Ψήφο εμπιστοσύνης από το ρουμανικό κοινοβούλιο θα ζητήσει, σήμερα, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα. 

Η νέα αριστερή κυβέρνηση του Πόντα διεκδικεί την ψήφο 231 βουλευτών, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα και να οδηγήσει τη Ρουμανία σε μια νέα πορεία.

Αξίζει να σημειωθεί και να υπογραμμιστεί, πως η κυβέρνηση κατέληξε χθες σε συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την αποκατάσταση μισθών και την ελάφρυνση των αυστηρών δημοσιονομικών μέτρων, που είχαν προκαλέσει κάθετη πτώση του βιοτικού επίπεδου.

Τα μέτρα λιτότητας είχαν προκαλέσει την καταψήφιση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης της Ρουμανίας τον Απρίλιο, ανοίγοντας τον δρόμο για τις πολιτικές εξελίξεις που ακολούθησαν… Αυτά απλά προς γνώση των υπολοίπων!

http://www.prionokordela.gr/diethnh/atakti-ypoxwrisi-toy-dnt-stin-roumania-ystera-apo-ton-katapontismo-twn-mnimoniakwn/


Σχόλιο:

Δυστυχώς στην Ελλάδα τα μνημονιακά κόμματα, που αποδοκιμάστηκαν από τον Ελληνικό Λαό φαίνεται ότι είτε από υπέρμετρο εγωϊσμό είτε από μια ανεκδιήγητη αλλαζονεία ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ότι ο καταποντισμός τους οφείλεται στο γεγονός ότι ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ . Δεν καταλαβαίνουν επίσης ότι ο Ελληνικός Λαός ΘΕΩΡΕΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ, ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ, ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

Προσπάθησαν λοιπόν  να εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ σε μια πολιτική που είναι αντίθετη στην ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ εντολή που έλαβαν τα αναφερόμενα κόμματα από τον Ελληνικό Λαό. Πολύ δε σωστά τα δύο κόμματα αρνήθηκαν οποιαδήποτε συμμετοχή σε σχήμα που δεν θα έχει σαν βασική αρχή την κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Στην συνείδησή μας την ευθύνη για την εκ νέου προσφυγή στις κάλπες θα την έχουν , πέραν πάσης αμφιβολίας, τα δύο  αμετανόητα και αδιόρθωτα μνημονιακά κόμματα και οι αρχηγοί τους.
ΚΓ