαν πέρσι.

Ακόμη χειρότερα, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, θα είναι τα πράγματα για όσους τα εισοδήματα του 2011 είναι στα ίδια επίπεδα με το 2010.

Μισθωτοί και τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με μεσαία εισοδήματα θα κληθούν να καταβάλουν αυξημένους φόρους, ενώ χαμηλόμισθοι χαμηλοσυνταξιούχοι και αυτοαπασχολούμενοι που μέχρι πέρσι δεν πλήρωναν καθόλου φόρο επειδή τα ετήσια εισοδήματά τους ήταν μικρότερα του παλαιού αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ, θα καταβάλλουν τριψήφια ακόμα και τετραψήφια ποσά φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Οι δυσμενείς εξελίξεις για τους φορολογούμενους οφείλονται κυρίως στην μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ, στις αυξήσεις των τεκμηρίων διαβίωσης και στην περικοπή των εκπτώσεων δαπανών από το φόρο εισοδήματος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: