Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Γιαννης Μαρίνος : Δεν βούλιαξε μόνο του το Ασφαλιστικό

Περισσότεροι από 36.000 υπολογίζονται οι ανάπηροι-μαϊμού που λάμβαναν προνοιακά επιδόματα



Δεν βούλιαξε μόνο του το Ασφαλιστικό
του Γιάννη Μαρίνου*
«Μάταια το άρθρο 4 του Συντάγματος θεσπίζει για όλους τους Έλληνες "ίσα δικαιώματα και υποχρεώσει" και ότι "συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους". Όμως πολύ πριν από το οργουελίκο εύρημα είχε προβλεφθεί ακόμη και στο ίδιο το Σύνταγμα μας κάποιοι Έλληνες να είναι πιο ίσοι από τους άλλους. Και αφού το ίδιο το Σύνταγμα μας είναι διάτρητο από αντιδημοκρατικές παρεκκλίσεις, γιατί    και οι προστάτες και εφαρμοστές του δικαστικοί να μην έχουν ευνοηθεί με πρόωρη συνταξιοδότηση, ακόμη και έπειτα από μόλις 12 χρόνια υπηρεσίας, όπως συνέβη με νόμο του 2008...
Όπως και οι συνδικαλιστές, πού με 12 χρόνια θητεία και αυτοί έπαιρναν συνδικαλιστική σύνταξη που πληρώναμε εμείς, οι δευτέρας κατηγορίας πολίτες».
«Το γενναιόδωρο (με τις εισφορές μας) φαύλο κράτος μας φόρτωσε τα ασφαλιστικά ταμεία με πολυάριθμες κατηγορίες ευνοουμένων, που ελάχιστα επιβαρύνθηκαν με ασφάλιστρα, όπως ηθοποιοί, ποδοσφαιριστές, ναυτικοί της ξηράς (με ελάχιστο χρόνο εργασίας στη θάλασσα), επαναπατρισθέντες από ανατολικές χώρες αριστεροί, πρόσφυγες από Αίγυπτο, Τουρκία, Κύπρο, αντιστασιακοί συχνά ψευδεπίγραφοι, δηλαδή απατεώνες, αγρότες που μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν επιβαρύνονταν με εισφορές (αλλά και αν επιβαρύνονταν σπανίως τις πληρώνουν), που μάλιστα λαμβάνουν και διπλή σύνταξη (τα ανδρόγυνα).
Προσθέστε σε όλους αυτούς και εκείνους που επιδίδονται στο ευρύτατα διαδεδομένο σπορ της απάτης - τυφλοί που οδηγούν ταξί, ανάπηροι που παίζουν ποδόσφαιρο, βαριά ασθενείς που χαίρουν άκρας υγείας, εργαζόμενοι σε (ψευδο)-βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, 7.500 που συνταξιοδοτούνταν αν και νεκροί. Επίσης, τεράστιες είναι οι απώλειες των Ταμείων από επιστροφές ασφαλίστρων σε επιχειρήσεις για αναπτυξιακούς ή εξαγωγικούς λόγους, ή στον βωμό του ψηφοθηρικού λαϊκισμού (όπως υπέρ των ποδοσφαιρικών εταιρειών), ή για εξυπηρέτηση διαπλεκομένων, όπως στον χώρο του δυσώδους πετρελαϊκού κυκλώματος. Με αυτά και με αυτά φθάσαμε στο σημερινό κατάντημα».
* Από την "Γνώμη"του στο "ΒΗΜΑ" με τίτλο "Ασφαλιστικό σύστημα που παραβιάζει ακόμη και το Σύνταγμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: