Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ






Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ


Η ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΝΕΤ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ






Πόλεμος ανακοινώσεων Καμμένου 
και 
Προεδρίας της  Δημοκρατίας



Ακυρώθηκε η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 13:00



Πόλεμος ανακοινώσεων Καμμένου και Προεδρίας της Δημοκρατίας



 
Την ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας καταβάλλει την ύστατη προσπάθεια για σχηματισμό κυβέρνησης εκ προσωπικοτήτων, σε εξέλιξη βρίσκεται πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Προεδρίας της Δημοκρατίας και Πάνου Καμμένου για ένα έγγραφο του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στο έγγραφο, για το οποίο επιμένει η Προεδρία της Δημοκρατίας ότι το παρέδωσε χέρι με χέρι ο κ. Καμμένος στον κ. Παπούλια,με την παράκληση να δοθεί και στους άλλους αρχηγούς των κομμάτων,  περιγράφονται οι όροι υπό τους οποίους θα μπορούσε να στηρίξει κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, για την αντιμετώπιση άμεσου κινδύνου εθνικής ασφάλειας, εξηγώντας και ποιοι θα μπορούσαν να θεωρηθούν τέτοιοι κίνδυνοι.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Καμμένο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με την γγ του ΚΚΕ κυρία Παπαρήγα στην οποία όπως αναφέρουν πηγές της Προεδρίας της παρέδωσε το επίμαχο έγγραφο. Την παράδοση του εγγράφου σε φάκελο από την Προεδρία της Δημοκρατίας στην κυρία. Αλέκα Παπαρήγα - όπως και στους άλλους αρχηγούς - και με τις θέσεις του κ. Καμμένου, όπου υπάρχει και σενάριο Β για ψήφο ανοχής, επιβεβαίωσε ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ Μάκης Μαΐλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Η κ. Παπαρήγα συναντήθηκε με τον κ. Παπούλια την Κυριακή το βράδυ, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης του προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο κ. Μαΐλης δήλωσε πως έχει στα χέρια του τον φάκελο και ανέγνωσε το επίμαχο σημείο.  

O κ. Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην τηλεόραση του Αντέννα, αντέδρασε έντονα στην δημοσιοποίηση του εγγράφου, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δικό του, το χαρακτήρισε προβοκάτσια, διαβεβαίωσε ότι δεν έχει παραδοθεί από τον ίδιο, επικαλείται κάμερα που κατέγραφε τη συνομιλία με τον κ. Παπούλια καθώς και τα πρακτικά. Δεν κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διαρροή, υποστήριξε ότι κάποιος μπορεί να το έδωσε το έγγραφο και επικαλείται επίσης ότι δεν έχει αριθμό πρωτοκόλλου.

Στην ίδια εκπομπή τόνισε ότι ο ίδιος ζήτησε ενημέρωση από τον κ. Παπούλια για το τι συζητήθηκε στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, αλλά μετά από αυτή την εξέλιξη ακυρώθηκε το προγραμματισμένο ραντεβού με τον κ. Κάρολο Παπούλια στις 13:00, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Η συνάντηση θα γινόταν  μια ώρα πριν από τη σύσκεψη των αρχηγών, με στόχο να συζητηθεί η πρόταση περί κυβέρνησης προσωπικοτήτων που έπεσε στο τραπέζι των διαβουλεύσεων που είχε ο κ. Παπούλιας με τους προέδρους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμμένος, στην προηγούμενη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, έθεσε επτά προϋποθέσεις προκείμενου το κόμμα του να συμμετάσχει σε μια οικουμενική κυβέρνηση.
  • Άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ σε όλη την επικράτεια και σε πλήρες εύρος.
  • Άμεση ανάληψη καταστατικού ελέγχου και μετοχικής πλειοψηφίας της Τράπεζας της Ελλάδος
  • Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους της χώρας, από το 1974 και μέχρι σήμερα
  • Καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων
  • Ομόφωνη διακομματική πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών
  • Ενημέρωση σχετικά με τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων από το 2009 μέχρι και σήμερα, με παράλληλη αποδέσμευση όλων των εγγράφων
  • Είσπραξη του συνόλου των Γερμανικών Αποζημιώσεων.

Στη συνέχεια σύμφωνα με την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σύμφωνα με έγγραφό του σημείωνε ότι οι 7 όροι που έχει θέσει ισχύουν, παρά ταύτα μπορεί να  στηρίξει μία κυβέρνηση προσωπικοτήτων αν συντρέχουν τρεις λόγοι,: Αν υπάρχει κίνδυνος εξόδου από το ευρώ, αν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος και εάν υπάρχει εθνικός κίνδυνος. Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να είναι ορισμένου σκοπού και ορίζοντα, καθώς θέτει και τον όρο ο υπουργός Άμυνας και οι δύο αντιπρόεδροι θα είναι πολιτικά πρόσωπα.
http://www.tovima.gr/ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: