Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ - ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ & ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Με... δόσεις το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010


Σε δόσεις θα δοθούν στη δημοσιότητα οι διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στην πλήρη του μορφή στη Βουλή στα τέλη Μαρτίου.

Χθες πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής ομάδας συντονισμού για τη φορολογική μεταρρύθμιση υπό τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν να δίνονται στη δημοσιότητα οι διατάξεις του νομοσχεδίου προκειμένου να υπάρξει δημόσια διαβούλευση.

Για το μείζον θέμα των αποδείξεων ο ίδιος δήλωσε ότι θα ισχύσει κανονικά η αρχική εξαγγελία της κυβέρνησης για σύνδεση του αφορολογήτου με τις αποδείξεις που πρέπει να συγκεντρώνουν κάθε χρόνο οι φορολογούμενοι. Ωστόσο ο ίδιος διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν διορθώσεις και ότι θα υπολογίζεται το ύψος των αποδείξεων με αναλογικό τρόπο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα ισχύσουν μόνο οι δύο συντελεστές (10% και 30%) αλλά περισσότεροι.

Ακόμη ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε στα παρευρισκόμενα μέλη της επιτροπής ότι θα εφαρμοστεί σταδιακά καθολικό «πόθεν έσχες», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι Ελληνες κατατάσσονται στη δεύτερη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών σε κατοχή πολυτελών τζιπ συγκεκριμένης μάρκας γερμανικής προέλευσης.

Πηγή:

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=317151&ct=16&dt=26/02/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: