Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Να τελειώνουμε με τον... Αρκουδιάρη


Αρκετά χορέψαμε στους ρυθμούς 
του ντεφιού του...

 


Κανένας δεν πιστεύει τα παραμύθια που λέει η κυβέρνηση, για… άφαντα στην τσέπη της κοινωνίας πρωτογενή πλεονάσματα, ότι σε οκτώ μήνες θα αρχίσουν οι χοροί και θα τρέχουν όλοι να μας δανείσουν και θα προκληθεί... συνωστισμός, ότι θα έχουμε ανάπτυξη και ότι τέρμα τα λουκέτα, οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες.

Και ο κακός δαίμονας, η ανεργία, θα εξαφανισθεί ως διά μαγείας. Ούτε οι δικοί σας, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, δεν τα δέχονται, το δε προσχέδιο προϋπολογισμού που δημοσιοποιήθηκε χαρακτηρίζεται από εγκυρότατους οικονομικούς παράγοντες ως... μαϊμού και ότι δεν θα έχει στο παραμικρό σχέση με τον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί στη Βουλή. Αλλά και οι διαπιστώσεις του ΔΝΤ, τις οποίες ανακοίνωσε προχθές, είναι στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση και ανατρέπουν τις κυβερνητικές... φαντασιώσεις, που μακάρι να είχαν βάση, γιατί θα σήμαιναν το τέλος του πολέμου. Που, ήδη, έχει αφανίσει ζωές και κόπους δεκαετιών. Και έχει σπείρει τον φόβο και τον τρόμο παντού, κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν και προσπαθεί ο καθένας μόνος του να περισώσει ό,τι μπορεί...

Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι το έργο που διαδραματίζεται στη χώρα μας δεν έχει τέλος... Ακόμη και εκείνοι που ήταν σημαιοφόροι των Μνημονίων, στρατεύθηκαν με την αντίπερα όχθη. Δεν διστάζουν να το πουν δημόσια.

Την αλήθεια ζητάει ο ελληνικός λαός κύριε πρωθυπουργέ. Ακόμη και αν σημαίνει κι άλλο αίμα και δάκρυα... Ακόμη και αν χρειασθούν ένα και δυο άγρια χρόνια. Μια αλήθεια όχι όμοια με εκείνη που από το 2009 μας λέτε, αλλά που θα είναι θεμελιωμένη και εγγυημένη. Και από τώρα είναι ορατό το πράσινο φως της εξόδου. Ένα σχέδιο νίκης με στρατηγούς δοκιμασμένους στο πεδίο της μάχης και όχι στις αναπαυτικές καρέκλες πολυτελών γραφείων και οι οποίοι δεν έχουν κανένα ένσημο από την πρώτη γραμμή του πεζοδρομίου, που δυστυχώς δεν έχετε κ. Σαμαρά. Δεν διαφωνούμε ότι υπάρχουν καλές προθέσεις, όμως το αποτέλεσμα μετράει. Και στον πόλεμο μόνο ήττες μετράνε και λευκές σημαίες.

Όμως η αλήθεια που ΑΠΑΙΤΕΙ ο κάθε έλληνας πολίτης δεν μπορεί να συνυπάρξει με λευκές σημαίες και άτακτες υποχωρήσεις, με τον εχθρό να επιβάλλει πέντε χρόνια τώρα μέτρα κατοχής.

Αρκετά χορέψαμε όλα αυτά τα μαύρα χρόνια, στον ρυθμό που μας κτυπάει το ντέφι του ο Αρκουδιάρης («τρόικα») και απαιτεί συνεχώς να ρίχνουμε τις σάρκες μας.

Αρκετά παραχορέψαμε, ώρα να τον στείλετε στον αγύριστο...

Μπορούμε μόνοι μας. Αρκεί να υπάρχει σχέδιο και όραμα ρεαλιστικό. Με βήματα που πείθουν τον λαό ότι οδηγούν στην νέα Ελλάδα που όλοι θέλουμε και όχι να είμαστε το αποπαίδι και ο καρποζοεισπράκτορας... 

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ/ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: