Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Στο Καστελόριζο η Ολυμπιακή Φλόγα












Aπό το ακριτικό Καστελόριζο, το πιο ανατολικό σημείο της Ευρώπης, η Ολυμπιακή Φλόγα έστειλε τα μηνύματα της σε όλη την οικουμένη.




Το πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων ήταν ο τελευταίος σταθμός της δεύτερης ημέρες της Λαμπαδηδρομίας, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012». Η Φλόγα ταξίδεψε ως το Καστελόριζο με πτήση της Olympic Air από το Ηράκλειο, αφού πρώτα διέσχισε το μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης και το βωμό στο ακριτικό νησί άναψε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος.

«Ηταν μία από τις μεγαλύτερες χαρές και ικανοποιήσεις που έχω ζήσει σαν Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής το γεγονός ότι πήγε η Φλόγα σε αυτό το πανέμορφο νησί, που μπορεί να είναι μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά βρίσκεται τόσο κοντά στις καρδιές μας», είπε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ.

Λαμπαδηδρόμοι επίσης ήταν, πέντε κάτοικοι του νησιού, ο Περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιάννης Σγουρός και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος.

Την Λαμπαδηδρομία στο Καστελόριζο παρακολούθησαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Aντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης, ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Υποναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας ΠΝ και ο Περιφερειάρχης ο Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης και ο βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης.

Τους υψηλούς προσκεκλημένους υποδέχθηκε στο ακριτικό νησί, ο Δήμαρχος του Παύλος Πανήγυρης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Φλόγα πέρασε από το Καστελόριζο, ωστόσο έκανε παράπονα για την στάση της Πολιτείας στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει. 

Η Λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012» συνεχίζεται το Σάββατο με τη πορεία της Φλόγας ως τα Ιωάννινα.

 http://news247.gr/eidiseis/athlitika/Sports/sto_kastelorizo_h_olympiakh_floga.1721292.html?memoArticleId=1771865


Η ΦΛΟΓΑ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: