Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΥΛΙΚΗ ΜΑΝΤΑΜ ΚΛΟΝΤ

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΥΛΙΚΗ ΜΑΝΤΑΜ ΚΛΟΝΤ

Φύλαξε για πάντα τα ροζ μυστικά των διάσημων πελατών της


H καριέρα της της πιο διάσημης μαστροπού του πλανήτη, της Μαντάμ Κλοντ, που πέθανε μερικές μέρες πριν από την αλλαγή του χρόνου, στα 92 της χρόνια, συνοψίζεται τέλεια στη φράση που είχε πει πελάτης της: «σίγουρα μιλάμε για την πιο πετυχημένη επιχείρηση σεξ στην ιστορία της ανθρωπότητας».

Η Φερνάντ Γκρουντέ (Fernande Grudet), όπως ήταν το πραγματικό όνομα της Μαντάμ Κλοντ, ικανοποιούσε τους πελάτες της με τα πιο όμορφα και αριστοκρατικά κορίτσια.

Από το 1961 έως το 1977, η Φερνάντ Γκρουντέ (όπως ήταν το αληθινό όνομα της) φρόντιζε να ικανοποιεί τους διάσημους πελάτες της με τα πιο όμορφα, κομψά και αριστοκρατικά κορίτσια, τις «Κλοντέτ» όπως ήταν γνωστά, ή «κύκνοι», όπως τα αποκαλούσε εκείνη.

Μεταξύ των πελατών της ήταν ο Καντάφι, ο Μάρλον Μπράντο, σχεδόν όλοι οι Γάλλοι υπουργοί και η επιχειρηματική αφρόκρεμα της εποχής. Ο,τι ήθελαν οι δισεκατομμυριούχοι, οι πρίγκιπες, οι πρόεδροι και οι σταρ, η Μαντάμ Κλοντ -που εφηύρε και τον όρο call girl, καθώς οι πελάτες της τηλεφωνούσαν στον σικ οίκο ανοχής της για να κλείσουν ραντεβού- τους το παρείχε.

Ο JFK ήθελε μία κοπέλα σαν την Τζάκι, αλλά πιο «καυτή», ο Σάχης του Ιράν κάθε Παρασκευή παραλάμβανε τις δικές του «Κλοντέτ» στην Τεχεράνη και ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο οποίος φέρεται να είχε επισκεφθεί τον οίκο ανοχής μαζί με την τότε σύντροφό του, Μαρία Κάλλας, της ζήτησε χάρες που σόκαραν ακόμα κι εκείνη.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε επισκεφθεί τον οίκο ανοχής της Μαντάμ Κλοντ μαζί με τη Μαρία Κάλλας, ενώ ο Τζον Κένεντι ζήτησε μία κοπέλα σαν την Τζάκι. Ανάμεσα στους πελάτες ήταν και ο Μάρλον Μπράντο.
 
«Οι απαιτήσεις τους ήταν τόσο αρρωστημένες, που με έκαναν να κοκκινίσω» είχε πει η μαντάμ Κλοντ, όταν αποφάσισε να γράψει ένα βιβλίο, το οποίο όμως τελικά δεν βρήκε εκδότη, επειδή η μαντάμ ζητούσε υπέρογκα ποσά για τα δικαιώματα.

Ενα άλλο όργιο με τον Τζιάνι Ανιέλι, το αφεντικό της Fiat, κατέληξε στην... εκκλησία καθώς ο Ιταλός βιομήχανος αποφάσισε να πάρει τα κορίτσια μαζί του στη Λειτουργία.

Οι «Κλοντέτ» όμως ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς στους Γάλλους πολιτικούς. Κάποτε ένας υφυπουργός που... διασκέδαζε με ένα κορίτσι της μαντάμ, βρέθηκε ημίγυμνος στον δρόμο, κυνηγημένος από την έξαλλη ερωμένη της κοπέλας η οποία και απειλούσε να τον σκοτώσει με το μαχαίρι που κρατούσε.

Προκειμένου να ικανοποιεί τους τόσο δύσκολους και εύπορους πελάτες της, η Μαντάμ Κλοντ επέλεγε τα κορίτσια από τα πανεπιστήμια, τις πασαρέλες του Κριστιάν Ντιορ -τα μοντέλα από τη Σκανδιναβία με τα ψηλά πόδια και τη λυγερή κορμοστασιά ήταν η προτίμησή της- ενώ είχε ακόμα και «κυνηγούς» που όργωναν όλη τη χώρα προκειμένου να εντοπίσουν το τέλειο κορίτσι.

Αλλά και η διαδικασία επιλογής ήταν εξονυχιστική. Πριν προσλάβει κάποια κοπέλα, την έβαζε να γδυθεί μπροστά της. Οποια ήταν πρόθυμη, συνήθως την επέλεγε, γιατί όπως έλεγε η μαντάμ Κλοντ, «η κοπέλα που ήταν διστακτική, δεν ήταν σίγουρη για το σώμα της και προφανώς είχε δίκιο. Εχω δει πολλές φορές όμορφες κοπέλες με όμορφη κορμοστασιά, που όμως γυμνές, είναι σκέτη καταστροφή», έλεγε.

Fernande Grudet

Δοκιμασίες
 
Επίσης τα κορίτσια έπρεπε να αδειάσουν την τσάντα τους. Αν είχαν μέσα οτιδήποτε άχρηστο, τις έδιωχνε. Το ίδιο ίσχυε και με αν φορούσαν φθαρμένα παπούτσια. Η «θείτσα», όπως την αποκαλούσαν τα κορίτσια, απαιτούσε να έχουν διακριτικά βαμμένα νύχια και τέλειο σώμα, ενώ επέλεγε η ίδια την γκαρνταρόμπα τους, μέχρι και τα εσώρουχά τους, τα οποία θα έπρεπε να είναι λευκά. Είχε, κατά δική της ομολογία, κάποιους στενούς φίλους, οι οποίοι «δοκίμαζαν» τα καινούργια κορίτσια για να αποφασιστεί αν θα παραμείνουν στον οίκο της ή όχι. Οταν περνούσαν αυτές τις δοκιμασίες, οι «Κλοντέτ» έπρεπε επί δύο χρόνια να μελετήσουν γαλλική λογοτεχνία και Ιστορία - η μαντάμ τις ήθελε σοφιστικέ.

Ξόδευε πολλά χρήματα για τα ρούχα τους, τους κομμωτές, τους γιατρούς τους, κυρίως πλαστικούς χειρουργούς μια που δεν έλεγε «όχι» στις πλαστικές επεμβάσεις. Τη μόνη που δεν τους επέτρεπε να κάνουν ήταν εκείνη της αυξητικής στήθους επειδή πίστευε ότι εφόσον ο Θεός είχε αποτύχει, δεν θα μπορούσε ο άνθρωπος να δημιουργήσει ένα όμορφο μπούστο. Και καθώς τα έξοδα ήταν πολλά, η μαντάμ κρατούσε το 30% της αμοιβής του κάθε κοριτσιού, όπου αμοιβή: 180 ευρώ για ένα απόγευμα (τιμές του 1977), 370 για ένα βράδυ και 600 ευρώ για μια ολόκληρη ημέρα. Οι τιμές για τα Σαββατοκύριακα για τα 400 κορίτσια του οίκου ήταν διαπραγματεύσιμες.

Οι «κύκνοι», πάντως, ήταν τόσο σοφιστικέ, που άνετα κινούνταν στους κύκλους της αριστοκρατίας. Κάποτε, μάλιστα, ένας πλούσιος Παριζιάνος, του οποίου η αρραβωνιαστικιά δεν ήθελε να έχουν σεξουαλικές σχέσεις πριν από τον γάμο τους, ζήτησε ένα κορίτσι από τη μαντάμ Κλοντ για να ανακαλύψει ότι η κοπέλα με την οποία είχε κλείσει ραντεβού ήταν η... αρραβωνιαστικιά του. Ο αρραβώνας πάντως διαλύθηκε...


Η μαντάμ Κλοντ επιχείρησε να «στρατολογήσει» ακόμα και την Τζόαν Κόλινς και την Εβι Μπρικούζ, γυναίκα του συνθέτη Λέσλι Μπρικούζ (μεταξύ άλλων είχε γράψει τη μουσική για την ταινία του Τζέιμς Μποντ, «Επιχείρηση Χρυσοδάκτυλος») το 1977, όταν αντιμέτωπη με το κυνήγι της γαλλικής Εφορίας αναγκάστηκε να καταφύγει στο Λος Αντζελες. «Νομίζω ότι εσείς οι δύο μπορείτε να τα πάτε καλά. Για την ακρίβεια, πολύ καλά. Οι σύζυγοί σας δεν χρειάζεται να μάθουν τίποτα και νομίζω ότι θα βγάλετε αρκετά χρήματα για να αγοράζετε στον εαυτό σας μερικά έξτρα στολίδια», τους είχε είπε. Οι δύο γυναίκες, αφού έμειναν για λίγο αμήχανες, άρχισαν να γελούν και αρνήθηκαν.

Προσπάθειες
 
Η «αποτυχία» της με την Κόλινς και την Μπρικούζ δεν ήταν η μόνη στις ΗΠΑ. Πιστεύοντας ότι οι ισχυροί πελάτες της θα τη συντηρούσαν και ότι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου θα της παραχωρήσουν πράσινη κάρτα, όπως λέγεται ότι της είχαν υποσχεθεί, προσπάθησε να στήσει την επιχείρηση στην Πόλη των Αγγέλων.

Αυτήν τη φορά, όμως, επιζητώντας μια επίφαση ευπρέπειας, άνοιξε κι ένα γαλλικό ζαχαροπλαστείο, με σπεσιαλιτέ ένα γλύκισμα που το ονόμαζε «πηγή της αγάπης», ενώ αναγκάστηκε να κάνει λευκό γάμο με έναν γκέι μπάρμαν, προκειμένου να πάρει πράσινη κάρτα, αφού προηγουμένως είχε βρεθεί για μερικούς μήνες στη φυλακή εξαιτίας των προβλημάτων της με τη βίζα. Τελικά, όμως, δεν μπόρεσε να επαναλάβει την επιτυχία της επιχείρησης της καθώς τα σοφιστικέ κορίτσια της με την ψυχρή ομορφιά δεν είχαν ιδιαίτερη πέραση στις ΗΠΑ.

ΠΟΛΥΤΑΡΑΧΗ ΖΩΗ

Η φυλάκιση στο κάστρο και ο φόβος για αποκαλύψεις...

Το 1986 η μαντάμ Κλοντ επέστρεψε στη Γαλλία, φυλακίστηκε για τέσσερις μήνες περίπου σε μια φυλακή-κάστρο του 17ου αιώνα στην περιοχή Καόρ, όπου είχε το δικό της κελί με προσωπική καμαριέρα και κομμώτρια και τελικά επέστρεψε στο Παρίσι με στόχο να ανοίξει ξανά την επιχείρησή της. Ωστόσο, όταν απέρριψε μια κοπέλα επειδή ήταν υπέρβαρη, εκείνη για να την εκδικηθεί, συνεργάστηκε με τις διωκτικές αρχές για την πάταξη της μαστροπείας. Το 1992, η μαντάμ Κλοντ βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, όχι με κατηγορίες φοροδιαφυγής, αλλά με την κατηγορία της μαστροπείας. Καταδικάστηκε, έμεινε όμως για ελάχιστο διάστημα στη φυλακή.


Στις καλόγριες
 
Προφανώς ήταν πολλοί αυτοί που φοβήθηκαν τις αποκαλύψεις της. Δύο χρόνια αργότερα, κυκλοφορεί η βιογραφία της, όπου παρουσίαζε τον εαυτό της σαν αριστοκράτισσα. Παρακολουθούσε μαθήματα στις καλόγριες και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δούλευε για την Αντίσταση, με συνέπεια να σταλεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Αυτή ήταν η επίσημη εκδοχή. Σύμφωνα με μία άλλη, όπως παρουσιάστηκε σε ντοκιμαντέρ το 2010 στη γαλλική τηλεόραση, ο αριστοκράτης μπαμπάς ήταν στην πραγματικότητα ιδιοκτήτης καντίνας σε σταθμό τρένου. Οσο για το στρατόπεδο συγκέντρωσης, οι εκδοχές είναι δύο: η μία ότι ουδέποτε φυλακίστηκε και η άλλη ότι όντως πήγε, όχι όμως εξαιτίας της αντιστασιακής της δράσης, αλλά επειδή ήταν Εβραία. Μετά τον πόλεμο, δούλεψε για λίγο ως πωλήτρια της... Βίβλου, μετά ως πόρνη στους δρόμους και τελικά ως μαντάμ. Για την προσωπική της ζωή, λίγα επίσης είναι γνωστά. Απέκτησε μία κόρη την οποία μεγάλωσε η μητέρα της και η ίδια απεχθανόταν το σεξ. Μάλιστα, είχε διακηρύξει πως οι «άνθρωποι άνω των 40 ετών δεν πρέπει να κάνουν σεξ». Τελικά, η μαντάμ Κλοντ αποσύρθηκε στη Νίκαια όπου τη φρόντιζαν οι πλούσιοι φίλοι της. Πέθανε εκεί, παίρνοντας τα περισσότερα μυστικά μαζί της.

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ
katsarou@pegasus.gr

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64310892

Δεν υπάρχουν σχόλια: