Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

MONKEYDONIA

Κόλαφος το Spiegel για τα Σκόπια. Συγχώνευση εθνοτήτων και κιτς

 
Το δημοσίευμα ενός τόσο σημαντικού γερμανικού μέσου ενημέρωσης για τους Σκοπιανούς και την «πολιτισμική» πρακτική τους, δεν μπορεί παρά να δημιουργήσει σκέψεις, εάν συνδυαστεί με την πρόσφατη ενασχόληση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, με το πρόβλημα της ονομασίας ανάμεσα στα Σκόπια και την Αθήνα.

Το δημοσίευμα του Der Spiegel είναι κυριολεκτικά κόλαφος. Οι Σκοπιανοί κατηγορούνται ότι βρίσκονται στη διαδικασία δια της βίας συγκρότησης εθνότητας με αδιαφορία για το γεγονός ότι η χώρα είναι απλώς πολυεθνική. Η κυβέρνηση σκοπίμως παραλείπει την ιστορία των άλλων εθνοτικών ομάδων και επιδιώκει τη «συγχώνευση» για να παραχθεί η «μακεδονική εθνική ταυτότητα».

Επίσης, αναφέρεται ότι έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ για την «ανάπλαση» του κέντρου της πρωτεύουσας Σκόπια, με το αποτέλεσμα να αποτελεί ένα «ιστορικό κιτς». Για να καταλήξει:

«Αν επικρίνουμε το έργο, το μόνο εύκολο και σίγουρο είναι να χάσουμε τη δουλειά μας, τα μέσα ενημέρωσης εδώ και αρκετό καιρό είναι στα χέρια του κυβερνώντος κόμματος VMRO», όπως είπε χαρακτηριστικά στο Spiegel δημοσιογράφος που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

defence-point.gr
 http://www.freepen.gr/2013/11/spiegel.html?m=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: