Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Γιάννης Λιονάκης : «Συγγνώμη που δεν θα σας αφήσαμε να μεγαλώσετε»





«Συγγνώμη που δεν θα σας αφήσαμε να μεγαλώσετε»

Ασύλληπτη τραγωδία στα Χανιά – Δύο φοιτητές βρήκαν τραγικό θάνατο όταν παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο – «Συγγνώμη που δεν θα σας αφήσαμε να μεγαλώσετε».
Συγκλονίζει το κείμενο - «γροθιά» που ανήρτησε σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α), Γιάννης Λιονάκης για την τραγωδία με τους δύο φοιτητές που εκτυλίχθηκε το πρωί της Πέμπτης (17/08/2017) στα Χανιά.
Ο κ. Λιονάκης ζητά συγγνώμη από τους άτυχους φοιτητές που έμελλε να χάσουν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στο νησί, αναφέρει η καθημερινή εφημερίδα των Χανίων, «Χανιώτικα Νέα».

Αναλυτικά το κείμενο:

«Συγνώμη που δεν σας αφήσαμε να μεγαλώσετε.
Συγνώμη που δολοφονηθήκατε στο νησί μας.
Συγνώμη που δεν σας αφήσαμε να τελειώσετε το Πολυτεχνείο μας που καμαρώνουμε εμείς οι Κρητικοί γι αυτό.
Συγνώμη που ενώ έχουμε χάσει πολλούς φίλους σας στον ίδιο δρόμο, εμείς το .. συνηθίσαμε!
Συγγνώμη που μανάδες σαν και τις δικές σας έστειλαν επιστολές φόβου γι’ αυτό που σας βρήκε παντού και απάντηση δεν πήραν ποτέ.
Συγνώμη που η Περιφέρεια, ο Δήμος, Αστυνομία,ο Επιμελητήριο, η Πρυτανεία, όλοι εμείς ΔΕΝ κάναμε τίποτα για να σας έχουμε σήμερα κοντά μας ζωντανά, γελαστά.
Συγνώμη που βρεθήκατε στον αγαπημένο μας νόμο, που ενώ έχει το 22% των οχημάτων, έχει το 47% των τροχαίων θανάτων φέτος...
Συγνώμη που δεν αστυνόμευσαμε έτσι που πρέπει αυτό το δρόμο.
Συγνώμη που δεν βάλαμε μειωτήρες ταχύτητας γιατί δεν το επιτρέπει ο... νόμος.
Συγνώμη που δεν βάλαμε ένα σοβαρό κάγκελο ή σιδερένιους κώνους για να περπατάτε με ασφάλεια στη σχολή σας.
Συγνώμη που δεν φτιάξαμε μια υπόγεια ή υπέργεια διάβαση ενώ κάνετε εκεί χιλιάδες μετακινήσεις.
Συγνώμη που γεμίσαμε κάμερες το ΒΟΑΚ, αλλά εκεί αφήσαμε τον κάθε ανεγκέφαλο δολοφόνο να τρέχει του... σκοτωμού.
Συγνώμη που δεν κάναμε εκεί ένα κυκλικό, να ανακόπτεται η ταχύτητα, και πήγαμε και το κάναμε στο ΒΟΑΚ στα.. Μάλλια.
Συγνώμη που δεν βάλαμε κανένα φανάρι, ενώ βάζαμε στη γέφυρα της Παπαναστασιου ας πούμε... και έχουμε διάβαση πεζών στον Άι Γιώργη τον Σεληνάρη!
Δεν λέω κουράγιο στους δικούς σας, δεν φτάνει !
Λέω ΣΥΓΝΩΜΗ που μαράναμε και θάψαμε τα όνειρά σας πριν ανθίσουν». {sic}

Το χρονικό της τραγωδίας



Ήταν λίγο πριν από τις 07:00 το πρωί της Πέμπτης στα Χανιά όταν οι δύο νεαροί φοιτητές έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο.
Οι δύο νέοι, είχαν βγάλει βόλτα τον σκύλο τους, όταν ένα διερχόμενο αυτοκίνητο τους παρέσυρε στα Κουνουπιδιανά, λίγα μέτρα μακριά από την πύλη του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, το όχημα προσέκρουσε και σε σταθμευμένη μηχανή, όποτε και τελικά ακινητοποιήθηκε.
Η νεαρή κοπέλα έχασε ακαριαία τη ζωή της, ενώ το αγόρι διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χανίων, όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.
Μέχρι στιγμής παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα.
Τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος, που έχει σοκάρει βαθιά την τοπική κοινωνία των Χανίων, είναι από την Αθήνα. Πρόκειται για την 20χρονη Στέλλα από τα Μελίσσια Αττικής και το 19χρονο Γιάννης από τους Αγίους Αναργύρους. H 20χρονη ήταν φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης ενώ ο 19χρονος βρισκόταν στην πόλη για διακοπές. Ο 20χρονος δράστης είναι Γεωργιανός.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, είναι πολλοστή φορά που συμβαίνει θανατηφόρο τροχαίο στη συγκεκριμένη ευθεία, όπου οι οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.
Προανάκριση για τα αίτια του θανατηφόρου τροχαίου διενεργείται από την Τροχαία Χανίων.
Πηγή: haniotika-nea.gr, parakritika.gr, Cretalive.gr , zarpanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: