Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Ελένη Γερασιμίδου : «Έχεις δίκιο Θεανώ μου», θα μας περισσεύουν κιόλας!




Ελένη Γερασιμίδου :
«Έχεις δίκιο Θεανώ μου», θα μας περισσεύουν κιόλας!
Αναδημοσιεύουμε ανοιχτή επιστολή της Ελένης Γερασιμίδου η οποία ήρθε σαν απάντηση στην ομιλία της Θεανώς Φωτίου, όπου η αναπληρώτρια υπουργός, ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε πως «Οι παροχές σε χρήμα θα σε καταστρέψουν» και ότι «για να διαχειριστείς τα 200 ευρώ επίδομα, χρειάζεσαι πτυχίο του Χάρβαρντ, γι’ αυτό το πάμε στα 150 και σε είδος»
Ανοιχτή Επιστολή προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Θεανώ Φωτίου,
από Γυναίκα με Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
Έχεις δίκιο Θεανώ μου! Συγγνώμη που δε σε αποκαλώ με τον τίτλο σου, αλλά σε νιώθω τόσο οικεία. Είσαι μια από μας! Έχεις δίκιο, το βροντοφωνάζω!
Αν μας δώσεις 200 ευρώ σε μετρητά θα μας καταστρέψεις. Διότι εγώ που είμαι μαθημένη από πάντα στον καπνιστό σολομό, το ροκφόρ και το μπρι, θα τα ξοδέψω μεμιάς στο ντελικατέσεν της γειτονιάς και θα μείνω και χρεωμένη. Ενώ τα 70 που μου δίνεις για νοίκι καλύπτουν τεράστιο ποσοστό του μισθώματος της χαμοκέλας μου. Τα δε άλλα 70 σε προπληρωμένη κάρτα για ρύζι, πατάτες, μακαρόνια, φτερούγες κοτόπουλου, μισό κιλό κιμά λάπα, ένα τέταρτο κιλό φέτα προσφοράς, κανά γιαούρτι και γάλα είναι υπεραρκετά για έναν ολόκληρο μήνα!
Αλήθεια, με τα 10 που περισσεύουν να πληρώσω ένα μέρος του ΕΝΦΙΑ για το χέρσο που έχω στο χωριό ή να τ’ αφήσω για την ανάκαμψη;
Σε ρωτώ γιατί ανέκαθεν μου έδινες τις καλύτερες λύσεις. Βέβαια, με τα γεμιστά που πρότεινες πέρυσι ξόδεψα κάτι παραπάνω σε ρεύμα και έπαθα και μια δυσκοιλιότητα από το πολύ ρύζι. Γι’ αυτό συγχώρα με λίγο αν σε απασχόλησα. Η δυσκοιλιότητα δημιουργεί απρόβλεπτες αντιδράσεις.
Για την «αντιγραφή»
Ελένη Γερασιμίδου (συνταξιούχος ηθοποιός)
902.gr

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΟΥ


Φωτίου: Δεν ήταν φοβερές οι περικοπές στις συντάξεις -Μου το λένε στον δρόμο
Επινόηση  των Μέσων Ενημέρωσης είναι οι μειώσεις στις συντάξεις, σύμφωνα με τη Θεανώ Φωτίου, η οποία υποστήριξε ότι συναντά στον δρόμο συνταξιούχους και «δεν είχαν αυτές τις φοβερές περικοπές που λένε τα μίντια.»
«Εγώ βλέπω πάρα  πολύ κόσμο στο δρόμο  και μου λέει, εμένα η σύνταξή μου ήταν 920 ευρώ και είναι 920 ή 917. Δεν είχαν καμμία από αυτές τις φοβερές περικοπές που λένε τα μήντια» δήλωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, στον Αθήνα 9,84.
Όπως είπε, «είναι οδυνηρό να λέμε ότι 700 χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν ούτε τα 200 ευρώ μηναιαίο εισόδημα κατ άτομο, ενώ εσείς αναφέρεστε στις μειώσεις σε συντάξεις των 1300 ευρώ. Στο τέλος του χρόνου και στις αρχές του επομένου, καθένας από τους συνταξιούχους θα έχει μετρήσει αν τα λεφτά που έχει στην τσέπη του είναι αυτά που λέμε εμείς ή αυτά που λένε τα μίντια. Ξέρετε, δεν υπάρχει πιθανότητα να κοροιδέψουμε κανέναν».

http://www.iefimerida.gr/news/288969/fotioy-den-itan-foveres-oi-perikopes-stis-syntaxeis-moy-lene-ston-dromo

Θυμίζουμε και το κομμάτι της ομιλίας της Φωτίου:
Πρέπει να είσαι απόφοιτος του Χάρβαρντ για να καταφέρεις να επιβιώσεις με 200 ευρώ το μήνα. Αν σου δίνουμε όμως 70 ευρώ κάρτα η οποία είναι προπληρωμένη για τρόφιμα, που τα παίρνεις από οποιοδήποτε μαγαζί, δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια, δηλαδή αυτό που έχει ανάγκη μια οικογένεια και σου δίνουμε, και εφόσον δεν έχεις σπίτι, 70 ευρώ επιδότηση ενοικίου αλλά πάντα στον ιδιοκτήτη όχι σε σένα. Δηλαδή μία λογική σε είδος και όχι σε χρήμα. Όταν φτάνεις σε τόσο μικρά επίπεδα επιδοματικά όπως είναι σήμερα το GMI (προνοιακό επίδομα), τα 200 ευρώ, οι παροχές σε είδος μπορούν να σε κάνουν να επιβιώσεις. Οι παροχές σε χρήμα θα σε καταστρέψουν. Γιατί όπως είπα και πριν είναι αδύνατον να επιβιώσεις με 200 ευρώ, ενώ αυτά που σας είπα μόλις πριν είναι 150 ευρώ. Και μπορείς να επιβιώσεις, πολύ δύσκολα, αλλά μπορείς

https://spasmenoparathyroblog.wordpress.com/2016/09/16/gerasimidoy-vs-fwtiou/

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ


Φωτίου : «Στο τέλος του χρόνου και στις αρχές του επομένου, καθένας από τους συνταξιούχους θα έχει μετρήσει αν τα λεφτά που έχει στην τσέπη του είναι αυτά που λέμε εμείς ή αυτά που λένε τα μίντια».

Χαράς ευαγγέλια δηλαδή. Από τώρα κάνω τσέπη για τον ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2016 γιατί φαίνεται ότι θα μας επιστρέψουν την ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ επικουρική που ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ τεχνηέντως και με λογιστικό κόλπο μεταφέροντας την πληρωμή της στον επόμενο μήνα και θα μας επαναφέρουν και τις συντάξεις στα προηγούμενα επίπεδα (όπως είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργούλης μας στη ΔΕΘ) και θα μας δώσουν και ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ

ΚΥΡΙΑ ΦΩΤΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΑΤΕ;;;;;;;

Υ.Γ. ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ :


Παρακαλούμε προσοχή στο φτύσιμο στην οθόνη σας για να μην μας πάρουν τα σκάγια και τους υπόλοιπους που αναδημοσιεύουμε την δήλωση της κυρίας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: