Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ




ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Τα... γκολπόστ και το γκολ κατά της χώρας!
Του ΔΗΜΗΤΡΗ Κ. ΣΕΡΓΙΟΥ
Έξι χρόνια μετά την είσοδό μας στο καθεστώς των Μνημονίων, ο Άρειος Πάγος πήρε, ως γνωστόν, απόφαση να αναιρέσει την απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρ. Γεωργίου, την οποία είχε ζητήσει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με το βούλευμά του 1149/2015 από την κατ’ αυτού κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος -και με επιβαρυντική συνθήκη ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας κατά της χώρας- για ψευδή βεβαίωση στατιστικών στοιχείων αφορώντων το δημόσιο έλλειμμα. Θυμίζω ότι ο κ. Γεωργίου είχε εμφανίσει στην ΕΕ το 2010 διογκωμένο το έλλειμμα του Ελληνικού Δημοσίου ανεβάζοντάς το σε 15,4 % του ΑΕΠ (...τρίτη εκτίμηση!) από 13,6 % που το είχε δηλώσει ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλ. Πλασκοβίτης (...δεύτερη εκτίμηση!) και ενώ προηγουμένως το έλλειμμα εμφανιζόταν περί το... 10% (πρώτη εκτίμηση!). Με αποτέλεσμα τη διεθνή ανυποληψία της χώρας και την είσοδό της στα Μνημόνια, με την έκτοτε βαθμιαία μείωση της εθνικής κυριαρχίας της...
Την αναίρεση της απαλλαγής του κ. Ανδρ. Γεωργίου από την ως άνω κακουργηματική κατηγορία είχε ήδη ζητήσει από τον Άρειο Πάγο, όταν ήταν ακόμη Αντιεισαγγελεύς του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η σημερινή Εισαγγελέας του ΑΠ κ. Ξένη Δημητρίου. (Πληροφορώ τον αναγνώστη, εξ οικείας γνώσεως περί της επιστημονικής επάρκειας πολλών ηγετικών στελεχών του δικαστικού σώματος, ότι η σημερινή Εισαγγελεύς του ΑΠ ανήκει στην ομάδα των ικανότερων, ερευνητικότερων και πιο ευσυνείδητων δικαστικών μας λειτουργών.)
Η κ. Δημητρίου, στην έκθεση επί τη βάσει της οποίας ζήτησε την αναίρεση της απαλλαγής του κ. Ανδρ. Γεωργίου, τεκμηριώνει με λεπτομέρειες και εις βάθος ότι -όπως αναφέρει στο κείμενο- «...το ανωτέρω βεβαιωθέν (σ.σ.: Εννοεί από τον κ. Γεωργίου) δημοσιονομικό έλλειμμα ήταν ψευδές, αφού τεχνηέ­ντως διογκώθηκε...». Στη συνέχεια αναπτύσσει και τους τρόπους διόγκωσης: α) Με τη για πρώτη φορά ταξινόμηση στο πλαίσιο της γενικής κυβέρνησης... δεκαεπτά (!) επιχειρήσεων και οργανισμών, ώστε όλες οι δικές τους οφειλές και υποχρεώσεις να φαίνονται ως υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης! β) Με την ένταξη στη γενική κυβέρνηση εκατοντάδων (σ.σ.: Περί τα... πεντακόσια!) νομικών προσώπων τόσο δημοσίου όσο και ιδιωτικού δικαίου (σ.σ.: Που, σημειωτέον, έχουν όλα δική τους ανεξάρτητη διαχείριση και ανεξάρτητους ισολογισμούς!), χωρίς ουδόλως να εξετασθεί η πλήρωση της προβλεπόμενης από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών 1995 (ΕΣΛ 1995) προϋπόθεσης αμέσου ελέγχου από τη γενική κυβέρνηση! γ) Με τον συνυπολογισμό στο δημόσιο χρέος της αξίας συμφωνιών του Δημοσίου κατά τα έτη 2001-2007 εκτός αγοράς (off market swaps), χωρίς κάτι τέτοιο να επιβάλλεται από το ΕΣΛ 1995. δ) Με τον συνυπολογισμό στο έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης των νοσοκομειακών δαπανών της προηγηθείσης πενταετίας, χωρίς να αφαιρεθούν, όπως θα έπρεπε, οι γενόμενες εν τω μεταξύ προεξοφλήσεις προς τους προμηθευτές (!)
Στα παραπάνω (που εγώ μεν παραθέτω επιγραμματικώς, αλλά η σημερινή Εισαγγελεύς του ΑΠ παραθέτει στη δική της έκθεση με λεπτομέρειες) δεν χρειάζεται να προστεθούν και πολλά άλλα! Ούτε καν όσα είδαν εσχάτως το φως της δημοσιότητος, όταν«κοινοτικοί αξιωματούχοι ζητούσαν με mail να πραγματοποιηθεί το φούσκωμα του δημοσίου ελλείμματος... γρήγορα και σιωπηλά» (παρατίθενται και... ονόματα αξιωματούχων!) ούτε ότι επιχειρήθηκε διάρρηξη (!) στο σπίτι του παραλήπτη κάποιων από τα παραπάνω mails, πρώην διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ν. Στρόμπλου, καθώς και ότι από το αυτοκίνητο της ανακρίτριας κ. Πεδιωτάκη εξαφανίστηκαν σχετικά έγγραφα (!). Θα παραθέσω όμως, για χάρη του αναγνώστη της στήλης, τι έλεγε παλαιότερα επιφανέστατος παράγων της δημόσιας ζωής με αφορμή το γεγονός ότι για το φούσκωμα του ελλείμματος χρησιμοποιήθηκαν από τον κ. Ανδρ. Γεωργίου τα χρέη του... μετρό, των ΗΣΑΠ, των νοσοκομείων, κ.λπ., στον λογαριασμό της γενικήξς κυβέρνησης: «Δεν ήταν, βρε παιδί μου, και πολύ σοφό αυτό που έγινε! Έχω πολλά και σοβαρά ερωτήματα! Κάθε χώρα χρησιμοποιεί το Σύστημα Εθνικών Λογαριασμών και τις ‘‘γκρίζες ζώνες’’ προς όφελός της, όχι προς βλάβη της... Γιατί όταν οι άλλοι μετακινούν τα γκολπόστ, θα φας γκολ! Η Γερμανία έβγαλε τα νοσοκομεία και το ΙΚΑ της από τη γενική κυβέρνηση, η Γαλλία έβγαλε το κόστος του Ασφαλιστικού στη France Telecom εκτός γενικής κυβέρνησης...». Ξέρετε ποιος τα είπε αυτά; Μη μείνετε σύξυλοι, αλλά το όνομα αυτού είναι Γιάννης Στουρνάρας! Ο διαχρονικά ευπειθέστατος στην Ευρωζώνη διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος! (Βλ. «Επίκαιρα», ειδική έκδοση Αυγούστου 2016, σελ. 6.)
ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: