Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ




ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΚΑΙ

ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Σταύρωση λαού και Ανάσταση

Σταύρωση του λαού, θυσία στο κεφάλαιο οι ανάγκες του. Χτες γράφαμε ότι απόρρητη έκθεση του Χ. Αλμούνια στην Κομισιόν προβλέπει δραστική μείωση των μισθών με περικοπή των επιδομάτων και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, ανασφάλιστη εργασία, γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, απελευθέρωση των απολύσεων, επέκταση της εκ περιτροπής εργασίας, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ενώ η ανεργία καλπάζει.

Απειλούν, προπαγανδίζοντας ότι κόμματα και κοινωνικοί φορείς που αντιδρούν και ορθώνουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, δεν κατανοούν ότι αν αποτύχει η κυβέρνηση Παπανδρέου, τα πράγματα δε θα εξελιχθούν ομαλά.

Η αδυναμία τους να πείσουν για την αναγκαιότητα επιβολής μέτρων που τσακίζουν τη ζωή του λαού, για τα οποία, παρά την προπαγάνδα περί συναίνεσής του, η πραγματικότητα αποκαλύπτει λαϊκή εναντίωση σ' αυτήν, τους αναγκάζει να κραδαίνουν ψευτοδιλήμματα «υποταγή ή καταστροφή».

Θέλουν το λαό στη γωνία, θέλουν να τσακίσουν τη δράση του. Η άποψη για θυσίες τώρα, ώστε αύριο να ωφεληθούν όλοι, είναι σε βάρος του. Η εξελισσόμενη σε βάρος του πραγματικότητα βάζει στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα του άλλου δρόμου ανάπτυξης, της λαϊκής εξουσίας. Ο λαός, κάνοντας πέρα τους φόβους, τις απειλές, να αντιτάξει την ανεξάντλητη, ακαταμάχητη δύναμή του στην επιδίωξη να τον σταυρώσουν, να βάλουν ταφόπλακα στην ελπίδα του. Τη ρεαλιστική ελπίδα που πατάει γερά στην κλιμάκωση των αγώνων, για τη δική του «Ανάσταση».

(Έτσι όπως ο περισσότερος κόσμος υιοθετεί την άποψη του "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ")


Δεν υπάρχουν σχόλια: