Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ



Το ευρωπαϊκό κατεστημένο 

απειλεί την Ελλάδα 

με το φάντασμα της δικτατορίας και της φτώχειας! 

 

Το ευρωπαϊκό κατεστημένο απειλεί την Ελλάδα με το φάντασμα της δικτατορίας και της φτώχειας!



Το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρχισε ήδη να τρομοκρατεί με άμεσο πλέον τρόπο τον ελληνικό λαό παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στις πολιτικές του επιλογές.

Χαρακτηριστική και επιδεχόμενη πολλές ερμηνείες είναι η φράση του πρόεδρου των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στην Die Zeit:  «Όποιος αρνηθεί τώρα την αλληλεγγύη στους Έλληνες, ρισκάρει έναν εκτροχιασμό της χώρας σε χαοτικές ή αυταρχικές δομές, που θεωρούνταν από καιρό ξεπερασμένες».

Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών υπενθυμίζει μάλιστα στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα μόλις την δεκαετία του '70 ξεπέρασε μία στρατιωτική δικτατορία και κατηγορεί την 'Αγκελα Μέρκελ ότι με την πολιτική της κατάφερε «οι ακροδεξιοί και οι πολέμιοι της Ευρώπης να εξασφαλίζουν την είσοδό τους στο Κοινοβούλιο».

Εν πολλοίς ο κ. Γκάμπριελ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για εκτροχιασμό του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Δεν το ομολογεί ευθέως αλλά είναι απολύτως σαφές ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί μόνο με πραξικοπηματικό τρόπο.  Δηλαδή αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο για κάποιου είδους δικτατορία

Στο μεταξύ νέο «χτύπημα» κατά τη χώρας μας πραγματοποίησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post δήλωσε ότι «η Ευρωζώνη θα μπορούσε ενδεχομένως να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας» εξηγώντας ότι η ζώνη του ευρώ είναι σήμερα πιο ανθεκτική από ό,τι πριν από δύο χρόνια.

Ειδικότερα, ο ίδιος, διευκρίνισε ότι η ευρωζώνη πλέον έχει εγκαταστήσει μηχανισμούς προστασίας με αποτέλεσμα ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες να έχει μειωθεί. «Η Ευρωζώνη στο σύνολό της είναι πιο ανθεκτική» δηλώνει ο κ. Σόιμπλε και καλεί για μία ακόμη φορά την Ελλάδα να υλοποιήσει τις διεθνείς δεσμεύσεις της.

Αλλά και ο  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μίλησε με σκληρή γλώσσα, σε μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας.

Εν ολίγοις, ο κ. Μπαρόζο συντάχθηκε με την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο δρόμο του προγράμματος βοήθειας, ειδάλλως θα πρέπει να φύγει από ευρώ.

«Πρέπει να γίνονται σεβαστές οι συμφωνίες. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με μια χώρα που δεν σέβεται τις συμφωνίες», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα έστειλε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, απειλώντας πως εάν η χώρα δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα θα σταματήσει η οικονομική βοήθεια.

Στη διάρκεια ομιλίας του στη γερμανική Κάτω Βουλή, ο κ. Βεστερβέλε τόνισε ότι η γερμανική πλευρά έχει την πρόθεση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να βοηθήσει την Ελλάδα με την καταβολή των δόσεων. «Αυτό όμως προϋποθέτει ότι η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε συμφωνήσει» είπε και πρόσθεσε ότι η Γερμανία επιθυμεί τη διατήρηση ακέραιες της ευρωζώνης, αλλά εξαρτάται από την Ελλάδα να αποφασίσει εάν θέλει να παραμείνει στη νομισματική ένωση.

Τ. Χατζής 



http://newpost.gr/post/126464/Το-ευρωπαϊκό-κατεστημένο-απειλεί-την-Ελλάδα-με-το-φάντασμα-της-δικτατορίας-και-της-φτώχειας!-/

Δεν υπάρχουν σχόλια: