Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤΠερίπου από τις 04.20 τα ξημερώματα αστυνομικές δυνάμεις με τα όπλα στα χέρια εξαπέλυσαν μεγάλη επιχείρηση ανακατάληψης το ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή από τους εργαζόμενους που βρίσκονται εκεί από τον περασμένο Ιούνιο, όταν και ανακοινώθηκε το κλείσιμο της δημόσιας επιχείρησης.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας με όπλα, μπήκαν και συνέλαβαν όποιον αντιστεκόταν. 

Την ώρα που μίλαγε ο εκφωνητής της ΕΡΑ, οι αστυνομικοί του είπαν να σταματήσει και να αποχωρήσει άμεσα.και η εκπομπή διεκόπη ενώ ήταν στον «αέρα».

Ο δημοσιογράφος αφού καληνύχτησε τους ακροατές ρώτησε τους αστυνομικούς: «αυτή είναι η εντολή σας;» και εκείνοι του απάντησαν «ναι». Τότε είπε «εδώ πρέπει να σας αφήσω. Ψυχή βαθιά». Αυτά ήταν και τα τελευταία λόγια εκφωνητή της παλιάς ΕΡΤ που ακούστηκαν. Με την απειλή χρήσης των όπλων παρέδωσε τα ακουστικά και βγήκε από τον ραδιοθάλαμο.

Ένταση, αλλά και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ, που προσπάθησαν να απωθήσουν τους εργαζόμενους προς την πλατεία της Αγίας Παρασκευής λίγο μετά τις 06:00.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι απευθύνουν κάλεσμα συμπαράστασης μέσω των κοινωνικών δικτύων, με το σύνθημα: «Ήρθε η ώρα της δράσης. Όλοι στο ραδιομέγαρο! H ΕΡΤ είναι δική μας». Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές, ενώ μεταξύ των προσαχθέντων είναι ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ραδιόφωνο.

Η αστυνομική επιχείρηση που διέταξε η κυβάρνηση και πιο συγκεκριμένα ο υφυπουργός αρμόδιος για την ΕΡΤ Παντελής Καψής (επιλογή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ε.Βενιζέλου) ήταν ακρως αναμενόμενη, αφού είχε παραδεχθεί ότι "Η ΕΡΤ πρέπει να λειτουργήσει εδω και τώρα από το Ραδιομέγαρο. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί η ελληνική προεδρία στην ΕΕ από ραδιοτηλεοπτικής άποψης".

Ο  υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, σύμφωνα δήλωσε άγνοια (!) για την επέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας και δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις. 

Στο σημείο υπάρχουν τώρα έξι κλούβες των ΜΑΤ.  

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται εντός του προαυλίου και στην είσοδο του Ραδιομεγάρου, ενώ αστυνομικοί έχουν μπει στο στούντιο της ΕΡΑ και το εκκενώνουν, καθώς ακόμα μέσα στο κτήριο παραμένουν κρυμμένοι περίπου 50 εργαζόμενοι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί μπήκαν από πλαϊνή πόρτα.

Λιγη ώρα μετά την επίθεση των ΜΑΤ κατά των εξαθενημένων πρώην εργαζομένων αφίχθηκαν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, ο τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου καθώς και αρκετοί πρώην εργαζόμενοι.

Επίσης «ανέβασαν» στον ιστότοπο ertopen.com, το εξής κείμενο:

«Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο.

Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας!
Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός.
Όταν τα τηλέφωνα σιγήσουν, αυτό που θ' ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση & θεάσή σας!»

Σκηνές χάους ακολούθησαν
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ
Η κυβέρνηση χάνει το έδαφος κάτω απο τα πόδια της και καταφεύγει στη βία

Η κυβέρνηση «χάνει» το έδαφος κάτω από τα πόδια της και καταφεύγει στη βία και σε πραξικοπηματικές ενέργειες προκειμένου να καλύψει την ανεπάρκεια της να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού έναντι των αξιώσεων της τρόικας. Η νυχτερινή «εισβολή» των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ δεν είναι καθόλου τυχαία χρονικά, αφού στην Αθήνα βρίσκονται οι εκπρόσωποι των δανειστών και ζητούν νέα μέτρα «εδώ και τώρα».

Την εντολή να γίνει «ντού» στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής από οπλισμένους άνδρες των ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση του από δημοσιογράφους που είχαν στον "αέρα" εκπομή, με στοιχεία a la Πολυτεχνείο, την έδωσαν οι κ.κ. Α. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος.
Μιλώντας στην τηλεόραση του «Σκάι» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου παραδέχθηκε πώς «αυτοί που γνώριζαν για την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ ήταν ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος».

Ασφαλώς και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας που συνηγορεί σε κάθε επέμβαση της Αστυνομίας σε βάρος πολιτών. Μόνο για τους εκτελεστές των δύο παλικαριών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο δεν δείχνει τέτοια σπουδή.

Ο υφυπουργός αρμόδιος για την ΕΡΤ Π. Καψής δήλωσε πώς «δεν ήξερε» για την επέμβαση αν και πρόσφατα είχε δηλώσει ότι χωρίς το Ραδιομέγαρο και τα μηχανήματα της Αγίας Παρασκευής δεν μπορεί να λειτουργήσει η «νέα ΕΡΤ» και να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάλυψης της Προεδρίας της Ευρωπαικής Ένωσης.

Ο κ. Κεδίκογλου με ανακοίνωση του υποστήριξε πώς η επέμβαση των ΜΑΤ έγινε για την «αποκατάσταση της νομιμότητας που είχε παραβιάσει οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ».

Για ποια νομιμότητα μιλάει η κυβέρνηση όταν έχει καταλύσει το Σύνταγμα, όταν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, έχοντας καταργήσει τη Βουλή, περνάει μέτρα εξόντωσης του ελληνικού λαού;

Η ίδια κυβέρνηση είναι που πριν πέντε μήνες επέβαλε τον «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ κατόπιν εντολής της τρόικας, μία ημέρα μετά το ναυάγιο της αποκρατικοποίησης των ΔΕΠΑ, αφού η Κομισιόν παρενέβη στη διαδικασία και «διέταξε» να μην δοθεί στη ρωσική Gazprom.

Τώρα, όλος τυχαίως, ενώ βρίσκεται στην Αθήνα η τρόικα και αξιώνει νέες απολύσεις εργαζομένων από το Δημόσιο, τον «ξαφνικό θάνατο» της αμυντικής βιομηχανίας, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η κυβέρνηση προβαίνει σε πραξικοπηματικές ενέργειες και με την απειλή των όπλων εκκενώνει την ΕΡΤ.

Είναι προφανές πώς το λάδι στο «καντήλι» της κυβέρνησης τελειώνει, όπως αποδεικνύεται από την κατάρρευση της στις δημοσκοπήσεις. Στον πανικό της προβαίνει σε βίαιες πράξεις που θυμίζουν… Πολυτεχνείο με ΜΑΤ εναντίον δημοσιογράφων εντός του ραδιοθαλάμου να διακόπτουν εκπομπή που βρίσκονταν στον «αέρα».

Μόλις δύο ημέρες πρίν ψήφισε διάταξη με την οποία εκχώρησε τις άδειες της ψηφιακής τηλεόρασης στα συμφέροντα. Διαδικασία απο την απο την οποία απείχε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση. Έχει δε καταστήσει σαφές μέσω κύκλων του πως δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μέτρα.  

Τη «νυχτερινή» επιχείρηση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ καταδίκασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μιλώντας για εκτροπή, πραξικοπηματική δράση και «βρώμικη» ενέργεια.

Επι ώρες μάλιστα δεν επιτρέπονταν καν η είσοδος στο κτίριο ομάδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Ίσως να φοβόταν η κυβέρνηση πώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Δ. Στρατούλης θα προέβαιναν σε… ανακατάληψη του Ραδιομέγαρου της ΕΡΤ.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: