Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ Ο ΧΑΒΑΛΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


Στις ιντερνετικές γειτονιές κυκλοφορούν εδώ και μέρες χιουμοριστικά σχόλια αναφορικά με το καινούριο «εθνικό σπορ», τη συλλογή αποδείξεων.




Συλλέξαμε κι εμείς, με τη σειρά μας, τα καλύτερα και σας τα παρουσιάζουμε.


1. Οι ομηρικές μάχες μεταξύ φίλων σε εστιατόρια για το ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό («Δεν ακούω κουβέντα, εγώ πληρώνω», «Με τίποτα, εγώ πληρώνω, εσύ πλήρωσες την άλλη φορά», «Μην τολμήσεις ν' ανοίξεις πορτοφόλι» κ.λπ.) μετατρέπονται σε ντέρμπι για το ποιος θα κρατήσει την απόδειξη («Παιδιά, σήμερα εγώ παίρνω την απόδειξη», «Ασ' την κάτω ρε, δική μου είναι!», «Αντε πάγαινε, εσύ την πήρες την προηγούμενη φορά» κ.λπ.).

2. Αυξάνει ραγδαία ο αριθμός των ανθρώπων που ψάχνουν στους σκουπιδοτενεκέδες για να βρουν κάτι χρήσιμο. Πλέον οι άνθρωποι αυτοί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τους «παλιούς» που ψάχνουν για φαγητό και τους «καινούργιους» που ψάχνουν για πεταμένες αποδείξεις.

3. Προκειμένου να πείσουν τους επιβάτες να μη ζητούν απόδειξη, οι οδηγοί ταξί καταφεύγουν σε πρωτόγνωρες μεθόδους: σε όσους πελάτες συμφωνούν παρέχεται καθαρός αέρας (ο ταξιτζής δεν καπνίζει), ήρεμο περιβάλλον (ο ταξιτζής δεν αφηγείται την ιστορία της ζωής του και δεν βάζει τον Καρρά στη διαπασών) και ασφαλής μετακίνηση (δεν κάνει σφήνες και λοιπές μαϊμουδιές). Για όσους δεν δέχονται, ισχύουν όσα ίσχυαν και παλαιότερα.

4. Ιδρύεται η μυστική κρατική υπηρεσία ΕΑΤ/ΕΣΑ (Ενωση Αποδειξιολάγνων Τσάτσων/Ειδικό Σώμα Αποδείξεων), τα μέλη της οποίας παριστάνουν τους πελάτες σε γιατρούς, δικηγόρους και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες και τους πιάνουν επ' αυτοφώρω αν δεν τους δώσουν απόδειξη.

5. Τα κανάλια λανσάρουν νέα τηλεπαιχνίδια με έπαθλο ένα μάτσο αποδείξεις.

6. Οι παραχαράκτες σταματούν να ασχολούνται με τα χαρτονομίσματα και κάνουν χρυσές δουλειές πλαστογραφώντας αποδείξεις από μεγαλοδικηγόρους και μεγαλογιατρούς και μοσχοπουλώντας τες σε χιλιάδες ενδιαφερομένους.

ΚΑΤΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

(Πηγή: thestranger.wordpress.com, Facebook, twitter)

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=131861




Δεν υπάρχουν σχόλια: