Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ

Επειδή η διαίσθησή μας λέει ότι επιχειρείται ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από την εναντίωση σε ένα τρισάθλιο νομοσχέδιο που κατατίθεται στην Βουλή την Δευτέρα με την αποβλάκωση όλων μας μέσω  των συστημικά ελεγχόμενων καναλιών και τον τύπο, προλαμβάνομε την εξουσία και προβάλλουμε αυτά που η προπαγάνδα της θα προβάλει :
Προλαβαίνουμε λοιπόν το ύφος των ανακοινώσεων της κυβέρνησης:
1. «Μνημόνιο ή τρομοκράτες/φασίστες»
2. «Αυτό είναι το άλλο άκρο, θα το συντρίψουμε κι αυτό»
3. «Η Αριστερά δεν έχει αποσαφηνίσει τη σχέση της με τους δολοφόνους»
4. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί, όλα τα Εξάρχεια θα προσαχθούν»
5. «Εμείς είμαστε η εγγύηση, οτιδήποτε άλλο είναι χάος. Τι προτιμάτε, λίγα μέτρα παραπάνω ή ανομία, φόβο να ξεμυτίσετε από τα σπίτια σας, τρομοκράτες να κυκλοφορούν ελεύθεροι καθυστερώντας την ανάκαμψη και μειώνοντας την αξία των ακινήτων σας αφού κανένας δεν θα θέλει να επενδύσει σε μια τέτοια χώρα;»



ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ

Της Δήμητρας Σωτηριάδου.

Πως θα επικρατήσει ο φασισμός εάν δεν τρομοκρατηθεί το σύμπαν; Πως θα επιτευχθεί η πλήρης υποταγή στην τρόικα εάν δεν τρομοκρατηθεί το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας;
Οι εξαντλητικοί φόροι στα ακίνητα και τα αγροτεμάχια αναμένεται να προκαλέσουν τέτοιο σοκ στους πολίτες που οι συγκυβερνώντες πρέπει να ελέγξουν και την αναμενόμενη κοινωνική αντίδραση.
Ένα μούδιασμα στην κοινωνία θα αντισταθμίσει το σοκ που θα υποστεί. Και ένα τέτοιο μούδιασμα ήρθε ως μάννα εξ ουρανού με την δολοφονική επίθεση στα μέλη της Χρυσής Αυγής.
Για τους ψύχραιμους παρατηρητές όλα ήταν αναμενόμενα. Το σχέδιο της  αποσταθεροποίησης της χώρας βαίνει προς το τέλος. Μην ακούτε τα λόγια τα θεατρικά περί ανάπτυξης της Ελλάδας.
Στη χώρα μπήκε η ταφόπλακα και σε λίγο καιρό θα τρώγονται σάρκες.
Τα σπίτια και τα εμπορικά καταστήματα θα παραδίδονται στους έχοντες και κατέχοντες. Μην ξεχνάτε πως είναι οι μόνοι που έχουν φοροαπαλλαγές. Μην ξεχνάτε πως είναι οι μόνοι που δεν έβαλαν το χέρι στην τσέπη όλα τα χρόνια της μνημονιακής πολιτικής. Η πίτα θα μοιραστεί σε χορτάτες κοιλιές. Αυτό ονειρεύονται και αυτό προετοίμασαν χρόνο με το χρόνο. Ήδη οι περιοχές της Αθήνας που επί τούτου υποβαθμίστηκαν πέρασαν σε χέρια που θα ελέγξουν το μέλλον της πόλης. Την ώρα που τα κανάλια δημιουργούν τις εντυπώσεις που θέλουν οι κυβερνώντες , για το χτύπημα στη Χρυσή Αυγή και το φόβο εμφυλίου που σκορπούν, κάποιοι άλλοι τρίβουν τα χέρια τους και ονειρεύονται κέρδη από τις στάχτες.
Δεν το μετρήσαμε καλά και εμείς οι πολίτες. Αμφισβητήσαμε τις δυνάμεις μας, αφεθήκαμε στις φοβίες μας. Ποδοπατήσαμε την αξιοπρέπειά μας. Μας νίκησε η εφήμερη διαβίωση. Ακόμα όμως και τώρα μπορούμε να δείχνουμε τους φταίχτες και να επιμείνουμε στη διαγραφή του χρέους επιστρέφοντας τα μνημόνια σε αυτούς που τα επέβαλαν ως μόνη σωστή λύση, τους επιχειρηματίες, πολιτικούς, ΜΜΕ, και ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: