Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΣΤΑ ΜΜΕ




ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΣΤΑ ΜΜΕ
Είμαι γενικά εναντίον του όποιου μαύρου στην τηλεόραση και για να είμαι ακριβής και να μην παρεξηγηθώ αξίζουν κάποιες διευκρινήσεις.
Στην περίπτωση της ΕΡΤ ήμουν εναντίον γιατί έγινε με ένα ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ, όχι αποβλέποντας στο εθνικό συμφέρον αλλά αναζητώντας μια ευκαιριακή λύση -να βρούμε να απολύσουμε κόσμο προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις των δανειστών- αλλά  επίσης  με την ευκαιρία αυτή να εξυπηρετήσουμε και να ενισχύσουμε αυτούς που στήριζαν την μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.
Στην ουσία αγνοήθηκε το εθνικό συμφέρον (η ΕΘΝΙΚΗ ραδιοφωνία και τηλεόραση φέρνει την ΕΘΝΙΚΗ φωνή της Ελλάδος στο εξωτερικό) αγνοήθηκε η εργατική νομοθεσία, αγνοήθηκε η δημιουργία χιλιάδων ανέργων και φυσικά αγνοήθηκε το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της χώρας ποικιλοτρόπως. Όσο για την στάση των ιδιωτικών σταθμών που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της μνημονιακής πολιτικής ήταν απαράδεκτη έως αντεθνική και το μόνο που έκαναν ήταν να εξετάζουν το πώς θα βγουν κερδισμένοι από αυτή την κίνηση της Κυβέρνησης.
Στην περίπτωση της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Είμαι εναντίον γιατί είμαι υπέρ της «ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ» ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ στα ΜΜΕ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ.. ΟΧΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΜΕ. Άλλο πολυφωνία και άλλο οικονομική ασυδοσία.
Στην ελεύθερη οικονομία όλα είναι θέμα προσφοράς-ζήτησης. Αν είναι ικανά τα κανάλια, αν έχουν πόρους θα επιζήσουν αν όχι ας κλείσουν όπως κλείνει οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση που πτωχεύει. Ο ρόλος του ΚΡΑΤΟΥΣ,  και όχι της εκάστοτε κυβέρνησης είναι προφανής. Το ΚΡΑΤΟΣ οφείλει να ελέγχει τους πόρους των ΜΜΕ αν είναι νόμιμοι, να ελέγχει αν είναι συνεπείς στις φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος (και να ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την εκπλήρωση τους) και να ελέγχει επίσης αν αυτά τα ΜΜΕ λειτουργούν μέσα σε εθνικά πλαίσια. Πέραν όμως όλων αυτών το κράτος οφείλει ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ την εργασία σε ιδιωτικούς φορείς και όχι να δημιουργεί στρατιές νέων ανέργων.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια και μέσα σε αυτή την λογική είμαι ενάντια και στο ΜΑΥΡΟ που θέλει να επιβάλλει η «πρώτη φορά αριστερά» στην ιδιωτική τηλεόραση.
Κων. Γραικιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: