Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Περί γραισκύλων και λοιπών...

Αν για διάφορους γραισκύλους η Ελλάδα είναι ξεγραμμένη και ο ελληνικός λαός προγραμμένος - δεν θα γίνει! Μέρα μεσημέρι θα πληρώσουν...

 
Υπάρχει ο Ευτυχισμένος Βούδας. Παρίσταται γλυπτός με τα μακρυά του αυτιά κι ανάμεσά τους ένα πλατύ χαμόγελο από το ένα ώς το άλλο. Υπάρχει και ο Ατάραχος Βούδας. Ο Κοιμώμενος Βούδας - είκοσι μέτρα ξάπλα το άγαλμά του στην Μπανγκόκ, υπάρχει κι ο Συλλογισμένος Βούδας, Βούδας όμως Μ@λάκας δεν υπάρχει. Ούτε Βούδας Κυνικός, ούτε Βούδας Βλάκας. Ως προχθές τουλάχιστον. Απ’ όταν άρχισε να περιφέρεται στα κανάλια, στην εκπομπή του κ. Ευαγγελάτου από βραδίς και ύστερα, όρθρου βαθέος στον (πολύ καλό, πολύ καιρό τώρα) κ. Παπαδάκη, ένας σύμβουλος του κ. Στουρνάρα, από εκείνους που συνέταξαν το φορολογικό έκτρωμα για τα ακίνητα.

Τρομερός ο κ. Σύμβουλας! ο Τζένγκις Χαν σε σλόου μόσιον, σε αργή κίνηση! Τέτοιο πράμα δεν έχει ματαξαναδεί το Πανελλήνιο από τότε που έπεσε η τελευταία φεγγαρόπετρα στην Ατλαντίδα κι έστειλε τη δύστυχη ήπειρο άπατη. Τρομερός ο κ. Σύμβουλος Στουρνάρα, όστις προϋπήρξε και Σύμβουλος Σημίτη, δηλαδή τέντζερης και καπάκι εν τω άμα - μας έστειλε αδιάβαστους! Τρομερός στόμας, μορφωμένος, εύστροφος, απύλωτος. Κάθε φορά που άνοιγε, έκλεινε χίλια σπίτια, απέλυε δέκα χιλιάδες ψυχές κι έστελνε στο φρενοκομείο κάθε πουλί πετούμενο, κάθε ιχθύν βρεγμένον.

Βιβλικός τύπος. Απ’ το στόμα του έβγαιναν βατράχια και ίπποι χλωροί, μιλούσε ο άνθρωπος με μια συναίσθηση για τα ανθρώπινα, ανάλογη με την ευαισθησία της αγχόνης μπροστά στον πελάτη της. Ο extraterrestrial αυτός όταν δεν μιλούσε -κι ευτυχώς μίλησε λίγο- ίστατο με την υπερβατική αταραξία μιας μπριζόλας που έχει φάει τον άμπακο.

Κατάφερε να κάνει έξαλλους ακόμα και τους νεοφιλελεύθερους στην εκπομπή Ευαγγελάτου, ενώ άφησε άναυδους σύμπαντες τους μετέχοντες στην εκπομπή Παπαδάκη! Είχε για όλα μια μη απάντηση, χωρίς ταυτοχρόνως να καταβάλλει καμμιά προσπάθεια συγκάλυψης του «σκεπτικού» με το οποίο, αυτός ένας στεγνοστυγνός τεχνοκράτης, έφερε εις πέρας τις εντολές των πολιτικών του προϊσταμένων - του στυλ: εμένα μου είπανε να κόψω από σβέρκο, από σβέρκο έκοψα! Κι αν είχα και καμμιά παράπλευρη απώλεια, τι να κάνουμε τώρα; μετά τους χίλιους νεκρούς θα τη διορθώσουμε! Ο σβέρκος, όμως, σβέρκος! Επρεπε να κοπεί. Πάρ’ τονε και στον γάμο σου, να σου φάει όλο το γαμοπίλαφο!

Ο τύπος, συγγνώμην ο κ. Σύμβουλας, είναι η κλασική περίπτωση του «εγώ διαταγές εκτελούσα», όπως έλεγαν και οι ναζήδες στις ελάχιστες δίκες που πήγαν κατηγορούμενοι.


Βεβαίως, το πρόβλημα δεν είναι ο σήριαλ κήλερ (απ’ την εποχή Σημίτη έως την εποχή Στουρνάρα) Σύμβουλας, ούτε αν ο σύμβουλος είναι μπούφος ή ιέραξ, το πρόβλημα είναι ο κύριος υπουργός, ο κ. Στουρνάρας - αυτός παρασκευάζει ψωμί από ψίχουλα για τον λαό, αυτός και ο κ. Σαμαράς. Αυτοί οργανώνουν την πείνα σε νομοθεσία. Αυτοί, Βενιζέλος - Στουρνάρας, όταν δεν αλληλοβρίζονται, Σαμαράς - Βενιζέλος όταν δεν αλληλομαχαιρώνονται,  αυτοί και η συμμορία των λακέδων της Τρόικας, κάνουν τους μαθητευόμενους μάγους προσπαθώντας να δώσουν σάρκα και οστά σε μια νεκρωτική πολιτική.

Μόνον κύκλωπες (όχι διότι είχαν ένα μάτι, αλλά διότι είχαν μυαλό κουκούτσι, κακό και μισάνθρωπο) θα μπορούσαν να έχουν συντάξει ένα τέτοιο φορολογικό νομοσχέδιο. Και μόνον ένας πρωθυπουργός του διαμετρήματος Σαμαρά θα μπορούσε να το... βελτιώσει εξαιρώντας απ’ τα χαράτσια τα... μαντριά, επαναλαμβάνοντας για μιαν ακόμα φορά την ιστορία του Χότζα σχεδόν κατά κυριολεξία πλέον - στάνες, φορολογημένα ζώα, μαντριά, καμπαναριά, ένα κουβάρι. Κι άντε βγάλε άκρη ανάμεσα σε ένα φορολογημένο πρόβατο κι έναν φορολογημένον πολίτη, αν έχει πρόσοψη στη θάλασσα (το πρόβατο) και θερμοκήπιο να πάει να γίνει φυτό ο πολίτης.

Τραγέλαφος, μπάχαλο, μπ@ρδέλο - κι απ’ έξω απ’ το μπ@ρδέλο που συνεδριάζει ολονυχτίς για να βρει ισοδύναμα στην αναλγησία Στουρνάρα, ο κ. Τζαμτζής επικεφαλής(!) ογδόντα βουλευτών της Ν.Δ. να χορεύουν τον χορό των Σιου γύρω απ’ τον στρατηγό Κάστερ, λες και ήταν ο χορός των πορδών γύρω απ’ την Ιερά Μπούρδα των κόκκινων γραμμών - α! εμείς δεν θέλουμε να ρίξουμε την κυβέρνηση, θέλουμε να μη μας γιαουρτώνετε στα χωριά μας όταν επιστρέφουμε για να σας ξαναδουλέψουμε! Α, όχι! εμείς δεν σας γαμάμε τη ζωή όσο θα ήθελε ο κ. Στουρνάρας, αλλά κατά μία στάνη λιγότερο, ας πληρώσουν τα ισοδύναμα οι κάτοικοι των αστικών περιοχών, σφαχτείτε εσείς μεταξύ σας, πώς θα σας σφάζουμε εμείς καλύτερα!

Οι γελοιωδέστατοι! Αίφνης ο κυρ Τζαμτζής - ένα Κιλελέρ της ελεεινής μορφής να πολιορκεί, με «πασιονάρια» την κυρία Μισέλ Ασημακοπούλου, το αρχηγείο Στουρνάρα - Σαμαρά - Μπενύτο για βελτιώσεις στον επιθανάτιο ρόγχο - ξεψύχα ήσυχα, χρυσέ μου! ο κ. Τζαμτζής προσπάθησε, ο κ. Σαμαράς διαπραγματεύτηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προτάσεις για τον περονόσπορο, τα άστρα δεν σε πάνε και ο κατώτατος μισθός θα πέσει κι άλλο.

Ουδέποτε άλλοτε έχει γελοιοποιηθεί έτσι η Ελλάδα. Εχουμε χάσει πολέμους, έχουμε ξαναφάει ψωμί από ψίχουλα, αλλά εκεί που οι καπεταναίοι κρέμαγαν τ’ άρματα, τώρα να κατουράνε διαταγές οι Τροϊκανοί, να γαβγίζουν απειλές και να παίρνουν λάφυρα ζωές, ψυχές κι ελπίδες, δεν μας αξίζει.

Δεν μας αξίζει τέτοια τύχη, τέτοια ζωή. Με το στίγμα της ξεφτίλας στο μέτωπο οι πιο πολλοί κι άλλοι να φεύγουν στην ξένη. Αν είναι να πάει η Ελλάδα σε άλωση - δεν θα πάει!


Αν για διάφορους γραισκύλους η Ελλάδα είναι ξεγραμμένη και ο ελληνικός λαός προγραμμένος - δεν θα γίνει! Μέρα μεσημέρι θα πληρώσουν...

email: stathis@enikos.gr
http://www.triklopodia.gr/2013/11/blog-post_4069.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: