Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Να ολοκληρωθεί η ιστορική τομή της 6ης Μαΐου




Το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου θα καταγραφεί ως κορυφαίο παράδειγμα στην πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας. Ο ελληνικός λαός εισήλθε δυναμικά στο προσκήνιο, αποφασισμένος να πάρει τις τύχες του στα χέρια του. Ξεπέρασε μια σειρά αρνητικούς συσχετισμούς και συγκρούστηκε μετωπικά με ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, το οποίο συγκρότησαν τα μνημονιακά συμφέροντα, οι δυνάμεις της ξένης κατοχής και οι δικομματικοί υποτελείς τους, ο μιντιακός ολοκληρωτισμός και η συστηματική εκστρατεία τρομοκράτησης και εκφοβισμού του ελληνικού λαού.


Ο δικομματισμός υπέστη «συντριπτικά κατάγματα», απογυμνώθηκε, αποδυναμώθηκε πλήρως και σε εκλογικό και σε κοινωνικό και σε ιδεολογικό επίπεδο. Θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι πάνω από 3.000.000 ψηφοφόροι από εκείνους που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στις εκλογές του 2009 εγκατέλειψαν τους φορείς του δικομματισμού και κινήθηκαν πολυδιασπασμένοι μεν, ως προς τον κομματικό «υποδοχέα», συλλογικά τοποθετημένοι δε απέναντι στα Μνημόνια, στις επονείδιστες δανειακές συμβάσεις, στην καταστροφική πορεία όπου σύρθηκε η χώρα.

Το νέο πολιτικό «τοπίο» αποκαλύπτει και καταγράφει την ιστορική αυτή κοινωνική έκρηξη, είναι το πρώτο στάδιο των αλλαγών που δημιουργεί η δυναμική, η βούληση της κοινωνίας να απαλλαγεί από ένα καταρρέον κομματικο-πολιτικό σύστημα.

Όμως, αυτή η δυναμική, αυτή η προοπτική είναι ακόμα υπό διαμόρφωση, απαιτεί πίστη και αγώνα -ατομικό και συλλογικό- για να προκύψει ένα νέο πολιτικό σύστημα που θα ανταποκριθεί στα αιτήματα των καιρών.

Πραγματοποιήθηκε όντως ένα θετικό, ένα ιστορικής σημασίας βήμα, όμως τίποτα δεν τελείωσε. Ο δικομματισμός, βαριά τραυματισμένος, και τα οικονομικο-πολιτικά συμφέροντα που στηρίζουν την τραπεζική δικτατορία και τα Μνημόνια δεν πρόκειται να υποχωρήσουν, αλλά επιδιώκουν να πάρουν τη «ρεβάνς».

Πρώτος στόχος Η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ, Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ της κοινωνικής δυναμικής, Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ.

Βασικό «μοχλό» για την προώθηση αυτού του στόχου αποτελεί η κλοπή των πενήντα βουλευτικών εδρών, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, γεγονός που ανατρέπει ευθέως τον πλειοψηφικό κοινωνικό αντιμνημονιακό συσχετισμό και τον μετατρέπει σε κοινοβουλευτική μειοψηφία.

Το αποτέλεσμα είναι ότι η μόνη αριθμητικά αλλά και πολιτικά «εφικτή» λύση είναι η συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Το σχετικό σενάριο, μάλιστα, προβλέπει και τον κ. Φώτη Κουβέλη πρωθυπουργό, ώστε να δοθεί στη συνεργασία αυτή και ένα «αντιμνημονιακό άλλοθι»... Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι επιτελικά κέντρα του εξωτερικού προτρέπουν τις ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να κατέλθουν μαζί στις επόμενες εκλογές, ως ένα σχήμα, με τον τίτλο Ευρωπαϊκό κόμμα...

Η ενσωμάτωση του Α. Σαμαρά στη στρατηγική των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων οδήγησε στην κατάρρευση της ΝΔ. Η κρίση ταυτότητας της ΝΔ, η αμφισβήτηση της εθνικής-πατριωτικής συνιστώσας της συντηρητικής παράταξης, η υιοθέτηση και νομιμοποίηση των ακραίων νεοφιλελεύθερων επιλογών διαμόρφωσαν ένα κοινωνικό ρεύμα απόρριψης της ΝΔ και τροφοδότησαν σε ποσοστά ψήφων άνω του 50% τους σχηματισμούς των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής.

Σήμερα ο δικομματισμός επιτίθεται λάβρος κατά της Χρυσής Αυγής, κατά του «νεοναζιστικού» φαινομένου.

Ποιος όμως αναγνώρισε και νομιμοποίησε κοινοβουλευτικά την Ακροδεξιά; Ξέχασε ο ίδιος ο Ε. Βενιζέλος τους ύμνους και τις ευχαριστίες που «εξέπεμπε» στον Γ. Καρατζαφέρη και στον ΛΑΟΣ, πριν από λίγους μήνες ακόμα, για τη θερμή υποστήριξη του Μνημονίου Ι; Ποιοι αναγόρευσαν σε ρυθμιστικό παράγοντα των εξελίξεων τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ποιοι τον «φιλοξενούσαν» καθημερινά στα ΜΜΕ, ποιοι «φιλοτεχνούσαν» το πολιτικό προφίλ των Μ. Βορίδη - Α. Γεωργιάδη, που σήμερα κατέχουν εξέχουσες θέσεις στις πολιτικές δομές της ΝΔ;

Την όποια «Ακροδεξιά» την τροφοδότησε η κρίση του δικομματικού συστήματος διακυβέρνησης, η αδιαφορία και ανικανότητά του να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα κοινωνικά προβλήματα. Το χειρότερο: Τα όσα συνέβησαν τα δύο τελευταία χρόνια, η παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, η μετατροπή του Κοινοβουλίου, των βουλευτών σε κομματικά «εργαλεία» που νομιμοποιούσαν τυπικά το ξένο δίκαιο, τις συμβάσεις των δανειστών μας, η πλήρης υποταγή μέσω έγγραφων δηλώσεων των ηγεσιών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο 4ο Ράιχ και στους διεθνείς κερδοσκόπους, όλα αυτά απαξίωσαν, έτρωσαν καίρια τους δημοκρατικούς θεσμούς, επέβαλαν μια σύγχρονη κοινοβουλευτική δικτατορία. Αυτοί είναι οι γεννήτορες της κάθε αντιδημοκρατικής αντίληψης και τα ακροδεξιά «κατασκευάσματα» είναι στην πραγματικότητα έργα των χειρών τους.

Είναι ιστορική ανάγκη η πολιτική και κοινωνική παρέμβαση του λαού να εδραιωθεί, να αποκτήσει πολιτική - κυβερνητική έκφραση. Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις των ημερών αυτών, η ιστορική τομή που άνοιξε εκφράζει την απόφαση ενός ολόκληρου λαού, και αυτή την απόφαση ο ίδιος ο λαός θα την κάνει πράξη. 

Του ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΓΚΙΒΑΛΟΥ
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=76586&colid=50&dt=2012-05-13%200:0:0 

Δεν υπάρχουν σχόλια: