Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ






ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΚΤ - ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ

«Οχι στην επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου»

Απρόθυμη να επανδιαπραγματευτεί το πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ με διακοπή της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα προειδοποιούν γερμανοί πολιτικοί.

«Οχι στην επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου»

Σε δηλώσεις του Στην εφημερίδα Handelsblatt το μέλος του διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γεργκ Ασμουσεν υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να αναμένει την παραμικρή διάθεση από την Τράπεζα για επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος εξυγίανσης.

«Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές στο συμφωνημένο πρόγραμμα εξυγίανσης, εάν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη», είπε ο Ασμουσεν.

Κατά της χαλάρωσης του προγράμματος λιτότητας στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της κρίσης, τάσσεται και η γερμανική Bundesbank. Σε έκθεσή της που δημοσιεύεται σήμερα από μερίδα του γερμανικού τύπου υπογραμμίζεται ότι «πρωταρχικός στόχος της εθνικής πολιτικής σε όλες αυτές τις χώρες πρέπει να είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών».

Με διακοπή της χρηματοδότησης προειδοποιεί την ίδια ώρα τα ελληνικά κόμματα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Bild ο γερμανός πολιτικός υπογραμμίζει ότι «τα ελληνικά κόμματα θα πρέπει να αναλογιστούν ότι μια σταθερή κυβέρνηση που θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα, είναι η βασική προϋπόθεση περαιτέρω στήριξης εκ μέρους των χωρών της ευρωζώνης.

Στην ίδια εφημερίδα ο Γ.Γ. του κόμματος των γερμανών Φιλελευθέρων Πάτρικ Ντέρινγκ τονίζει ότι «εάν δεν σχηματιστεί στην Ελλάδα μια κυβέρνηση σύνεσης, τότε οι πιθανότητες να εγκρίνει η Τρόικα τον Ιούνιο νέα βοήθεια είναι πάρα πολύ κακές», όπως λέει, συμπληρώνοντας ότι «είναι στο χέρι των Ελλήνων».

Αλλαγή πλεύσης της γερμανικής κυβέρνησης μετά τις εκλογές σε Γαλλία και Ελλάδα αναμένει την ίδια ώρα ο πρώην υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Περ Στάινμπρουκ. «Ο "νόμος της Μέρκελ" λέει ότι η καγκελάριος κάνει πάντα ό,τι ακριβώς απέρριπτε κατηγορηματικά πριν από μισό χρόνο», λέει ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός προς την Kölner Stadt-Anzeiger.

Ο ίδιος εκτιμά ότι στο τέλος η Α. Μέρκελ θα στηρίξει την αναπτυξιακή προοπτική, «καθώς οι πιέσεις της Ευρώπης είναι μεγάλες, αλλά και επειδή είναι αντικειμενικά ορθό».

Πηγή: Deutsche Welle

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63654637

Δεν υπάρχουν σχόλια: